Vzdor

Vzdor https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207249/bmid_dech-vzdor-2nb-207249.jpg 4 274 53

Dech série

< 2. díl

Bea, Alina a Quinn jsou na útěku. Odstartovali povstání a byli nuceni odejít z kapsule, jediného místa, kde je dostatek kyslíku. Bea přišla o rodinu, Alina ztratila domov a Quinn výsadní postavení. Podaří se jim přežít v nebezpečné Divočině? Mohou dokončit revoluci, již začali? V patách jim je mladý voják ze Speciálních jednotek a jejich jedinou šancí je zůstat pohromadě, přestože je okolností nutí se rozdělit. Budoucnost lidstva je v ohrožení a tito čtyři mladí lidé se musí rozhodnout, kde leží jejich loajalita.... celý text

Přidat komentář
lucyvase4
lucyvase4
22.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Krásné pokračování.
Po té co se Bea a Quinn dostanou z kapsule vydají se hledat Alinu a Silase do Sekvoje. Ve zničeném Lese naleznou Jazz, kterou vezmou sebou. K vytouženému cíli musí překonat mnoho překážek a je Sekvoj vážně to nejlepší řešení?
Kniha plná zvratů, zrad, překvapení a i úmrtí. V knize je mnohem více akce a bojů než v prvním díle. Stojí to všechno za to? A přinesou obeti to, co lidé dávno chtějí? Svobodu?
Musím říct že mne na konci kanuly slzy jako hrachy.

Didia
Didia
25.12.2021 4 z 5

Tento díl mě bavil více než první. Skvělé pokračování. Jednoduchá, oddechová kniha. Určitě doporučuji.


vlkove
vlkove
04.12.2021 3 z 5

HODNOCENÍ SÉRIE: 72 %

whack
whack
10.06.2020 3 z 5

(SPOILER) Tento diel ma trochu sklamal, eko pointa je zatlačená niekam úplne do kúta. Sekvoju som si predstavoval inak, oveľa zelenšiu. „Asi museli zapomenout, že lidé a přelidnění planety bylo hlavním důvodem Zlomu. Pokácet stromy, aby se nakrmili lidi – opravu skvělý plán, jak se nakonec ukázalo.“ povedala ironicky na úkor Sekvoje moja obľúbená postava, ktorá však vo finálnej bitke zomrela. Mala prežiť. A pchať všetkým mŕtvym parazitom do úst semienka rastlín. Príroda nemôže patriť nám všetkým, ani žiadnym jednotlivcom, ale iba sebe samej.

Novak98
Novak98
19.06.2019 4 z 5

Zajímavý námět, pro mě velmi čtivá kniha. Sice obsahuje plno klišé, ale to se dá pochopit. K zamyšlení jsou jiné tituly.

Tamar
Tamar
05.12.2018 5 z 5

Druhý díl mi přišel svižnější a lépe se mi četl. Děj byl plný zvratů a překvapení, za mě skvělá kniha. Myslím si, že kdyby autorka zapracovala více na detailech a závěr knihy alespoň trochu rozvedla bylo by to ještě lepší. Ale i tak jsem se od knihy nemohla odtrhnout.

skyline
skyline
10.08.2018 4 z 5

Lepsi nez prvni dil.

Jira88
Jira88
22.07.2018 5 z 5

Úžasné pokračování. Moc hezky se četlo.

Julinka679
Julinka679
24.05.2018 4 z 5

Četla jsem jedním dechem. Začátek mě sice moc nechytl ale po několika stránkách jsem knížce (tak jako u prvního dílu) naprosto propadla :-)
Vůbec jsem nečekala, že bych s postavou Ronana mohla sympatizovat ale musím říct, že jsem si ho oblíbila a otec Quinna mi byl po jeho "přerodu" nakonec také sympatický :-)
Jediné za co srážím hvězdičku je ten konec (nebudu spoilerovat, i když hodně lidí to již v komentářích zmínilo).
Za mě povedená oddechová série, kterou bych doporučila jak dospělým, tak i dospívajícím :-)

papajapa
papajapa
15.02.2018 4 z 5

Ackoliv se mi to nestava casto tak tento druhy dil hodnotim kladneji nez prvni. Dejova linie me zaujala vic a jednu * davam dolu za uspechany konec.

