KerrKnock KerrKnock diskuze

☰ menu

Čtení v knihkupectví

Marthas: Já nevím, jak by to mělo, nebo nemělo být. Ale jsem knihovnice a uvádím vám cenu, kterou u nás účtujeme (ano, i já osobně) lidem, kteří si u nás zařídí výpůjčku přes MVS. Zatím každý, kdo ji přišel zaplatit, platil 60 Kč. Každopádně to už zabíháme asi trochu mimo příspěvek.

UPRAVENO: Respektive abych to uvedla na pravou míru, knihovna si může rozhodnout, zda bude mít nějaký příspěvek za poskytnutí knihy. Tudíž my čtenáři účtujeme za naší knihovnu 60 Kč (za zprostředkování té služby), ale pokud si knihovna, která knihu půjčuje, stanoví vlastní cenu, musí se samozřejmě připočítat.

30.09.2022


Čtení v knihkupectví

Marthas: U nás v knihovně se cena pohybuje většinou kolem 60 Kč. Holt je to různě po ČR cenově jinak :). Jinak u nás fungují knihy na přání tím stylem, že je zapisujeme na náš seznam ručně v knihovně. Není k tomu potřeba žádného katalogu.

29.09.2022


Čtení v knihkupectví

Mně by se asi nelíbilo to, že bych pak přišla do knihkupectví a koupila si knihu, kterou už někdo držel v ruce a celou ji přečetl. Mám ráda to kouzlo nových knih a nenapadlo by mě, že to někdo bude takhle praktikovat.

Můžu ale doporučit se zeptat v knihovně, zda dělají něco jako "knihy na přání". U nás to máme a funguje to tak, že když přijdou čtenáři s tím, že by rádi nějakou knihu, sepíšeme to na seznam a pak se knihy hromadně dokupují. Pokud je to navíc poslední díl serie, která už v knihovně je, je to jen otázka času.
Případně můžete využít služby MVS (meziknihovnická výpůjční služba), kdy si objednáte knihu z jiné knihovny a třeba u nás to stojí cca 60 Kč. :)

14.09.2022


Co je pro vás typickou podzimní četbou?

Tak nám venku pomalu začíná ten pravý podzim. Z listů padá první listí, kabáty už neleží hluboko ve skříni a déšť nám neumožňuje aktivit venku. Pro mě je tohle období od září až do prosince naprosto nejkouzelnější částí roku, do které každodenní četba prostě patří. Celoročně čtu ráda rozvojové knihy, ale co se týče beletrie, vždy ji přizpůsobuji období. Na jaře a v létě mám ráda oddychové romány, případně lehké příběhy ze života. Na podzim vždy podlehnu thrillerům, hororům a příběhům podle skutečných událostí. Přes zimu mám pak ráda takové to milé čtení, které zahřeje u srdce - nejlépe i s dějem zasazeným do období Vánoc.

Máte nějaký tip na pochmurné podzimní čtení, který vás naprosto šokoval, nad kterým jste ještě pár dní po přečtení přemýšleli, který vám nedal v noci spát? Připište prosím i třeba jen jednou větou, o čem kniha je.

14.09.2022


Knihy k maturitě

Každá škola má vlastní seznam a ty knížky se kromě pár klasik fakt naprosto liší, takže se koukni nejprve na ten :)
Jinak za mě Petr a Lucie jakožto nejlehčí a nejlepší knížka rozhodně brát!! Přečtená za chvilku a příběh fakt krásný.
Farma zvířat pro mě docela za trest, ale dala se překousnout - za trest to téma, ne obsah.. četla se dobře.
Na západní frontě klid nádherná knížka s dechberoucím textem. Stojí za to.
Collete z Antverp jsem ani nedočetla. Musela bych do něčeho bouchnout pokaždý, co bych přečetla znovu "Vyšší poschodí pravdy".
Proměna skvělá, lehká, krátká.
Povídky Malostranské rozhodně doporučuji!! Četlo se to lehce a některé jsou opravdu pěkné.
Malého prince nemám ráda už jak dlouho, ten příběh mě nijak nezaujal, ale spousta lidí je tou knihou unešena, můžeš vyzkoušet :)
Sophiina volba odložena, absolutně mě nebavila, nedokázala jsem se do ní začíst.
Květy intimních nálad přečteny za chviličku, moc pěkný.
Chřest svatého vladimíra byla velice zábavná knížka, i za chviličku přečtená.
Obsluhoval jsem anglického krále čtu aktuálně a horko těžko jí dočtu, ale příběh není nikterak složitý, jen autor používá strašně dlouhá souvětí a z toho teda nemůžu :D
Teďka mám připraveného Hamleta a Revizora, tak jsem zvědavá na ty :D
Určitě jsem na nějaký zapomněla, přečetla jsem jich víc, jen mě to napadne určitě až po zveřejnění komentáře. Tak snad pomůže aspoň tohle.

02.11.2018