historikola historikola diskuze

☰ menu

Čtečky e-knih

To: Shey

Dobrý den Shey, nevím jak je to dlouho, kdy jste koupila knížku. Ale myslím si, že pokud jste ji koupila online na internetu tak máte možnost do 14 dnů vrátit. Vím, že to u knih moc tedy skoro nejde. Ale když jim napíšete, že na to neupozorňují před nákupem. Tak bych to zahrál na to, že jste neměla dostatek informací z jejich strany a odstoupil bych od smlouvy. A nebo ať Vám knížku dodají v jiném formátu a nebo bez ochrany DRM.
Jinak čtečku pocketbook 624. To Vám chválím. Je momentálně nejlepší na trhu za dobrou cenu. Sám jednu vlastním.

Záloha pro osobní potřebu je možná kamkoliv. Jen nesdílet dál. Pak je to povoleno. Ale stejně si přečtete podmínky před koupí e-booku tam by něco mělo být.

Přeji ať se Vám zadaří.

David

08.05.2014


Čtečky e-knih

Dobré odpoledne Chromanno,

na portálu Flér jsem našel i "patchwork" asi se to píše jinak :)
obaly na čtečky. Viděl jsem tam i přímo z látek udělané obaly na knížky. Všechno bylo pěkné.

Ale nakonec to dopadne asi tak, že si ji nechám udělat z eko kůže a nechám si ji potisknout.
Měl jsem naplánováno, že bych chtěl hnědou barvu kůže, ale teď, když tam bude obrázek tak už na barvě tolik nesejde.
No ale stejně děkuji za pomoc. I ta se cení.
David

22.04.2014


Čtečky e-knih

Adria Orici

Dobré odpoledne Adria Orici,
ano zde jsem na to fórum koukal. Nic jsem tam nevykoukal. Je problém jít proti proudu a nechtít to co mají všichni. Ale už jsem na dobré cestě. Prostě si ji nechám vyrobit. Teď sháním kůži a látku.
Ale moc děkuji za snahu. I ta se cení.
Jinak přeji Vám krásné Velikonoce.
David

20.04.2014


Čtečky e-knih

Zdravím Vás přátele písmenek a čteček knížek,

sám vlastním pocketbook 624 a zatím jsem s ní na 100% spokojený. Nebudu se zde pouštět do porovnání jestli Kindel nebo Pocket. Každý v tom má jasno. Každý shání na čtečce jiné parametry. Někdo řeší display někdo jazyk.
Ale chtěl jsem Vás požádat spíše o radu. Sháním informace jak si vyrobit obal na čtečku. Nechci obaly co se vyrábí. Chci svůj. Nesháním informace ohledně barvy spíše jestli někdo z Vás již něco vyrobil nebo si nechal ušít. Jde mi o to, abych se vyhnul již jednou udělané chybě v postupu.
Mám jednoduchou představu o obalu na čtečku (pocketbook 624). Musí být z kůže a nebo přední zavírací část ze slabého dřeva. Vím, že je to zvláštní, ale prostě nechci obaly co se dají všude koupit.
Samozřejmě, že jsou koukal na weby jako je Fler a podobné. Ale vždy jen narazil buď na pletené nebo lepené papírové obaly. Moje představa je jasná, světlá kůže, možná barevná, nebo látka s pěkným vzorem (individuální pojem). Nebo jak jsem psal dřevo. Je mi jasné, že se nedostanu na cenu 200 Kč. Bude to řádově 5x více.
Má někdo nějakou zkušenost tedy s výrobou nebo může doporučit človíčka , který ví co mluví a umí to také vyrobit?

Pokud víte, můžete nechat zprávu.

David

19.04.2014


Bazar na Databázi knih

binysek


Dobré ráno bohužel s Vámi musím souhlasit. Já jsem zatím problém nepoctivého prodejce řešil jednou a to na hyperinzerci. Nakonec jsem nevydržel a dojel si pro peníze. Šlo to trošku ztuha, ale peníze jsem z nepoctivého člověka vyklepal. Ale jak píšete, pro takhle malou částku se to nevyplatí.
Jediná ochrana je snad platit kartou. Tam se dá reklamovat platba za nedodání zboží, banka zpět stáhne platbu. Je to zase problematické, ale jde to.
Jedině vše řešit platbou z ruky do ruky a předáním knihy. Zase člověk narazí na to, že se mu nevyplatí jezdit po republice pro jednu knížku.
Nakonec je nejbezpečnější koupit knížku v antikvariátů.
Dobré reference má moje kamarádka na Ebay a Amazonu. Tam jde reklamovat skoro vše. Možná i to, že Vás prodejce nepozdraví :)

