Wiss Wiss komentáře u knih

☰ menu

Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

Knihu jsem měla dlouho mezi rozečtenými. Začátek mě bohužel nevtáhl do děje a hrdinka mi svou povahou lezla hodně na nervy. Příběh byl nakonec zajímavý, ale konec podle až mě moc přitažený za vlasy.

18.03.2023 3 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ove mě od začátku bavil svou povahou. Hezká oddechová kniha.

18.03.2023 4 z 5


Na hraně věčnosti Na hraně věčnosti Jessica Ann Redmerski

Po prvním díle pro mě bohužel zklamání...

20.03.2018 2 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Já jsem si tu knížku užila opravu moc. Když jsem se blížila ke konci, zase jsem měla ten pocit, jakoby mi někdo bral kamaráda, o kterého nechci přijít. Líbí se mi, že je děj o dvou rodinách, a zároveň o každém jejím členovi zvlášť. Zábavné, čtivé, oddechové počteníčko. Vřele doporučuji!

05.07.2017 5 z 5


Jama a kyvadlo Jama a kyvadlo Edgar Allan Poe

Když jsem tuto knížku četla večer zachumlaná v posteli, byla jsem trochu napjatá. Takže jako malé postrašení na spaní super :-)

05.07.2017 3 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Moc pěkně napsaný příběh. Stáhla jsem si audio a poslouchalo se to náramně :-) Barvité, napínavé, super popis děje i okolí. Doporučuji

26.04.2017 4 z 5


Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Závěr příběhu knihu rozproudil zachránil od 2*. Začátek mně zaujal, říkala jsem si, že to bude dobrodružné, čtivé a s romantikou. Bohužel krátce po začátku zajímavost příběhu klesla. Celkem o ničem to nebylo, žádné dialog, který by měl nějaký smysl. Jen hry na ,,20 otázek" a myšlenkové pochody Amy, které se točili jen o jejím otci a domově. Měla jsem co dělat knihu dočíst. Obrázky z cesty jsem bohužel neviděla, měla jsem knihu ve čtečce, ale to ještě doženu v knihovně. :-)

29.03.2017 3 z 5


Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Autorovo styl psaní mi příliš nesedí. Bohužel stejně jako Zápisník jedné lásky byl lepší film než kniha. Autora už nejspíš nevyhledám.

11.02.2017 2 z 5


Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Knížku jsem četla téměř nepřetržitě. Čte se sama, stránky ubírají jako splašené, je to vtipné, místy žhavé. Hned jdu na další díl. :-)

24.01.2017 4 z 5


Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

Z počátku jsem měla problém se do knihy začíst, a chtěla jsem ji odložit. Naštěstí jsem tak neudělala! Velice zajímavý a smutný milostný příběh... ,,Ubohý'' Armand mi ke konci knihy lezl na nervy tím, jak byl zahleděný do sebe a slepý ohledně Markétiny oběti. Chtěla jsem do knihy vlézt a zatřást s ním, aby otevřel oči a nechoval se jako bezcitný blbec. Markéty mi bylo opravdu líto, a obdivovala jsem ji za to, jaká byla, a co kvůli lásce dokázala udělat. Všem, kteří nemají jasno v tom, co znamená obětovat se pro lásku, a těm, kteří vidí jen SVÉ problémy ze SVÉHO pohledu, a ne z více stran vřele doporučuji. Možná vám otevře alespoň jedno očko, které neuvidí jen jeden směr před sebou, ale širší obzor možností.

30.11.2016 3 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Knížka mě chytla a nepustila až do konce. :-) Těšila jsem se na každou další stránku... Doporučuji

21.11.2016 4 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Pro mne jako vášnivou fanynku Harryho Pottera od J.K.Rowling je tato kniha bohužel maličko zklamáním. Čte se sice rychle a děj ubíhá, ale v porovnání s ostatními H.P. je to sto a jedna... Chybí mi tam více děje z kouzelného světa, popis okolí, zajímavé přirovnání a slovní spojení, charakteristiky postav jsou jiné než byli, kam se poděli Fred a George? J.K.Rowling k tomuto neměla svolit. Buď to měla napsat sama tak, jak jsme na knihy od ni zvyklí, a ne jako divadelní hru bez její svoucnosti, nebo se na to vykašlat. Tady platí, že méně je někdy více.