Sarah11
Sarah11
28.01.2018 4 z 5

Rozhodně lepší než první díl. Bylo to mnohem temnější, uvěřitelnější, a i když nemůžu říct, že to nemělo své mouchy, vážně mě to bavilo. Konec mi přišel trochu uspěchaný, ale na druhou stranu jsem ráda, že z toho autorka neudělala trilogii. Příjemné počtení, ale už jsem četla i lepší dystopie.
PS: Nepište sem prosím, kdo umře, kazíte tím ostatním dojem z knihy.

kata0strab
kata0strab
10.01.2018 5 z 5

Ještě lepší než první díl. Jsem velkou fanynkou reálných dystopií a tuhle knížku jsem zhltla za jediný den.

!!SPOILER!!
Líbila se mi ,,zvrácenost" na straně Sekvoje a taky fakt, že chtěli zaútočit na kapsuli. U Alininy smrti jsem měla slzy v očích, ale kdyby se nakonec probrala, jako starý Watson, tak bych knihu nehodnotila až tak kladně. Jen mi bylo líto Silase, že v prvním díle přišel o Ingera a v dalším o milovanou sestřenici.

XPetr84
XPetr84
19.10.2017

Dík že prozrazujete kdo umře vy joudové.

Ezza
Ezza
07.06.2017

!SPOILER!
Mě se kniha líbila moc, přečetla jsem ji za necelé dva dny, ale konec mě naštval. Chtělo se mi brečet u té části kdy zemřela Alina, přišlo mi to nefér a byla bych radši kdyby autorka zrovna ji nechala žít :(

Andy0892
Andy0892
11.04.2017 3 z 5

Není to úplně ono. Po docela povedeném prvním díle mě čekalo zklamání. Jedna hvězdička v mém hodnocení je tam díky neotřelému nápadu, jak by jednou mohlo lidstvo přijít o životně důležitý kyslík. Druhý díl se mi zdál uspěchaný. Rychlý spád událostí na konci mě moc nepotěšil, protože, když člověk vidí, že v ruce drží poslední tři stránky (přitom se v knize stále bojuje), dává to pocit jako by sám spisovatel pospíchal, aby knihu co nejrychleji dopsal.

Dandy1
Dandy1
01.03.2017 3 z 5

První díl mě bavil víc.

Gity
Gity
19.02.2017 3 z 5

Kniha Vzdor se mně líbila o chloupek (hvězdičku) víc nežli první díl Dech. Místy dokonce i nabírala spád, stávala se napínavou a nutila mě přečíst si ještě jednu kapitolku. A ještě jednu... A ještě...
I přesto ji ale řadím k tomu slabšímu, co jsem četla. Vracet se k ní nebudu a neplánuju ani četbu jiných knížek této autorky.

Liana
Liana
05.01.2017 5 z 5

Skvelé. Odporúčam. Dúfam, že nikdy nedojde našej Zemi kyslík...

Viky.nox
Viky.nox
28.12.2016 5 z 5

Pokračování knihy Dech se mi moc líbilo. Ačkoli příběh se dal lehce odhadnout a nic mě nepřekvapilo, tak přesto se mi četla hezky. Moc se mi líbil nápad i zpracování. Myslím, že by se to dalo docela seriózně srovnávat s jinými úspěšnými romány.

Lucie51
Lucie51
16.10.2016 4 z 5

Za sebe můžu s klidným svědomím napsat, že druhý díl u mě ten první nepřekonal :) Les mě zkrátka bavil mnohem víc než Sekvoj. Nejen co se týče filozofie vůdce, ale i postav, které tato útočiště obývaly. V Sekvoji mi prostě nepřirostl k srdci absolutně nikdo... byla jsem nadšená z nečekaného návratu postavy s nejasným osudem z prvního dílu, bohužel, jak se říká - oko za oko, zub za zub... autorka si pro konec knihy vybrala špatného obětního beránka, u kohokoliv jiného by mě to bolelo méně :-( ...co mě moc nebralo, bylo až moc akce v tomto díle. V prvním díle jsem hltala podrobný popis Kapsule i Divočiny, a to mi sedělo více. Celkem zajímavý byl však epilog, klidně bych snesla třetí pokračování :)