BabaJaga11 BabaJaga11 diskuze

☰ menu

19. Kniha, která má na obálce hodiny

Julian Barnes: Hukot času (viz https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/hukot-casu-340966).

23.02.2024


Technické potíže?

Mám trochu obavu, že ty různé detaily, které dělaly web uživatelsky příjemným, se už nikdy nevrátí :-(. Aspoň podobnou zkušenost mám z jiných webů, včetně takových, kde jde pouze o prodej. Prostě takto se to dnes dělá nabídnout lidem něco, co si lidé oblíbí, využívají to, zvyknou si na to... A pak to osekat, protože je potřeba zredukovat náklady, když se bez toho lidi neobejdou, ještě rádi budou produkt využívat, i když si občas zanadávají...

Tady mě třeba rozčiluje momentální nemožnost dělat v komentářích ke knihám odstavce (teď po uložení sesypáno do souvislého textu, jak jsem zjistila poté, co jsem ve svých dvou komentářích chtěla opravit drobnou chyb) nebo reklama vecpaná úplně nesmyslným způsobem mezi řádky komentářů (jestli si fakt někdo myslí, že mě tím přiměje ke koupi čehokoli nebo zaplacení za web bez reklamy, tak přesně naopak, reklamu beru, ale tohle je agresivní reklama, která mě spolehlivě odradí). Dále např. když si zobrazím, kdo se chystá číst nějakou knihu, uživatelé jsou sesypaní všichni dohromady, nezobrazuje se zvlášť stránka s oblíbenými a našlo by se toho víc. Kdyby byl zájem na tom, aby to nové nastavení uživatelům vyhovovalo, asi by se v této diskusi občas ozval i někdo z DK, nejen naštvaní uživatelé.

Tak uvidím, co se bude dít. Oprášit papírový čtenářský deník můžu vždycky, možná mi i zbyde víc času na čtení a víc peněz na jiné věci, když se nedozvím o všech knihách, které si "musím" koupit :-).

03.10.2023


12. Kniha, která je na Databázi knih v době čtení méně než 20x v Přečtených

Takových knih jsou plné knihobudky, nádražní, nemocniční a další podobné knihovny, kam se dávají knihy vyřazené z knihovního fondu, případně je tam nosí lidé ze svých přeplněných polic s knihami doma. Pak různé bazary a vyřazeno z antikvariátu za 5 Kč kus. A nejenže ty knihy se dají číst, ale někdy jsou mezi nimi skutečné skvosty - díla nositelů Nobelovy ceny apod. Za mě super téma, rozhodně lepší, než kdyby tam byla nějaká kniha z žebříčku těch nejčtenějších :-). Těch málo čtených je totiž mnohem víc než bestsellerů, takže je z čeho vybírat :-).

01.12.2019


Bazar na Databázi knih

Chci se zeptat, zda je legální dodatečně zvýšit cenu, kterou prodejce v inzerátu u konkrétní knihy uvádí. V bazaru jsem totiž narazila na prodejce s nickem spdb, který má v nabídce mnou poptávanou knihu, ale když jsem si přečetla negativní recenzi jedné uživatelky, ve které píše, že měla zájem o knihu inzerovanou za 1500 Kč, ale prodejce cenu zvedl na 2800 Kč, obchod jsem si rozmyslela. Prodejce navíc reagoval na negativní hodnocení uživatelky dost nevybíravým způsobem, s tím, že paní je "trochu promitivnější" a nechápe, že když se na knihu ozve víc zájemců, dostane přednost ten, který nabídne víc peněz. V pravidlech bazaru jsem se sice dočetla, že nelze udělit negativní hodnocení za to, že se někomu nezamlouvá cena (a tím se také spdb ohání), to dává logiku, ale měnit cenu "za pochodu" mi nepřipadá fér. De facto by na to měl být asi nový inzerát (po smazání toho starého). Anebo dát cenu jako "cena dohodou" (aspoň mám pocit, že to lze), zdá se ale, že tak tomu v inkriminovaném případě nebylo.

28.01.2019