Proč se klepou řízky vydání

Proč se klepou řízky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/132947/proc-se-klepou-rizky-132947.jpg 4 13 3

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost. Součástí knihy je kompletní seznam těchto aditiv řazený podle jejich kódů s popisem původu a technologické funkce.... celý text

Vydání (3)


Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni

papírová kniha 2023, Dokořán

ISBN: 978-80-7675-086-9


Proč se klepou řízky
Proč se klepou řízky

papírová kniha 2011, Dokořán

ISBN: 80-7363-143-1


Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni

papírová kniha 2008, Dokořán

ISBN: 978-80-7363-143-7