Bezantina Bezantina diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

q123
https://www.databazeknih.cz/knihy/strasaci-a-poustevnici-68700

Je to ona? Půlku dopoledne jsem strávila hledáním a nakonec jsem sice nenašla, ale jako záblesk z čistého nebe jsem si vzpomněla :D

07.08.2023


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Hledám tip na knihy s podobným námětem, jako je od J. Červenáka Ocelové žezlo - bohatýři, válečníci, k tomu semtam nějaká nadpřirozená bytost (je mi jasné, že se jedná o historickou fantasy). Pokud možno na podkladě slovanské mytologie.
Trochu mi k tomu zapadají knihy od V. Mertlíkové, ale ty mám přečtené...

27.02.2023


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Dobrý den, sháním pro svoji kamarádku (34 let) knížku z jejího dětství. Jedná se o tenká knížka s tvrdou vazbou, byly tam říkaky/básničky o holčičce Janě. Na první stránce byl obrázek s domem. První verš byl pravděpodobně takto:
Dům malý je v zeleném lese
v něm ani hlásek neozve se.
Z komína stoupá bílý dým
dům láká Janu tichem svým.

Poradí někdo název knihy?

02.10.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

@Bücherratte děkuji, to je ono :)

07.06.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Jinak hledala jsem pod štítkem "koně", ale neúspěšně..

07.06.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Hledám knihu, kterou jsem četla v dětství.
Dej mám v paměti útržkovitě. Příběh je o chlapci z chudších poměrů, který vlastní polodivokého poníka, na kterém jezdí (snad i do školy??). Jeho oblíbenou kratochvílí je na tom ponikovi předjíždět vlak (takže patrně příběh z minulého století). Poník se jednou ztratí, ale objeví se nějak u dívky, která je (asi) nějakým způsobem tělesné postižená a je z bohaté rodiny. Dívka si poníka oblíbí. Pak probíhá spor o toho poníka, který se rozhodne tak, že na poníka zavolají obě děti a on si vybere a upřednostní toho chlapce.
Ještě se mi vybavuje, že chlapec poníka přivolával tak, že zatřásl uzdou. Děj se odehrává v nějaké krajině se sušším, teplým podnebím a maminka toho chlapce často dělala citronádu.
Knihu jsem četla jako dítě, byla z malé vesnické knihovny a už tehdy měla takovou tu starou látkovou vazbu.
Kdyby někdo věděl, budu moc ráda, poslední dobou mi ta kniha dost vrtá v hlavě.

07.06.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

meki.xx - není to kniha "Samota ve dvou?"

31.01.2020


Oblíbené první věty v románech

"Úsměv je drahý."

(Byerley Turk - První plnokrevník, Jeremy James)

02.10.2019


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Noční směna od Kinga? Tam byly nějaké obří krysy, ne?

04.08.2019


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

» tatjana1737 « děkuji za ochotu, už jsem objednala v antikvariátu :-)

26.05.2019


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

» Petrstik « je to ona!!! :-) Strašně moc vám děkuji, mám obrovskou radost!!! Úplně mi vhrkly slzy do očí... omluvte můj sentiment, ale nečekala jsem, že ji vůbec objevím, natož tak rychle!
Miluji Databázi :D

26.05.2019


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Prosím prosím hledám tenkou knížečku/sešitek s pohádkou/povídkou, která se jmenovala "o věrném bažantovi" nebo tak nějak. Snažila jsem se hledat na netu, ale bez úspěchu, ani stopa. Měli jsme ji doma, když jsem byla malá ( je mi 31) ale pamatuji si, že jsem si ji četla, když jsem už uměla číst. Asi byla už po mém taťkovi, protože už byla taková omšelá. Příběh je o mladém muži, který nějak příjde k bažantovi (asi jej nějak zachrání nebo tak něco).. Pak je děj, který si už nepamatuji, ale mladík má zemřít tak, že jej ovine obrovský had- samice a bažant jej zachrání tím, že zazvoní na obrovský zvon, ale sám při tom umře, protože si o ten zvon rozbije hlavu..
Byly tam i kreslené obrázky, mladík vykazoval asijské rysy..

25.05.2019


Bazar - stává se vám to také??

Nebo v záchvatu nákupního šílenství objednají zboží, pak se jim to rozleží v hlavě a usoudí, že danou věc vlastně až tak nepotřebují?

25.05.2019


Bazar - stává se vám to také??

»reader.007« negativní komentář jsem dala, protože dotyčná za prvé chtěla velice komunikovat mailem, ne zde na Databázi, za další když jsem po 5ti dnech zjišťovala, jak se to má s platbou, tak mě přesvědčovala, že je poslaná ( měl odesílat někdo jiný) - nakonec nebyla a tak že ji odešle sama.. doposud nic, ale adresu mi napsala ihned.. najednou se určitě nerozmyslela a myslím, že nikomu nic neudělá, když napíše "už knihu nechci". Nehledě na to, že mi během toho čekání na Godota unikl další zájemce, který si knihu pak už sehnal jinde.
Na karmu nevěřím.
Chápu, že nejde o nic podstatného, mým cílem bylo zjistit, jestli má podobnou zkušenost více lidí. Cíl splněn.

17.05.2019


Bazar - stává se vám to také??

Díky všem za reakci, alespoň vím, že v tom nejsem sama.. Té první osůbce jsem dala negativní hodnocení s komentářem, ale vzhledem k tomu, že se od té doby nepřihlásila, je mi to houby platné..

14.05.2019


Bazar - stává se vám to také??

Zdravím, mám dotaz: stává se vám také, že prodáváte knihu zde v bazaru, někdo o ni projeví zájem, domluvíte se na poštovném, atd. Zájemce vám sdělí, že "pošle platbu co nejdříve" a pak nic? Žádná komunikace, žádná platba..
Za poslední 2 měsíce se mi to stalo už podruhé. Poprvé psala dotyčná, jestli prý můžeme komunikovat mailem, že jí nejde přihlašovat se tady v Databázi a kdesicosi, 10 dní se vymlouvala, proč peníze stále nepřišly, až přestala odpovídat úplně.
Druhý případ minulý týden - stále čekám, ani peníze, ani komunikace..
Nechápu to, to je takový problém napsat " hele, už o knížku nemám zájem"? O nic by přece nešlo, aspoň by člověk věděl, na čem je.. Máte podobnou zkušenost?
Díky všem, kteří dočetli až sem :D

14.05.2019


Jaký největší poklad jste ulovili ve zdejším bazaru?

Podařilo se mi zde nedávno koupit "Králova přízeň" - sháněla jsem ji přes rok..

17.01.2019


Vyjde někdy tahle kniha v češtině nebo slovenštině?

Uchvátily mě historické romány (Druhé království a Druhé království - zrada) od spisovatelky Rebecca Gablé. Bohužel i přes to, že v zahraničí jsou vydány další díla od této autorky, u nás nejsou.. Má někdo ze čtenářů zde možnost získat překlad nějaké další knihy? Knihy v angličtině či němčině nejsem schopná přečíst.. Nebo alespoň zda někdo ví, jestli nějaké nakladatelství má v plánu tyto knihy vydat? Moc děkuji za jakoukoliv informaci :)

03.07.2018


15.) Kniha, kde hraje roli knihovna (knihovník, knihovnice)

napadá mě Jméno růže..

03.07.2018


Poraďte knihy podobného typu

Díky za tipy

04.11.2015