14.11.2016 3 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Kniha mne bohužel maličko zklamala. Vzhledem k tomu, že jsem viděla dříve film musím říct, že jsem čekala od knihy mnohem více. Všechny scény, dialogy a monology byli velmi prosté a nepříliš obsáhlé. Příběh je moc zajímavý a líbí se mi, ale přišlo mi to jako by na tu knihu autorka moc spěchala, a psala velmi rychle. V knize se toho nestalo o moc víc než ve filmu, a proto ani nedoporučuji člověku, který film viděl číst i knihu. Takže u mne jen za 3* :-(

14.11.2016 3 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Naprosto geniální, poutavá kniha s krásným, napínavým příběhem o putování za svým cílem i přes nepřízeň, a o lidské houževnatosti. Líbilo se mi, jak je kniha psaná, prostě a bez příkras. zároveň dokáže tak vtáhnout do děje, že jsem celou výpravu opravdu kráčela po Robyho boku. Mohu ji jen vynachválit až do nebe :-) 100% Doporučuji, nemohu jinak než hodnotit 5 *

20.10.2016 5 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Mám z této knihy smíšené pocity. Na to, jaký měla příbĕh byla kniha dost krátká a něco mi v ní chybělo, ikdyž neumím přesně říct co. Je hezky a čtivě napsaná, ale úplně mě nevtáhla do děje, a tak jsem při jejím čtení zrovna emocemi nesrčela. Myslím, že kdyby byla delší ta část, kde byli Ally a Nathan mladí a ta, kde jsou staří, kratší, určitě by i ten konec byl emotivnější. Dávám 3*

14.09.2016 3 z 5


Černé lži Černé lži Alessandra Torre

Ze zacatku jsem byla trochu zklamana a rikala jsem si, ze toto bude nejspis posledni eroticky roman, ktery prectu. Opet hlavni hrdinove krasni, chytri a pohadkove bohati - ikdyz to uz jsem vedela z popisku. Ale libilo se mi, ze i kdyz se jedna o tento zanr, nebylo to vulgarni, a opravdu me prekvapilo, jake to tajemstvi Branta Sharpa vlastne je, a co je zac ten zahadny Lee :-) Takze jsem nakonec rada, ze jsem knihu neodlozila, a musim rict, ze jsem od poloviny nemohla odtrhnout oci, jak jsem byla zvedava, jak to cele dopadne :-) Nicmene davam 3*

01.09.2016 3 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Velmi dobre napsana, spletita a napinava kniha. Ale take srazim jednu * za spatnou orientaci v case, kdy se pribeh odehrava.

24.08.2016 4 z 5


Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Bridget Jonesova - to je neco, co mi vzdy zvedle naladu (ikdyz trochu skodolibe - presvedci me, ze nejsem jedina potrhlice na svete). Kdyz se necitim dobre at uz fyzicky, nebo psychicky, je tu ona ve filmu. A kdyz jsem videla v knihkupecrvi treti dil tehle me oblibenkyne, musela jsem si to precist. A nezklamala! Opravdu jsem si knizku uzila a zasmala se. Je to samozrejme oddechove cteni, ale ja si i takove velmi rada prectu :-) Knizka presne splnila ma ocekavani.

24.08.2016 4 z 5


Božský milenec Božský milenec Christina Lauren

Bohuzel byl pro mne tento dil nejslabsi... Vadilo mi jak se Niall stale nimral v minulosti, bal se budoucnosti a byl hodne nesebevedomi. Nejednou jsem chtela do deje vlezt a zatrast s nim..! Take jsem cekala lepsi a castejsi momenty erotiky, na tento zanr se to tocilo hodne o dialogu a monologu obou hrdinu, byla jsem uz netrpeliva :-) Snad bude dalsi kniha lepsi! Takze bohuzel jen **...

12.07.2016 2 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Jednim slovem krasa :-) Knizka pro usmev i slzy... Nemohla jsem odtrhnout oci, precteno jednim dechem.

10.06.2016 5 z 5