EliskaD EliskaD diskuze

☰ menu

Martinus - pomoc v luštění (soutěž)

@zaandulee: Aha, super, díky. Tak budu tedy stříhat metr do pondělí :-)

01.03.2024


Martinus - pomoc v luštění (soutěž)

Ahoj. Bude i letos hádací soutěž od Martinusu? Na jejich webu jsem nic nenašla. Už je 1.března a já se těšila, že to i letos zase vypukne.

01.03.2024


Čtečky e-knih

JP670: Také mám v Kindle všechny knihy jako dokumenty a ne knihy. Ale nikdy jsem to neřešila. Někdy si v knize vyznačím nějakou citaci a nemám s tím problém... Nijak zvlášť s tím ale pak dále nepracuji.

06.02.2024


6. Kniha s citátem na začátku

Sex Pistols: Chci bejt sám sebou začíná hned v předmluvě citátem zpěváka Johnnyho Rottena.

https://www.databazeknih.cz/knihy/sex-pistols-chci-bejt-sam-sebou-505594

16.01.2024


Technické potíže?

V záložkách jsem měla uložený odkaz na pokročilé vyhledávání knih a najednou mě odkaz zavádí jinam. Prosím, poraďte mi někdo, kam se toto pokročilé vyhledávání ztratilo. Nemůžu to nikde najít. Taková užitečná věc a není nikde na očích. Moc děkuji.

23.12.2023


Martinus - pomoc v luštění (soutěž)

135evik: díky, to mě nenapadlo. :-)

10.03.2023


Martinus - pomoc v luštění (soutěž)

Prosím, můžete mi někdo poradit, jak zobrazím indicie? Klikám na ten otazník a nic. jen vidím, že se indicie objeví v tolik a tolik... Zkoušela jsem na PC, na iphone i v samsungu. A nic... Co mi uniká?

10.03.2023


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Lenka.Vílka: Áha! Děkuji, to bude ono! Měla jsem strejdu Googla použít rovnou. Děkuji. Opět jste mi pomohla :-)

13.12.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Vůbec nevím, jestli to je knížka nebo to vycházelo z fantazie táborového vedoucího. Vyprávěl různé příběhy a my si měli hrát na detektivy a pomocí otázek ano/ne měli přijít na to, co se stalo. Pamatuji si jen příběh, ve kterém byl na poušti byl nalezen mrtvý muž a měl v ruce sirku. Rozluštěním bylo, že muž letěl v balonu společně s dalšími, bylo potřeba odlehčit, losovali a on si vytáhl nejkratší sirku a vyskočil, aby se obětoval. Takových podobných “detektivních” příběhů bylo mnoho. Je to vůbec nějaká kniha? Zná někdo její název? Děkuji.

13.12.2022


18) Kniha, jejíž děj se odehrává ve vesmíru

@Lenka.Vílka, paráda. Moc děkuji. Dle anotace to vypadá na zajímavý příběh. Autora neznám, nic jsem od nej nečetla a neviděla jsem ani filmové zpracování. Rozhodne zařazuji do seznamu Chystám se číst. Díky :-)

09.12.2022


4) Kniha, která obsahuje mapu

V knize Smutek poručíka Borůvky od Škvoreckého jsou náčrty rukou (takové plánky jako kde je bod A, bod B, kudy vede cesta…). To by se možná taky dalo použít. Jako e-kniha je dílo volně ke stažení.

https://www.databazeknih.cz/knihy/porucik-boruvka-smutek-porucika-boruvky-64436

08.12.2022


18) Kniha, jejíž děj se odehrává ve vesmíru

@Lenka.Vílka, zajímalo by mě, o jaké knize mluvíte. Bez ohledu na to, jak si každý definuje tento bod výzvy (já to vnímám jako nějaký meziplanetární prostor), by mě kniha vyprávěná mimozemšťanem zajímala. Takže pro mě spíše tip na zajímavou knihu mimo výzvu. Pro někoho to ale může být i tip do výzvy, pokud mu vaše úvaha bude dávat smysl. :-) Děkuji.

07.12.2022


4) Kniha, která obsahuje mapu

V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku. https://www.databazeknih.cz/knihy/v-zajeti-geografie-jak-lze-pomoci-deseti-map-pochopit-svetovou-politiku-391702

06.12.2022


13) Kniha s místností v názvu

Pokoj https://www.databazeknih.cz/knihy/pokoj-83857

Skleněný pokoj https://www.databazeknih.cz/knihy/skleneny-pokoj-25479

Couchsurfing v Číně: Cesta přes obýváky nové supervelmoci https://www.databazeknih.cz/knihy/couchsurfing-v-cine-cesta-pres-obyvaky-nove-supervelmoci-425841

06.12.2022


1.) kniha, která byla zmíněna v jiné knize

Opět takhle zpětně pro ty, kteří tuto výzvu budou plnit i s odstupem času. V knize V lese visí anděl jsou zmíněny knihy Pán much a Vyhoďme ho z kola ven.

24.11.2022


Jakou knihu právě čtete?

Kopeceli: také jsem před pár dny četla miniknížečku od Pavla Čecha O klíči. Dostala jsem ji od kolegů v práci. Autora jsem neznala, ale po přečtení (nebo spíše po prohlédnutí nádherných ilustrací) určitě vyhledám jeho další knížky.

29.08.2022


Jakou knihu právě čtete?

Alekis: loni jsem v nějakých podobných vedrech četla knihu Smršť od Theorina (s naprosto plasticky popsanou sněhovou bouří) a nebylo tak super ochlazující jak jsem myslela, že bude. Kdybych četla v zimě, tak bych si to úžasně vykreslené prostředí asi užila více. Takže Severní pól zvažte :-D

25.07.2022


Editor generující mobi/epub

Sigil. Už jsem ten program pár let nepoužila. Je na tvorbu epub. Obálku i nadpisy na nové stránce jsem v něm určitě řešila, stejně jako zalamování textu nebo i třeba vkládání obrázků i do textu… práce s textem byla WYSIWYG. Nevím jak ty poznámky pod čarou. To jsem nepotřebovala. Použití bylo velmi jednoduché s inzuitivní.

26.04.2022


Obecně o Čtenářské výzvě 2022

Ano, datum čtení se dá v sekci přečtených knih upravit na loňské (i když jste na databázi nebyla ještě registrovaná). Takže statistiky to nerozhodí. V seznamu knih u loňské čtenářské výzvy ale stejně bude informace, že jste knihu zařadila do výzvy až třeba dnes.

24.04.2022


Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy

Sási: Doporučuji knihy od Sebastiana Fitzeka. Zejména Pacient, ale třeba i prvotina Terapie byla suprová. To by mohlo kápnout do noty. Nebo když se Vám líbila Terapie od Paris, tak pak i její další knihy. Kniha Za zavřenými dveřmi mě psychicky dost rozložila.

21.04.2022