Kathrine Kressmann Taylor citáty

Kressmann Taylor · pseudonym

americká, 1903 - 1996

Citáty (10)

Co o tom můžeš vědět, když jenom sedíš a sníš? Nikdy jsi nepoznal žádného Hitlera. Adresát neznámý


Jsem muž, protože jednám. Dřív jsem byl jenom hlas. Nepochybuji o cílech našich činů. To nemusím. Vím, že jsou správné, protože zcela nezbytné. Lidé se nechají vtáhnout do špatností tak radostně a dychtivě. (Adresát neznámý)


Jsme marniví a nepoctiví, protože musíme vítězit nad jinými marnivými a nepoctivými lidmi. Adresát neznámý


Liberál je člověk, který vůbec nevěří v činy. Žvaní o lidských právech, jenomže pouze žvaní. Dělá obrovský rozruch kolem svobody slova, ale co je svoboda slova? Jenom možnost bezpečně sedět na zadku a vyhlašovat, že všechno, co dělají aktivní lidé, je špatné. (Adresát neznámý)


Stará rána se zacelila, ale v jizvě to občas cuká. Adresát neznámý


Ta slova s sobě skrývají temnou hrozbu. Jak může být neznámá? Určitě je to vzkaz, že se jí něco stalo. Ta vytištěná slova říkají, že vědí, co se s ní stalo, ale já se to nesmím dovědět. Propadla se do jakéhosi prázdna a bylo zbytečné ji hledat. To mi říkají ta dvě slova, Adressant unbekannt. (Adresát neznámý)


Takové věci přejdou; pokud bude v dohledu správný konec, přejdou a budou zapomenuty. Dějiny napíší novou čistou stránku. Adresát neznámý


Tebe jsme, můj milý Maxi, opustili, ale nesmí se z Tebe stát misantrop. Co nejdřív si pořiď pěknou buclatou ženušku, která nadšeně převezme všechny Tvé starosti a vykrmí Tě tak, že se Ti zase vrátí dobrá nálada. To ti radím a je to dobrá rada, i když se nad ní při psaní trochu usmívám. (Adresát neznámý)


Ten chlap je jako elektrický šok... Adresát neznámý


Tomu jsme zasvětili celý život, abychom systematicky shromažďovali peníze a pak se jimi na veřejnosti naparovali? Neustále sám sebe kárám, ale jednám jako dřív. Žel, všechny nás lapil týž koloběh. Jsme marniví a nepoctiví, protože musím e vítězit nad jinými marnivými a nepoctivými lidmi. (Adresát neznámý)


Kathrine Kressmann Taylor - knihy

2003  93%Adresát neznámý

Žánry autora

Literatura světová Povídky Historické romány

Štítky z knih

nacismus dopisy

Kressmann Taylor je 1x v oblíbených.