Viky.nox Viky.nox komentáře u knih

☰ menu

Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

I přesto že jsem se na začátku nemohla do knihy začíst, jsem si ji oblíbila a jako pansexuálka se rychle vžila do Simona. Z vlastní zkušenosti vím, jak těžké někdy je, přiznat to, kým jste. Ale vždy by to mělo být kvůli tomu, že jste nervózní nebo nepřipravení, ne protože se bojíte, jak to vezmou ostatní. Vždy záleží na vás.

12.05.2018 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Vždycky obdivuji spisovatele,kteří jsou natolik odvážní, že se pustí do zpracování tak velkého tématu. Ještě když k tomu přidáte tak úžasné vyprávěcí schopnosti paní Picoultové, vzejde z toho něco opravdu velkolepého. Tahle kniha ve mně probudila tolik emocí, od smutku přes znechucení až k lítosti. Děkuji spisovatelce za to, že mi znova otevřela oči, které už byly tak dlouho zavřené.

27.05.2017 5 z 5


Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Série Percy Jackson a Bohové Olympu jsou jedny z mých nejoblíbenějších sérií vůbec. A miluju, když si je můžu přečíst znova. Dneska jsem přečetla poslední díl Percyho Jacksona, jelikož je můj nejoblíbenější a znovu jsem si připomněla, jak je to úžasné. Návrat do Tábora polokrevných mi vytvořil úsměv na tváři, možná i ty slzy v očích a odtrhl mě od té nudné a hrozné reality, ve které žiju.

08.04.2017 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

To byl opravdu zajímavě vymyšlený a úžasně vyprávěný příběh. Ani na chvíli jsem se nenudila, dokonce jsem se i často zasmála nad některými hláškami a myšlenkami jak Jacoba, tak podivných dětí. Postavy i zápletka jsou opravdu promyšlené. Už se nemůžu dočkat, až si přečtu druhý díl.

06.04.2017 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Le petit Prince-jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury. Tohle speciální dílo jsem přečetla za jeden večer. A měla jsem dokonce tu šanci, si to přečíst s kresbami paní Markéty Vydrové. Asi nemusím vyprávět, jak originální, nezapomenutelný a speciální tenhle příběh je, protože to všichni víme. A i když nechci, aby tenhle komentář vyzněl moc majestátně, nedovedu si představit, že bych to hodnotila jinak než takhle. Existuje spoustu způsobů, jak se nad touhle knihou zamyslet a to ji činí možná tak skvělou. Že ji každý rozumíme trochu jinak, ale víceméně stejně.

07.03.2017 5 z 5


Nebe je všude Nebe je všude Jandy Nelson

Nápad sice nebyl moc originální, ale zpracování bylo příkladné a ačkoli se mi básničky, které Lennie psala všude, kde mohla, četly někdy hodně těžko kvůli pravopisu, musím knihu hodnotit jedině kladně. Přece jenom ne každý máme čitelný rukopis. Je moc hezky doplněna úvahami a člověk se velice rychle vžije do její situace a soucítí s ní.

03.02.2017 5 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Neskutečně inspirativní kniha, která nutí lidi po přečtení zamyslet se a k sakru něco udělat. Člověk přestane koukat na televizi nebo dělat jiné nedůležité věci. Alespoň teda doufám. Já bych jednou chtěla vidět úplně všechno, co na tomhle světě je. A po přečtení téhle knihy opravdu věřím, že to udělám. Zanechala ve mně opravdu zajímavé myšlenky.

29.12.2016 5 z 5


Vzdor Vzdor Sarah Crossan

Pokračování knihy Dech se mi moc líbilo. Ačkoli příběh se dal lehce odhadnout a nic mě nepřekvapilo, tak přesto se mi četla hezky. Moc se mi líbil nápad i zpracování. Myslím, že by se to dalo docela seriózně srovnávat s jinými úspěšnými romány.

28.12.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Tato knížka mi ukázala tvrdou realitu, že i když si myslíme, že známe své blízké celý život, nikdy nevíme, čeho jsou schopni. Opravdu výstižně, skvěle napsané, opravdu promyšlené. A přestože jsem téměř všechny hlavní postavy neměla v oblibě, tak právě kvůli nečekanému konci musím dát všech 5 hvězdiček.

24.11.2016 5 z 5


Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

První polovinu knihy jsem četla poměrně dlouho, ale zbytek jsem přečetla v jednom deštivém odpolední. Byla velice napinava a strhující, přiznám se, ze až do úplného konce jsem netušila, jak to celé dopadne. Pan Williams ve mě zanechal myšlenku, že každý má v sobě temné já, které může kdykoli "vykvést", takže i z 14tileté vystrasene dívenky se může stát inteligentní a vynalézavá žena prahnoucí po pomstě. Každý máme v sobě malou Tuesday a každá dívka by ji měla najít, být tedy silná, statečná a soběstačná.

21.09.2016 4 z 5


Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

Moc se mi libi tahle kniha. Je lepsi než Příliš mnoho Kateřin, ale Hledání Aljašky je stále můj favoritu. Rada čtu knihy od Greena, i kdyz nejsem jeho velký fanoušek. Libi se mi, ze i kdyz jsou to knihy z pohledu Teenageru, tak nejsou ani trochu depresivní nebo smutné, což se mi u některých jiných knížek (od jiných autorů) stává, proto se se vždy rada ponořim do světa jeho knih :)

15.08.2016 5 z 5


Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Cela série knih Bohové Olympu je neco neuvěřitelného. Ani na vteřinu jsem se nenudila. A ted si ji čtu znova! Znamení Athény je opravdu skvělá knížka. A nebudu se tajit tím, ze bych chtěla byt na Argu II. s nimi. Pan Rick Riordan napsal úžasný příběh, do kterého se vždy rada vracím.

07.05.2016 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Musím rict, ze takovouhle knihu jsem ještě nečetla a jsem nadšena. Opravdu skvělá knížka. Je moje nejoblíbenější z trilogie knížek, i kdyz Spaleniste a Vrazedna léčba ma taky neco do sebe. Často jsem musela zatajit dech kvůli některým situacím, které se Placerům staly, a proto patří mezi me nejoblíbenější. #Dashnerarmy

07.05.2016 5 z 5