dedliipf dedliipf diskuze

☰ menu

Jak naložit s knihami, které už nechceme?

Pro vlastní přehled k prodeji lze použít i https://ulovknihu.cz/ - zakliknout při hledání "zobrazit i prodané knihy" pak člověk vidí, jestli se ty knihy, co nabízí antikvariátu, vůbec prodávají za nějakou částku... antikvář sice nabídne 10 kč ale sám má problém knihu prodat a pak má takových knih na skladě tisíce no

03.05.2021


Výklad tarotu a povídání o magii

Nemám, ale jestli to hledáte, je to zrovna teď v Brně: https://www.antikvariat-kodytek.cz/antikvariat-kodytek/Kapesni-Crowley-tarot-d8721.htm

22.11.2020


Výklad tarotu a povídání o magii

Ahoj, to je hezké téma a to tu jen tak náhodně bloumám... Mohu to vzít z jiného konce? Něco mě totiž už několik měsíců fakt intenzivně trápí.

K tarotu mám stejný přístup jako LordSnape a částečně taky pod vlivem Jodorowského (Psychomagie, přímo jeho tarot jsem ještě nečetla). Kvůli tomu, že člověku tedy neříkám CO SE PŘESNĚ STANE, ani CO MÁ PŘESNĚ UDĚLAT, se během deseti minut rozjede konverzace i s introvertním člověkem, kde zrovna je, co cítí, odhaluje, co chtěl udělat celou dobu, představuje si svoje možnosti formou příběhu a ně jen v otaznících - aspoň tak jsem to vždy vnímala. A i když jsem ze všech lidí měla vždy pozitivní pocit a nikdy jsem neříkala nic mimo karty (i když mám sklon být milejší než ony... moje chyba), kladu si poslední dobou otázku: Co když je to lež? Co když vykládám to, co lidé chtějí vidět a slyšet? (A stalo se, že mi někdo lhal do očí, že to, co je v kartách není pravda, a pár dní později, kdy se projevily další okolnosti, to tedy odvolal; takže si říkám, mám se hádat, nebo culit?) Měl tenhle dojem i někdo jiný, nebo je to jen mnou, protože celkově mi realita přijde velmi vrtkavá a tekutá, nebo je to tím, že výkladu se věnuji krátkou dobu?
Začala jsem dělat zápisy výkladu. To si dotyčný odnese sebou, aby si mohl za nějakou dobu sám porovnat karty, výklad i vzpomínky. Protože se vzpomínkami se dá taky snadno manipulovat, není to úplně stoprocentní, ale několik lidí to i úplně odmítlo. Nechci je do ničeho nutit a stejně to je zas můj experiment, co se stane, když se událost zapíše... ale i takové odmítnutí mě nahlodává. Ovšem, když díky výkladu vědí, co chtějí udělat a nepotřebují se dál rozmýšlet, tak to asi smysl dává.

No prostě jako vždy u magie narážím na tu tenkou hranici pravdy a klamu. Jenže dřív to byla otázka jen sebeklamu, teď přestávám věřit druhým a díky tarotu se pro mě vše stalo Příběh.

20.09.2019