David

19.04.2014


Bazar na Databázi knih

Dáma s hranostajem

Ano v tom máte pravdu, ochrana kupujícího chybí. Ale já myslel ten poplatek pro vystavovatele - prodejce knih.
Vy zase narážíte na druhou stranu ochranu kupujícího. To je také závažné téma.
Ohledně toho dobrovolného přispění ano ta možnost tu je. Ale já schválně narážím na prodejce a bazar. Když se podíváte na některé uživatele tak mají v bazaru spoustu knih. Teď myslím třeba 100 a více. Ochrana kupující zde není, ale vše se dá řešit. Sice krkolomně výzvou k zaslání knih až po podání trestního oznámení. Možná by stálo za to se zeptat i na finančním úřadu, jestli ten či ten s tím podniká a odvedl daně za prodané knihy. Vše se dá zjistit.Bohužel v tomhle Vám asi nepomůže obchodní inspekce. Snad jen, jestli dotyčný má IČO. Ale ano chápu Vás s Vaším příspěvkem.

David

18.04.2014


Bazar na Databázi knih

Lamanai

Dobré ráno,

psal jsem si s Daniesonem a poslal mi link na stránku, kde můžeme dát kolik chceme na provoz webu. Není to úplně za prodej knížek, ale je to na provoz.
Na druhou Tvoje částka je dosti vysoká. Myslím oněch 15 Kč. To se nebude asi jen tak někomu chtít dávat. Vyděl bych to v intencích mikroplateb. Takže 2-5 Kč. Ano ty bankovní poplatky. Dnes už jsou banky bez poplatků. Né všechny, ale není problém vytvořit nové konto. Teď jde o to, jestli se to vůbec vyplatí.
David

18.04.2014


Půjčeno příteli

lolo 1999.

Toto vše řeší nápis "pozor knihovna" no a pro legraci tam dát dovětek, že každý sudý nebo lichý den je to lednice nebo knihovna.

To bude potom zmatek.....

David

17.04.2014


Kniha pro mladou slečnu?

Dobré ráno,

nabídl bych možnost trilogie románu " Modrý bicykl"
Je to román z Francie v období války a je zde krásně popisován příběh mladičké slečny jménem Lea.
V této trilogie se Lea z mladičké slečny stane ženou a pracuje pro odboj. Je to zajímavé.

Knížky na sebe navazují.

odkazy zde:
http://www.databazeknih.cz/knihy/modry-bicykl-1-32419
http://www.databazeknih.cz/knihy/modry-bicykl-2-v-parizi-32420
http://www.databazeknih.cz/knihy/modry-bicykl-3-dabluv-smich-32421

Uznávám, že se špatně shání, ale v knihovně zajisté bude. Nebo se dá sehnat jako e-kniha.

Snad jsem dobře poradil.

David

16.04.2014


Bazar na Databázi knih

Dobré ráno všem,

já přiliji olej do ohně debaty a zeptám se všech co tu píšete.

Přijde mi to férové.

Co říkáte, že když někdo tu prodává knížku, že by z výtěžku co za knížku dostal přispěl na chod webu. Říkám si, že takové 2 koruny z každé prodané knížky zde by šlo na chod webu. Je pravda, že majitel a správce webu (Danielson) by musel poskytnout bankovní účet, kde by bylo možno přeposlat penízky. Nikoho by se nenutilo, ale bylo by to férové.
Bylo by to dobrovolné přispění z prodeje. Ten příspěvek by se týkal pouze prodávaných knih. Netýkal by se inzerátu s koupí knihy ani s inzerátem daruji nebo prodám za korunu.
Co tomu říkáte. Já za sebe bych v tom problém neviděl.
Sám jsem tu již přes bazar zakoupil několik knížek.

David

16.04.2014


Půjčeno příteli

Krásné dopoledne Lolo,

tak pro lednici by to bylo dobré. Mohla by změnit věci co chladí. Zase by to byla motivace jít na výlet do supermarketu a projít se mezi regály. Výhoda tohoto výletu je, že nebude nikdy pršet (nesmí hořet), nejsou tam klíšťata (jen myši v oddělení pečiva). V případě nouze je tam možnost se napít (oddělení nápojů) a další možnost je, že když už tam člověk je tak si může, ale nemusí nakoupit.
Když nenakoupí, tak má možnost ještě doma vypnout ledničku a udělat s ní skříňkou na cokoliv. Nebo knihovnu.
No takový malý úlet:)

Přeji krásný víkend

David

11.04.2014


Knihy a hygiena: špína, roztoči, salátové kousky aj.

pet-kyval

Dobrý skoro večer,

děkuji Vám za možnost se krásně zasmát nad Vaším příspěvkem.
Abych navázal na téma. Tak moje nejroztrhanější knížka byla Slabikář v první třídě. Mohl jsem nosit do školy jen vždy jeden list dle potřeby.No mohlo mě to již tenkrát napadnout a neměl bych tak napěchovanou tašku.

Pro pamětníky měla opotřebení "G".

