žany.kdovi žany.kdovi komentáře u knih

☰ menu

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Krásně napsaný příběh, který vás donutí neustále číst, až máte hotovo a říkáte si "Sakra a co teď?". Těším se, až se k téhle knize jednou zase vrátím. Strhující životní příběhy, jako je právě tento, se čtou samy.

22.07.2021 5 z 5


Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Velmi čtivě napsaný příběh o hledání nacistické "lovkyně"..za mě, ale mohl být daleko víc napínavější. Nicméně jsem si čtení užívala, zejména ty části, v kterých vystupovala Nina, velmi svérázná pilotka Rudé armády.

22.07.2021 4 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Když se mi kniha dostala do rukou, měla jsem obavy, že to bude komedie ve stylu Staříka (toho jsem četla, ve výsledku se mi líbil, ale já prostě na ty komedie nejsem) a naštěstí nebyla a já jsem měla možnost začíst se do opravdu ujetého příběhu :D..I když, on ten samotný příběh vlastně ani není tak důležitý. Na stránkách se nám rozprostírá jedno životní moudro za druhým a já se jen usmívám a říkám si "ano přesně takto to je". Kniha je psaná velmi čtivě, až mě mrzí, že jsem ji přečetla, tak rychle :-). Doporučuji, nebudete litovat :)

07.07.2020 5 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Tak tohle byla přesně ta kniha, kterou bych četla klidně neustále dokola. Naprostá nádhera. Nedivím se, že jí vidím v různých skupinkách, jako doporučení ke čtení. Opravdu stojí za to. Já jsem si ji pořídila k vánocům a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Doporučuji všem romantickým duším :-)

22.06.2020 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Na knihu jsem se moc těšila, ale bohužel jsem byla mírně zklamaná. Bylo to moje první setkání s autorkou a po všech těch kladných recenzí jsem čekala něco, co mě pohltí. První část knihy odehrávající se v minulosti, se četla prakticky sama. Jakmile jsem přešla do současnosti, měla jsem problém se začíst a knihu jsem dočítala už jen ze zvědavosti, jak to vlastně celé dopadlo. Konec byl pěkný, překvapivý :)

22.06.2020 4 z 5


Letní zahrada Letní zahrada Paullina Simons

Přiznám se, že po přečtení recenzí na třetí jsem docela přemýšlela, zda si ho vůbec koupit. Zvědavost zvítězila a já se do knihy pustila. Ze začátku mi chvíli trvalo než jsem se do knihy začetla. Chybělo mi Rusko, chyběl mi Leningrad a Lazarevo. Nicméně, i americká část stála za to. Miluji sérii Měděného jezdce a i tuhle knihu řadím na vysoké místo. Příběh je jiný, je bolavý, plný slz a traumat z války. Jsem ráda, že se do toho autorka pustila a že jsme měli možnost vidět, že i ten vysněný život daleko od všeho zlého není jednoduchý. Taťiana a Alexandr jsou ale velcí bojovníci a jen tak něco je nedostane :)

01.06.2020 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Velmi čtivě napsaná kniha. Po Haně jsem čekala, další silný příběh a nebyla jsem zklamaná. Hlavní hrdinky mi bylo po celou dobu líto a stále jsem čekala, kdy nalezne své štěstí a lásku. Příběh doporučuji, krásně se čte. Autorka snad nudit ani neumí :)

22.05.2020


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Kniha z mého milovaného Brna, která mi poněkud dlouho unikala. Bez mučení se přiznám, že jakožto rodilý Brňák, jsem o vile věděla poměrně málo..vlastně jen to, co nám kdysi povídali na základce. Kniha mi tedy velmi obsáhle doplnila obzory a rozhodně nelituji, že jsem se do čtení pustila. Nicméně jsem čekala asi víc, dlouho mi trvalo než jsem se do příběhu vůbec začetla.

22.05.2020 4 z 5


Slavík Slavík Kristin Hannah

Obdivuji spisovatelé, kteří dokáží napsat, tak tlustou knihu jako je Slavík a přitom Vás ji nenechají odložit. Velmi čtivě napsaný příběh dvou sester, které sblíží válka a její krutost. V obou se probouzí veliká odvaha a statečnost. S každou takovou knihou si říkám, co všechno muselo lidstvo vytrpět a je mi z toho smutno..nicméně by se na tyhle události nemělo zapomínat. Doporučuji Slavíka, jsem si jistá, že málokdo bude litovat, že si tak silnou knihu přečetl :)

22.05.2020 5 z 5


Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Velmi čtivě napsaný příběh plný lásky, odvahy, naděje a bolesti. Přiznám se, že knihy o válce jsem se rozhodla nevyhledávat, protože mě akorát dostávaly do depresí a špatné nálady. Měděný jezdec je ale jiný. Zamilovala jsem si Alexandra, jako nebojácného hrdinu, jemuž osud nepřál, ale on i přesto nepřestal bojovat. Zamilovala jsem si i Taťu, naivní mladou puberťačku, která projde v knize neuvěřitelnou proměnou a svoji obrovskou odvahou konkuruje i samotnému Alexandrovi. Sledujeme pak příběh od Leningradu, až po Lazarevo a já si říkám, že ačkoliv byly některé "scény" napsané, tak jak byly...tak si je oni dva rozhodně zasloužili. Doporučuji tuhle knihu a vlastně i další dvě pokračování. Každá z těchto knih stojí za to, vlastně se nedá ani rozdělovat, příběh Šury a Tati by neměl končit na stránkách Měděného jezdce. Těším se na filmové zpracování (doufám, že bude stát za to :-) ).

21.05.2020


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Na začátku knihy jsem si říkala, že to asi nebude nic pro mě, že už asi stárnu..navíc mi hlavní hrdinka přišla docela vlezlá a o jejím neustálém brečením ani nemluvím, ale nakonec se to zlomilo a příběh se četl líp a líp. Příjemné oddechové čtení.

20.01.2019 3 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Už je to nějaká doba, co se ke mě Sněhulák poprvé dostal a hned od první stránky bylo jasné, že to byla ta správná volba. Nevadilo mi ani, že jsem nezačala od první knihy série s Harrym Holem. Tehdy jsem vlastně ani nevěděla, že Sněhulákovi předchází ještě něco dalšího. Rozhodně ale nelituji. Nejlepší detektivka, co jsem kdy četla. Napínavá, strhující, akční, prostě přesně taková jaká má být (škoda, že se ten film tak strašně nepovedl).

10.01.2019 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Krásně napsaná kniha rozdělená na dva příběhy. Je pravda, že současná hrdinka mě bavila méně, ale to na kvalitě nic nemění. Konec knihy byl pro mě hodně velkým překvapením, které jsem pak měla v hlavě ještě nějaký ten čas.

09.01.2019 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Kniha díky které jsem začala číst. Velmi silný příběh, který by neměl minout asi nikoho. Doporučuji.

08.01.2019 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Dala jsem na velikou reklamu na sociálních sítí a knihu si koupila. Vlastně jsem jí koupila jako dárek, s tím že jsem si o ní nepřečetla absolutně nic. Jakmile jsem jí pak doma otevřela, nedokázala jsem se odtrhnout a knihu jsem během pár dní přečetla. Poprvé se mi pak stalo, že jsem u čtení uronila pár slz. Kniha je napsaná krásně a i když jde o velmi krutý příběh, knížku jsem si nechala a těším se, až se k ní zase jednou vrátím.

08.01.2019 5 z 5