Geri.g Geri.g diskuze

☰ menu

Pár nápadů na vylepšení webu

Denib: aha, už to vidím, u žebříčku to mám, ale když vyberu žánr, tak mi to tam chybí. Takže ne chyba, jen jsem to neupřesnila v prvním příspěvku.

Takže oprava: navrhuji vlastní viditelné hodnocení v žebříčku u konkrétních žánrů.

05.01.2022


Pár nápadů na vylepšení webu

Denib: aha, mně se to nezobrazilo, asi chyba někde. Já právě měla pocit, že to tam bylo :D

05.01.2022


Pár nápadů na vylepšení webu

Nápad na vylepšení DK - u žebříčků mi přijde praktické, kdybych rovnou viděla ve výpisu knih také své hodnocení. pokud hledám inspiraci na nové čtení, urychlilo by to orientaci a umožnilo rovnou přeskočit to co jsem již četla. Nevzpomenu si hned na vše, co jsem přečetla 20 a více let zpátky.

31.12.2021


Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy

To by mi mohlo sednout, děkuji.

25.11.2019


Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy

Krásný den,
doporučil by mi někdo prosím současný román? Na střední a vysoké jsem hodně četla sci-fi, fantastiku a starou klasiku. Začínám psát vlastní texty a ráda bych si přečetla současný román, který má zajímavě vystavěný a komplikovaný děj, propracované postavy a především je dobrý po stylistické stránce. Poradí mi někdo prosím? Autoři, které jsme ráda četla dřív byli třeba Jiří Kulhánek, První díly Anity Blake od Hamiltnové (kvůli propracovaným detektivním případům a originálnímu pojetí, pozdější eroticky laděné díly mne moc nenadchly), McCarthy kvůli jeho klidnému a hlubokému stylu vyprávění, Darrena Shana jsem měla ráda kvůli spádu děje a lehkostí s jakou přicházel s novými zápletkami, Murakami (mám ho ráda kvůli pojetí postav, které nedělá za každou cenu dokonalé), Exupéry (kvůli jeho hlubokým myšlenkám), King a jeho Temná věž (kvůli propracovanosti děje a vykreslení postav). děkuji všem za tipy :-)

23.11.2019


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

Solaris, jednoznačně

23.11.2019


Stejný profil pro spisovatele, ilustrátory atd a jejich propojení

to Siena: u jednotlivých knih lze rozkliknout konkrétního ilustrátora

to Lector: pokud se něčím zabývám a chci, aby mne to živilo a mohu mít profil někde v databázi... nevím jak ostatní, ale sama si zde své knihy a ilustrace doplňuji
Naivní a nemožné...? spousta knih stojí z velké části na ilustracích. Třeba Neomillnerovou nečtu, ale její trilogii pro děti doma mám čistě proto, že ji ilustroval Kupčík. E. A. Poa si mohu půjčit v knihovně, beletrii nekupuji - přesto bych ho ráda vlastnila, protože jej ilustroval Scafati, dnes je bohužel vyprodaný. Kdo četl staré verneovky, jistě si vybaví typické černobílé ilustrace a ilustrované obálky.

17.07.2017


Stejný profil pro spisovatele, ilustrátory atd a jejich propojení

to Lector: souhlasím s Tebou, ilustrátor není zdaleka jediný důležitý člověk při vzniku knihy. Nicméně právě ilustrátoři tu již profily mají, avšak osekané, proto jsem začala u nich. Třeba by všichni ti grafici a překladatelé, alespoň tedy současní, byli ochotni doplnit si vlastní profily sami. Stále to tedy padá na to, že tu ta možnost vůbec není.

12.07.2017


Stejný profil pro spisovatele, ilustrátory atd a jejich propojení

Přijde mi nefér, aby měli spisovatelé kompletní profil s odkazem na vlastní web, životopisem a fotografií, zatím co ilustrátoři nemají v životopisech prakticky nic. Ilustrátor je povolání stejně jako spisovatel a nevidím důvod, proč by mělo být nedoceněné. Další věcí je, že spousta lidí, včetně mne, si vlastní knížky ilustruje sama a navrhuje si obálku. Bylo by praktické dát k jednomu autorovi, do jednoho profilu, vše, co kdy stvořil. Pokud někoho vidím jako autora knih, nic mi už nenapoví, že se věnuje také ilustraci a naopak.

08.07.2017


Seznamy na Databázi knih

Ráda bych přispěla návrhem na vylepšení u žebříčků - zvažovalo se někdy podrobnější hledání s možností výběru více žánrů, konkrétních let od do nebo třeba národnosti autora?
u ilustrátorů - budou mít někdy plnohodnotný profil? pokud si rozkliknu obálky autora, nevidím ilustrace u knih a naopak, nelze k nim vložit bližší údaje
děkuji

22.03.2017


Pár nápadů na vylepšení webu

Dobrý den, nejde mi vložit autor knihy zároveň jako ilustrátor. Předpokládám, že tedy musím založit další profil, kde bude veden jako ilustrátor? Nebylo by praktické, aby to spadalo pod jeden profil?

16.02.2017


Problém se zobrazováním

teď už ano, ale když jsem to psala, neviděla jsem ji

29.12.2013


Problém se zobrazováním

prosím o opravu
u tohoto autora: http://www.databazeknih.cz/vydane-knihy/lloyd-s-wagner-35754
se nezobrazuje v jeho profilu např komiks frnkenstein a mnoho dalších knih, které se tu však pod jeho jménem najít dají
díky

29.12.2013


Kde nakupujete knížky?

Dokázal by mi prosím někdo poradit, kde bych našla v Brně nějakou knižní hrabárnu - ideálně knihy za 5-15 kč? staré knihy o psychologii, sociologii, umění, historii atd
kdyžtak prosím pište do pošty
děkuji

13.12.2013


Jakou nejdražší knihu jste viděli v antikvariátě?

Dokázal by mi tu prosím někdo doporučit "knižní hrabárnu" v Brně, kde bych sehnala knihy kolem 15 Kč atp? Psychologie, filozofie, umění, historie
kdyžtak pište prosím do pošty
předem moc díky

11.12.2013


Přečtené knihy, hodnocení, odkazy...

dobře, seznam přečtených knih lze stáhnout, je nějaká možnost jak je stáhnout i s hodnocením? díky

08.08.2013


Přečtené knihy, hodnocení, odkazy...

byla bych pro, aby bylo možno stáhnout si seznam přečtených knih ve formě např word, pdf spolu s jejich hodnocením, pokud jsem je hodnotila
uživatelům by tak byla umožněna záloha, aniž by se obávali o ztrátu profilu atd

29.07.2013


Prosím o opravu

u některých jsem se přehlédla, za to se omlouvám. Některé jsou ale opravdu duplicitní - např. pěrfém příběh vraha je jedna kniha, jen dvě vydání.

26.07.2013


Prosím o opravu

před dvěma měsíci jsem vložila duplicitní knihy sem do diskuze a ty dosud nebyly opraveny - má smysl to sem vůbec vkládat...?

25.07.2013


Prosím o opravu

http://www.databazeknih.cz/knihy/jatka-c-5-1792
http://www.databazeknih.cz/knihy/jatka-c-5-29304

25.07.2013