vonMalik vonMalik komentáře u knih

☰ menu

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Ó. Můj. Bože..... Moje první kniha od Coleen Hoover a určitě ne poslední. To bylo tak nádherný. Brečela jsem, doufala jsem, smála jsem se... A rozhodně jsem jí nečetla naposledy.

18.11.2023 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Krásná odpočinková kniha. Chvíli mi trvalo, než jsem se do ní začetla, ale potom jsem se od ní nemohla odtrhnout. Četla se víceméně sama, zvědavostí jsem přeskakovala stránky, abych věděla, co bude dál a i slza ukápla.
Po přečtení jsem si pustila film od Netflixu... Nebyl špatný, ale kniha je kniha...

08.11.2022 5 z 5


Čáp Čenda - Pohádky od Kuňkavého rybníka Čáp Čenda - Pohádky od Kuňkavého rybníka Zdeňka Šiborová

Četla jsem se synem a moc se nám líbila :)

06.09.2021 4 z 5


Jmenuju se Tomáš Jmenuju se Tomáš Ota Kars

Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, ale asi jsem čekala víc. Občas jsem se také ve čtení ztrácela, co píše autor a co je vzpomínka a hlavně čí vzpomínka... Ale jinak to bylo docela milé čtení o Tomášově životě.

30.05.2021 3 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Normálně na detektivky moc nejsem. Tuhle jsem začala číst do čtenářské výzvy a teda, paráda! Hltala jsem každé slovo, hledala volné chvilky, abych mohla jít číst a během 3 dnů měla přečteno. Asi to není moje poslední kniha od autorky!

10.01.2021 5 z 5


Moje dlouhé mlčení Moje dlouhé mlčení Erika Bezdíčková

Knihy o holocaustu by si měl přečíst opravdu každý.. Jako mnozí z vás jsem měla tu čest se s paní Bezdíčkovou setkat na besedě. Její vyprávění mě zasáhlo, rozbrečelo a když přišel prostor na dotazy, padla otázka "Jste ráda, že jste to přežila?" odpověď zněla "Ne".... Naše dnešní generace si nedokáže představit hrůzy, které na nich byly páchány.. Co v člověku musí zůstat, že i přesto, že má tak velikou rodinu, zní odpověď NE...?!

24.01.2020 5 z 5


Prvootec Prvootec David Vais

Začátek byl super, tak do 4. měsíce. Pak už mi to přišlo, že se autor o dítěti zmiňuje jen tak mimochodem, vedle úplně jiných a pro nás nepodstatných věcí.

02.01.2020 3 z 5


Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Achjoo, mě tak štve, že je konec. To se takhle začtete a najednou obrátíte na poslední stránku aniž byste chtěli. Byla to příjemná oddechová serie, u které nemusíte nad ničím přemýšlet. Bavilo mě to a je škoda, že nejsou další díly :)

27.03.2019 4 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Mně se to líbilo :) Je to milé a příjemné čtení a je to tak trochu vzpomínání na středoškolská léta. Už se těším na další díl.

27.02.2019 4 z 5


Čmeláci v srdci Čmeláci v srdci Petra Hülsmann

Sice na straně 5 víte, jak to celé dopadne, ale nedá vám to a prostě čtete. Chcete vědět, jaký bude průběh. A mě to fakt bavilo. Příběh se četl sám, zasmála jsem se u toho a nakonec byla ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo :)

20.02.2019 4 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Jak já nesnášela Britt-Marii po přečtení Babičky... Ta protivna ženská mi tak lezla krkem ještě na začátku této knihy. Až během čtení člověk změní názor :) Nicméně další skvělá autorova kniha!

06.01.2019 4 z 5


Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Kniha přečtená za jediný den. Tak moc jsem se od ní nemohla odtrhnout. Do poslední chvíle nevíte co je pravda a co lež. Konec byl pro mě hodně překvapivý, protože jsem sama během čtení několikrát změnila názor na postavy. Skvělá kniha!

02.01.2019 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Trvalo mi dlouho než jsem knize přišla na chuť. Pořád jsem ji odkladala a příběh mě moc nebavil. Až na posledních 100 stran kdy už se začalo pořádně něco dít a já nebyla schopna dát knihu z ruky. Našla jsem si své oblíbence a v nejlepším příběh skončil ???? Hurá pro druhý díl!!

27.12.2018 4 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Nápad s panáčky byl skvělý, příběh se četl tak nějak sám. Celou dobu si myslíte, že víte kdo za tím vším stojí a pak zjistíte, že je všechno jinak.

08.12.2018 4 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Silný příběh, který nám ukazuje válku zase z jiného úhlu pohledu. Tyhle příběhy by neměly upadnout v zapomnění...

05.12.2018 5 z 5


Přítelkyně z domu smutku Přítelkyně z domu smutku Eva Kantůrková

Kniha čtena do čtenářské výzvy pro mne to teda výzva byla. Styl psaní mi moc nesedl, ale příběhy žen z věznice byly zajímavé.

23.10.2018 3 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Krásná, příjemná, pohodová. Jinou atmosféru by měla v zimě s čajem v ruce, ale i tak se četla dobře. Příběhy mě bavily a trošku mě mrzelo, že se jedná jen o povídky, zajímaly by mě osudy postav :)

23.10.2018 4 z 5


Čokoládový průšvih Čokoládový průšvih Petra Hülsmann

Ano, sice u téhle knížky od začátku víte, jak dopadne, ale i přesto je to skvělá oddechovka. Začala jsem ji číst v 8 ráno a je právě 1:10 v noci a já odcházím spát s knihou přečtenou. Tak moc jsem se od ní nemohla odtrhnout. Za mě příjemné čtení, které pohladí na duši i pobaví.

15.10.2018 4 z 5


A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Poprvé se mi stalo, že po dočtení knihy nemám slov. Je krásná a smutná zároveň. Vyvolá vám úsměv na rtech, ale i slzy dojetí.

30.09.2018 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Na začátku jsem si říkala "co na tom všichni mají, zas taková senzace to není..." Ale pak jsem se začetla a rozhodně nedoporučuji číst knihu po setmění :). Takhle jsem se už dlouho nebála! Děsivý příběh, ze které ho mě nejednou mrazilo.

21.09.2018 5 z 5