BooksLucyKing BooksLucyKing diskuze

☰ menu

Bookfan sirotci

asi bych se tam občas mrkla, ale stačila mi už jedna migrace + založení goodreads, představa, že bych ještě na potřetí měla zase někde dohánět všechno, co jsem přečetla. Ne, děkuju :D... ale jako ráda bych se tam občas mrkla, něco písla možná, ale vést si tam knihovnu, to už ne.

01.03.2014


Bookfan sirotci

Tak už je vážně finito? :( ....jsem pro minutu, je to fakt škoda.

04.02.2014


Bookfan sirotci

já jsem tam minule zašla, potřebovala jsem si něco přepočítat ohledně knih a tam jsem měla pár dat zanesených a jako docela sranda :D klasicky přes fb ani ránu a nakonec jsem se tam prokousala a dokonce jsem se dostala i do té mojí knihovny, ale půlka obrázků obálek se nezobrazuje, věčně to padá....docela mě překvapilo, že tam byli na hlavní stránce docela čerstvý komentáře ke knihám, před 20 min a tak :O

09.01.2014


Bookfan sirotci

Bjorn je super chlapík, miluju knížky od Toma Egelanda, ještě nemám přečtený ten třetí díl, ale brousím si na něj zuby :)

02.01.2014


Nejlepších 10 knih, které jste přečetli v roce 2013

táákže:

a) - John Irving - V jedné osobě
- Dianne Setterfield - Třináctý příběh
- Michael Morpurgo - Válečný kůň
- Neil Gaiman - Oceán na konci uličky
- Jonas Jonasson - Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
- Lisa See - Tajemství hedvábného vějíře
- Lorna Byrne - Andělé v mých vlasech
- Elia Barceló - Zlatníkovo tajemství
- Cormac McCarthy - Cesta
- John Steinbeck - Hrozně hněvu

ufff, to se těžko vybírá :D bylo jich víc nejlepších

b) 125

c) Atlas mraků - nějak to prostě nešlo :(

01.01.2014


Bookfan sirotci

Tu povídku od Murakamiho jsem si v pátek zrovna koupila, moc se na ni těším. Ještě jsem od něj nic nečetla, tak jsem vážně zvědavá :) ... jinak, moc pěkná recenze Thanyss, já snad potom k sobě na blog taky něco k té knize sepíšu :)

30.12.2013


Bookfan sirotci

Hříbče, pěkná recenze :) Vždycky se mi o tebe moc líbí.

Já jsem se dneska taky rozhodla se trochu vykecat v blogu, tak kdyby měl někdo zájem, si to přečíst http://www.databazeknih.cz/blog/a-pry-ze-dnes-nikdo-necte-1016
a ještě radši bych byla, kdyby mi někdo poradil jestli za prý je čárka nebo ne :D:D já prostě nevím.

19.11.2013


Knihy, které rozbrečí

Mě teda moc knížky nerozbrečí, ja si to nesu uvnitř sebe, ale pamatuju si, že jsem se rozbrečela u Černobílého světu a Zlodějky knih.

31.10.2013


Nejdepresivnější knihy, jaké jste četli

Cormac McCarthy - Cesta, to je asi jediná, já radši ten humor :D

27.10.2013


Pravdivé příběhy

A ostatní díly od autorky Bílé Masajky jsi četla? Jsou další tři pokračování a mě se líbila všechna. Samozřejmě už nejsou tak dramatická jak ten první díl, ale stejně to bylo zajímavé čtení. A jestli se ti Masajka líbila, třeba by se ti líbily knihy od Christiny Hachfeld-Tapukai, stejně jako Corine Hoffmanová se zamilovala do afrického valečníka a vzdala se za něj a žije s ním v Africe. Ale její příběh je odlišný. Ale taky velice zajímavý.

26.10.2013


Vášniví čtenáři vs. gramatické chyby?