David

08.04.2014


Půjčeno příteli

THO

Dobrý skoro večer,

na to se nedá nereagovat. Moje babička to vyřešila moc pěkně. Koupila si knížku a udělala toho...
Ihned jak ji donesla domů, tak tam vrazila razítko s jejím jménem a adresou. Bylo kulaté a pamatuji si, že měla modrý inkoust. Ten časem přešel až do černé barvy.
No a systém v tom tedy měla. První razítko šlo na první stránku a další většinou na stránky 17 nebo 20. Takže to měla dotažené až do dokonalosti. Jen bohužel nepočítala s tím, že komu půjčila knížku a ten ji nevrátil tak tomu novému majiteli nevadilo razítko.

David

08.04.2014


Knihy a hygiena: špína, roztoči, salátové kousky aj.

Junjun a Trina1,

Dobrý den, u Vašich zpráviček jsem se dneska poprvé dobře zasmál.

Ano chápu Vás.
Asi jsem blázen, ale také čistím knížky, když se ke mne dostanou. Kupuji knížky v bazarech a půjčuji si je. Co udělám s knížkou jako první je, že jsi otřu dezinfekcí.
Pokud je z bazaru tak desinfekci a skoro vždy lepení. Zalepím ji, když je to potřeba a pak čtu.

Ale jak tu píšete jsou další místa s mnohem větším počtem breberek. Ale ruku na srdce. U knížek si člověk mne okolí úst, oči a různé citlivé místa na těle. Tak zde je větší šance pro breberku skočit a kousnout.
V dopravním prostředku (lokálně tramvaj, šalina, krtek, bus, socka, trolejbus atd) tak tam běžně nekoušu do sedaček nebo neohryzávám madlo dveří. Tak jsou také bakterie, ale snažím se potom nepatlat po obličeji.
Chápu Vás všechny, každý si musí najít a přivlastnit nějakou fobii. Jak by řekl můj kamarád psychiatr... Na všechno máme prášky. Můžeš si vybrat i jakou barvu.

David

08.04.2014


Jak naložit s knihami, které už nechceme?

Ale co mě více štve tak legislativně není zvládnuté půjčování a prodej elektronických knih a časopisů od předešlého kupce. Novela zákona již z minulého roku to zakazuje. Je to porušení zákona a smluvního ujednání mezi prodejcem a kupujícím.
Přitom by stačilo při další prodeji udělat smlouvu o prodeji, kde bude zahrnuto, že knihu v tom a tom formátu prodávám tomu a tomu. A zavazuji se dnes splacené ceny knížky od nového kupujícího, že znehodnotím svojí kopii knížky.
Je to hodně o důvěře mezi prodejcem a novým kupcem.
Pravdou je, že v elektronické knížce nebo časopisu máte své jméno a příjmení, email. To smazat již nejde.
Naši zákonodárci by měli něco smysluplného vymyslet a narovnat tento problém.

Nedej bože, když bych si chtěl elektrickou knížku s někým vyměnit. To bych musel snad i tu čtečku vyměnit :(


David

08.04.2014


Jak naložit s knihami, které už nechceme?

epete.....


ano máte pravdu. Ale stačí malý fígl. Stačí podle mne sepsat s organizací ne darovací smlouvu, ale smlouvu o bezplatné zápůjčce na 1000 a jeden rok. Tím se vyhnete darovací dani a nutností ohodnotit knížku. To samé mají teď muzea a různé organizace co sbírají věci pro další uchovávání.
Knížky a muzejní exponáty.
Je pravdou, že asi tento dokument musíte napsat sám na stylově psacím stroji. Nebo dnes již na počítači. Vlastně to je již zastaralé. Napsat to na tabletu.

David

08.04.2014


Půjčeno příteli

Lola 1999

Eliško, to je také řešení. Nebo je prostě nepůjčovat. Ale.... je to řešení. Že kdo chce mojí knížku číst. Tak mi ji před spaním musí číst. On si ji přečte a já ušetřím za rádio před spaním :)
Tak hlavně nepůjčovat kuchařky a návody k použití. Už to vidím. Před spaním bych musel ještě jíst abych zahnal chutě a na nočním stolku šroubovák a kladivo, abych demonstroval, že návod k použití funguje :).... To ne...

Tak nepůjčovat

David

08.04.2014


Půjčeno příteli

Zdravím Vás přátelé knih a písmenek,

ano je to dobrý nápad. Taková elektronická hlídačka vypůjčených knih. Já osobně to řeším v kalendáři v telefonu. Ale jak zde zaznělo, musí si vzpomenout i ten kdo si knížku půjčil. Zde by to potom šlo řešit následovně. Aby se nemuselo tisknout vše na papír tak vystavit PDF dokument s tím, že by tam bylo "kdo", "komu" a co půjčil. Bylo by tam také kolik knížka stála a na jak dlouho je půjčená. Stálo by za to zavést kolonku náhrada zničené nebo poškozené knížky. Ale uznávám, že je to přísné a mezi přáteli to asi neprojde.

Nezbude asi než si věřit a prověřovat své nové přátelé.

David

08.04.2014