Kory98 Kory98 diskuze

☰ menu

Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.

Spánek naštěstí není zánik... Všichni máte můj velký obdiv, že jste do toho šli. Vzhledem ke svým časovým možnostem jsem se nemohla přihlásit, ale Vaši diskuzi ráda alespoň sleduji a jsem vděčná za všechny cenné rady ohledně sci-fi knih, které jste schopni a ochotni odpovědět a vím, kam se v případě potřeby obrátit. Hezké sci-fi sny všem :-)

15.01.2020


Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.

smazenaryba: díky :-)

23.07.2019


Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.

Mám jednu otázku na Vás znalce, ale teprve dnes jsem zjistila, že Piknik u cesty od bratrů Strugackých vyšel u Tritonu pod názvem Stalker. Já bych ho pod ním nehledala, myslela jsem si, že je to jiná kniha a taky proto jsem si myslela, že ho v knihovně nemají. Potvrdí mi to někdo?

23.07.2019


U které knihy jste se smáli nahlas?

Opravdu záleží na druhu humoru a co se komu líbí. Já miluji Povídky Šimka a Grossmanna, Saturnina a z novějších určitě všechny díly Aristokratky od Evžena Bočka

01.07.2019


Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.

alekis... zase jste se vytáhla, ovšem samozřejmě v dobrém, jak jinak :-) čtivá povídka. Určitě si ji přečtu vícekrát, abych ji pochopila ze všech stran. Docela jste mě dostala tou horou vysokou a stoupáním vzhůru - už jsem si myslela, že jsem na nebesích a ve vesmíru a ono se to vyklubalo úplně jinak. Super nápad, díky za sdílení a jen tak dále, přeji hodně zdaru při psaní

21.05.2019


Filosofování pod starým mohutným dubem

Já mám v pracovní dny ranní půlhodinku mezi 5,30 - 6,00 než se spustí pracovní proces, takže se občas i těším do práce, záleží, co mám rozečteno :-) A dnes tak krásně prší, že bud možní pokračování večer...

23.04.2019


Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.

Já jsem skončila s Trifidy přes velikonoce. Musím říct, že mě kniha nezklamala, jedno z mých oblíbených témat - zánik lidské civilizace, jenom určité množství těch "šťastnějších", kteří přežijí. A nejšílenější na tom je, že i přes všechny katastrofy se stává největším nepřítelem člověku zase člověk.. Lidé jako by byli nepoučitelní a nevážili si své lidskosti. Možná, že řeknete je to jenom knížka a ještě k tomu sci-fi. Ale mě se to čím dál častěji odráží i do reality. Za mě super vybraná kniha, měla jsem ji doma déle a díky Alekis, která to tu trochu nakopla, jsem ji konečně "vybrala" k přečtení :-)

23.04.2019


Filosofování pod starým mohutným dubem

Dnešek byl u mě taky hodně pracovní, možná i víc, než kdybych byla v práci. No alespoň byl svátek beze zbytku využit :-) Na čtení asi už nedojde, ale ještě jsou tři dny svátků před námi, tak se těším, že pokročím s Dnem trifidů a ještě mám půjčenou Hanu. Krásné svátky všem a ať se Vám povede ukradnout aspoň chvilku s knížkou...

19.04.2019


Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.

Alekis: povídka je nádherná, máte dar. Hltala jsem to jako když jsem nedávno četla Hyperion :-) Nevidím žádný rozdíl v tom, jak dokážete zaujmout a propracovat myšlenku - stejně dobře jako opravdoví spisovatelé.. Dnes jsem se sem koukla po několika dnech a nelituji. Díky za hezkou podvečerní četbu.

15.04.2019


Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.

alekis: To je škoda, tedy toho spáleného. Určitě bychom si to někteří rádi přečetli. Sebekritika je sice hezká věc, zvlášť když se říká, že samochvála smrdí. Ale člověk se nemůže zatratit sám. Já obdivuji všechny, kteří něco napsali, už pro jejich snahu a odvahu se do toho pustit. U mě to před 20 lety skončilo prací ve školním časopisu a psaním slohových prací ve škole :-) Dneska vychází velká spousta knih a připadá mi, že každá kniha si svého čtenáře vždycky najde, jen někdy musí chvíli počkat. Proto je i dobře, že nemáme všichni stejný vkus a jednomu se líbí to, druhému zase ono. Takže Alekis vzhůru do toho, držím Vám pěsti a hlavně nepálit...

15.04.2019


Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.

Cesta slepých ptáků, Runa Rider, Sluneční jezero od Ludvíka Součka - to je nádherná vzpomínka. Dostalo se mi do rukou v knihovně asi v osmé třídě. Vím, že některé pasáže jsem musela číst několikrát, abych tomu porozuměla, ale zapsalo se mi to do srdce - odtud asi můj zájem o sci-fi dodnes. Vloni se mi ji podařilo získat za 5,- Kč při výprodeji knihovny - celou trilogii, tak moje srdce nejdřív krvácelo, jak někdo může takový skvost vyřadit a pak hned jásalo, že bude patřit právě mě. Ale ještě jsem se k ní nedostala. A pravdu má alekis, že tehdy bylo v tomto sci-fi regálku tak trochu pusto a prázdno, dneska nevíme z čeho si vybrat dřív.

08.04.2019


Proč mit knihovnu

Pro mě knihovna = ráj :-) Čtení je pro mě nejlepší relax, jaký si mohu představit a nedostanu se k němu tak často, jak bych si přála a o to jsou pro mě chvilky s knížkami cennější. Domácí knihovna je rodinná, takže je tam od dětských knih a povinné četby od každého něco. Sice některé žánry preferuji, ale nikdy bych knihu nevyhodila nebo nějak jinak zničila. Ta která mi není "sympatická" se dá vždycky poslat dál, ať už do antikvariátu nebo do malých veřejných knihovniček na nádražích a veřejných místech. I když já to mám s knihami jako se zvířaty, nejraději je daruji tomu, kdo o ně projeví zájem a doufám, že u něho budou v dobrých rukou :-) A peníze uložené v knihách, ty by u nás už nikdo nespočítal, přiznám se, že ročně za knihy utratím tisíce i když chodím do veřejné knihovny. Zkrátka nedovedu si život bez knih představit a ve své knihovně mám takové miláčky, které musím přečíst každý rok, aby se mi nestýskalo. Asi úchylka :-)

01.04.2019


Knižní odysea 2019

Dnes krásné, takové na rozloučenou, určitě to dal každý. Byl to moc krásný měsíc... Ale všechno hezké jednou končí a teď budeme zase více číst místo luštění, abychom si třeba za rok mohli poradit. Děkuji všem, jste úžasně chytří a SEČTĚLÍ !!!

31.03.2019


Knižní odysea 2019

dnes jednoduché, po dlouhé době mi stačily 3 minuty :-)

30.03.2019


Knižní odysea 2019

Tak dnes jsem si myslela, že se nebudu vůbec chytat a budu Vaši pomoc potřebovat. Pak blesklo poznání a byla to hračka. Také smekám před těmi, kdo pro nás vymýšlejí úkoly :-)

27.03.2019


Knižní odysea 2019

Nevím proč, nejde mi tam zadat 3. Určitě mám správné jméno, zkoušela jsem všechny kombinace, zkratky a nic :-(

26.03.2019