Tak já taky čtu celý život, ale jak už jsem podotkla, já si vůbec nevšímám detailů, já když čtu, tak ani moc nevnímám text jako takový, prostě se mi to odehrává v hlavě ten příběh jako obrázky a nevnímám moc slova jako taková, tištěná, možná proto mě je jedno, když někdo napíše chybu, já ji ve většině případů ani nevidím :D o to víc mě pak štve, když se právě musím soustředit na to, abych nenapsala chybu já, najednou to všechno musím vnímat a moje hlava by vždy nejraději explodovala, určitě mám nějaké věci zažité, že v nich chybu neudělám nikdy, ale z toho pak něco napíšu a moje kamarádka češtinářka protačí panenky až k sousedům :D....no to já zas jsem si vždycky byla víc jistá v kramflecích právě v čárkách :D

24.10.2013


Vášniví čtenáři vs. gramatické chyby?

Alix no jak kdy, když píšu třeba článek nebo recenzi k sobě na blog a pak si pustím kontrolu pravopisu a zpětně si to po sobě čtu, tak se někdy nestačím divit :D jako třeba neudělám chybu že bych napsala chiba nebo tak, ale jinak hlavně v koncovkách Y/I tam jo, třeba mluvili/y, nebo s/z, nikdy nevím to mně/mě, navíc mě rozčiluje, že na to musím dávat tak bacha :D ale to je možná jen moje lenost, se mi na to nechce soustředit a pak to podle toho vypadá. Ale tak jako závažný chyby nedělám, to asi ne. Ale stejně mě ta česká gramatika štve :D

24.10.2013


Vášniví čtenáři vs. gramatické chyby?

Já jako velice nevšímavý člověk na detaily si chyb skoro nikdy nevšimnu a i když náhodou jo, tak je mi to fuk. Všichni děláme chyby. I když jsem se s češtinou narodila, taky dělám chyby a ne a ne se jich zbavit a někdy prostě netuším, jak je to správně. Pro mě je česká gramatika přehnaně komplikovaná a zbytečná. Absolutně nesnáším rozdělení na Y/I nebo mně/mě (v tom tápu nejvíc a prostě nejsem stavu to pochopit :D a aplikovat správně, ať dělám co dělám). Takže pokud to opravdu není nějaká do očí bijící chyba, tak to se mnou nehne. Jiná věc je pokud člověk seká jednu viditelnou chybu za druhou, to si někdy říkám, jestli to dělá schválně nebo je opravdu tak blbej.

24.10.2013


Se kterým autorem jste měli možnost se setkat?

Nedávno jsem byla na autogramiádě Lorny Byrne v Brně, byl to úžasný zážitek. Ta žena má neuvěřitelnou energii.

Také jsem byla na koncertě Hugha Laurieho v Praze, přece jenom taky napsal jednu knihu, i když koncert se toho netýká. :D Ale viděla jsem ho, od začátku do konce úžasná párty, to se jinak nedá nazvat a ten smysl pro humor on v sobě prostě nezapře, celé kongresové centrum padalo smíchy.

A teď ve středu měl v Brně autorské čtení autor Rybí krve a Selského baroka Jíří Hájíček, tak jsme s kamarádkou se zašli podívat. Je to velice sympatický, skromný člověk. Byla to taková menší sešlost v malé knihovně, docela mě pobavilo, že tam opravdu až na nás dvě byli vesměs jen důchodci. Až mi to přišlo jako škoda, že tam nebyla ta věková rozmanitost trochu větší. Do té doby jsem o autorovi neslyšela ale hodně mě zaujal, takže hned jak narazím na jeho knihy, pustím se do nich.

16.09.2013


Bookfan sirotci

taky si říkám, kam spadám :D já bych to viděla na tu starou páku asi.

09.09.2013


Bookfan sirotci

MarieAnna proč by nám to mělo vadit :) každej booklover odpadlej z bf je výtán, byť tam byl nový.

09.09.2013


Bookfan sirotci

Já se stěhovala několik dní, neměla jsem na to nervy :D .... a na BF jsem teď už nezavítala ani nepamatuju, ani nijak nemám chuť, tady je fajn :) a hlavně to funguje.

03.09.2013


Bookfan sirotci

Ponorka, sdílím tvůj názor, hned bych balila kufry :)

20.08.2013


Bookfan sirotci

32. knížek, páni :D já se sotva pachtím se svojí první a on jich má 32.

14.08.2013


100 knih k přečtení

Já bych přidala ještě Válečný kůň od Michaela Morpurga a Černobílý svět od Kathryn Stockett.

10.08.2013