zichisek zichisek komentáře u knih

☰ menu

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Opět jde u mě u re-reading před nejnovějším dílem a nepamatovala jsem si co se v knize odehrálo z minula.
V Londýně Temže vyplavila kufr, ve kterém byly nalezeny rozřezané ostatky mladého muže. Jako někdo balicí se na dovolenou mám rozměry zavazadel celkem v oku a živě jsem si dokázala představit jak tam ten chudák musel být poskládán
Obě hlavní postavy mi byly silně nesympatické, přestože Nina byla prostě jen ovlivněna mainpulátorem. Mou nejoblíbenější části je závěr, který je taaaak napínavý přestože se dá odhadnout jak to celé asi skončí.
Kniha je velmi čtivá, autor umí popsat jednotlivé postavy i zápletky velmi přesně. Mám moc ráda vedlejší linku Eričina života.
A jelikož už to nemůžu vydržet jdu se vrhnout na nejnovější díl

07.01.2023 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Kniha se mi líbila. Začátek byl velmi napínavý, potom už byla celá zápletka víceméně jasná a trošku se to plácalo páté přes deváté. Ale námět dobrý.

19.11.2018 2 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Na knihu jsem se chystala už dlouho. Až tak dlouho, že jsem už úplně zapomněla o čem má být :) Vytáhla jsem ji večer před půlnocí a po pár stránkách šla kontrolovat, jestli jsou zamčené dveře a co to škrábe v komíně...Potom jsem rozpačitě pročítala příběh přitažený za vlasu s napínavým dobrodružstvím. Výsledkem je, že si nutně musím přečíst další díl :)

16.11.2018


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Moje první Keplerovic kniha. Ze začátku jsem se trošku ztrácela v postavách, bylo jich hodně. Potom se kniha velmi dobře četla. Konec byl hodně předvídatelný a už ne tak napínavý. Už koukám po dalších knihách s Joonou :)

10.02.2018


Sedm pohádek pro malé myšky Sedm pohádek pro malé myšky Arnold Lobel

Druhá kniha, kterou dcera sama přečetla. Opět stejný autor. Pro začínající čtenáře velké písmena. Příběhy pěkné, dceři se líbily. Za mě nenadchne ani neurazí.

01.01.2018


Kvak a Žbluňk od jara do Vánoc Kvak a Žbluňk od jara do Vánoc Arnold Lobel

První kniha kterou dcera přečetla. Za jeden den. Vtipné příběhy. Ilustrace se mi nelíbily, dceři ano, jen jí přišly moc tmavé. Pro začínající čtenáře super.

01.01.2018


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Po dlouhé době papírová kniha z knihovny. Začetla jsem se hned. Kniha se četla dobře. Po dlouhé době mě kniha chytla tak, že jsem ji nechtěla odložit a večeři dětem jsem chystala jednou rukou :)

02.10.2017


Chůvy v akci Chůvy v akci Rebecca Johnson

Dcera knihu dostala k svátku, protože je také Julinka. Kniha má velká písmena, takže zvládne už i prvňáček. Kapitoly jsou vždy zaměřené na jednotlivé zvíře a starost o něj. Navíc příběh "ze života" o holčičce je u holek v tomto věku trhák :)
I já jako dospělák jsem se nenudila a byla jsem zvědává, co se ještě přihodí. Určitě pořídíme i další "díly".

04.05.2017 4 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Knihu jsem přeletěla jedním dechem. Forma scénáře mi vůbec nevadila. Trošku jsem se bála, že to bude už jen přiživování se na slávě HP a děj o ničem. Ale tento příběh mě úplně dostal.

27.04.2017 5 z 5


Game Game Anders de la Motte

Knihu mi doporučil muž. Byla jsem trošku skeptická, ale hned mě chytla. Ze začátku jsem byla trošku zmatená a neorintovala jsem se v postavách. Děj byl napínavý. Nejlepší když mi po půlnoci při čtení zapípal mobil :-D

27.04.2017


Bubble Bubble Anders de la Motte

Konec mě trošku zklamal. Už to začalo být hodně zamotané. Čekala jsem potom na nějaké "Wow" na závěr a ve finále jsem byla trošku zklamaná. Ale jinak celá serie stála za to.

27.04.2017


Buzz Buzz Anders de la Motte

Četla jsem hned po Game. Bála jsem se, že to bude zas jen další natahování příběhu. Opak byl pravdou. Knihu jsem hltala a přečetla v rekordním čase :)

27.04.2017 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Brala jsem knihu jako něco na odlehčení a svůj účel splnila. Příběh byl napínavý, ke konci jsem se už trošku ztrácela v postavách. Obdivuji autorku, že dokázala propojit životy tolika žen. Bylo mi sympatické, že jsem měla pocit, jako bych četla příběhy obyčejných lidí z okolí. Jen od závěru jsem čekala něco víc, nějaký boom. Ale ani v životě není boom, jen život prostě plyne dál.

26.04.2017


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Čtu již po několikáté. Ráda se k celé sérii vracím. A těším se až budeme číst s dětmi.

20.11.2016


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Přečteno jedním dechem. Zklamání na konci, že to nepokračuje dál :)

23.10.2016


Dům s minulostí Dům s minulostí Sandra Brown

Jako oddechovka dobrý. Nic zázračného jsem nečekala. Chtěla jsem knihu na sobotní válení se v posteli a v tomto ohledu má očekávání splnila. Přečteno za půl dne.

23.10.2016


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Oproti staříkovi se mi Analfabetka líbila moc. Konec mi přišel už potom trošku moc zdlouhavý, ale příběh byl vtipný.

09.10.2016


Za zvířátky do pohádky Za zvířátky do pohádky Michal Černík

Miluju ilustrace od Zmatlíkové. Jednotlivé "pohádky" byly přiměřeně krátké, srozumitelné. Vhodné pro menší děti. Četla jsem dětem ve školce před spinkáním.

17.09.2016


Krysáci Krysáci Jiří Žáček

Knihu jsem četla jak dětem doma, tak dětem ve školce při spinkání. Čte se to dobře i dospělému, je vtipná a příběhy jsou veselé.

18.08.2016 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Knihu mi doporučil manžel. Historické vzpomínky Alana mne ne vždy bavily, ale jeho příběh ve sto letech byl vtipný. Kniha se četla dobře. Jdu na Analfabetku :)

18.08.2016 4 z 5