vemrazik vemrazik komentáře u knih

☰ menu

Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

Stejně jako ostatní jsem od první kapitoly tušila, jak to dopadne, ale nevadí, knížka se moc dobře četla. Navodila mi příjemnou náladu.

12.03.2024 5 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Vracím se sem abych vyzdvihla audiozpracování s O. Kaiserem, je to naprosto skvělá práce. Tenhle výběr interpreta se vážně povedl, k příběhu sedí dokonale. Snažím se kupovat si audioknížky takové, ke kterým se někdy ještě vrátím, a tuhle budu rozhodně poslouchat víckrát

13.10.2023 5 z 5


Rozbité světy Rozbité světy Markéta Prášková

Rozuzlení mě teda překvapilo. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila, nejvíc mě bavilo líčení válečných let v Praze.
Ráda okouknu i další autorčiny knížky.

11.03.2023 5 z 5


Tančím tak rychle, jak dokážu Tančím tak rychle, jak dokážu Barbara Gordon

Čekala jsem trochu něco jiného, víc směřujícího k problematice závislosti jako takové. Přesto se mi knížka líbila, byla hodně psychoanalytická. Za mě dobré.

30.10.2022 4 z 5


Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

O něco slabší než Stoletý stařík, ale pořád dost vtipný

26.10.2022 4 z 5


Z Izrastiny s láskou Z Izrastiny s láskou Jakub Szántó

Nezaujatě podaný příběh jedné z nejbouřlivějších oblastí lidstva. Místy náročné na fakta. Ty jsou doplněná příběhy obyčejných lidí, vzniká skvělý mix toho nejlepšího.

13.10.2022 4 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Slaďárna, přesně dle očekávání. Brooklyn, Kodaň a Island mě bavily víc, ale i tak je to příjemné čtení na oddych a romantické naladění :-)

13.10.2022 4 z 5


Celkem jde o Merde Celkem jde o Merde Stephen Clarke

Přišlo mi to překombinované, nejlepší ze série jsou první dva díly.

13.10.2022 3 z 5


Jsem Baťa, dokážu to! Jsem Baťa, dokážu to! Jozef Banáš

Mám ráda lidi tohoto typu. Novátoři, co se nebojí jít si za svým, jsou sebevědomí, učí se z chyb svých i ostatních... Téměř zákonitě je potká v životě velký úspěch. Zkrátka žádní přizdihráči :-D jak se s takovými lidmi žije jejich nejbližším, to už je jiná otázka, ale ty jejich životy mi berou dech.
Poutavě podaný životopis, dobře se mi četl i přes tu obsáhlost

13.10.2022 5 z 5


Ďáblův spár Ďáblův spár Lara Dearman

Trochu jsem se ztrácela v mužských pasážích, ale napodruhé už mi to všechno zapadlo. Dobrý příběh, knížka se mi četla dobře. Jenny mi byla sympatická, bohužel pokračování série není v češtině pokud vím... Je to škoda, moje angličtina není na takovou knížku dostatečná

13.10.2022 4 z 5


Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Poslouchala jsem jako audioknížku. Líbilo se mi to, několikrát došlo k pro mě nečekaným zvratům, to mám ráda. Přes vlažný začátek se to dost rozjelo. Jen některé popisy bych vypustila...

03.07.2022 5 z 5


Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Právem zařazována na seznam povinné četby.

22.09.2021 5 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Kytice nestárne. Příběhy o provinění a nepřiměřeném trestu, staré zvyky a pověsti a pokaždé nějaké to poučení. Často mám problém s rýmovaným textem, tady to ale rozhodně není na závadu, naopak místy text dokresluje dojem (zvukomalba?). Právem patří na čestnou poličku v knihovně.

22.09.2021 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Mno. Jen proto, že jde o svět Harryho Pottera, jsem pustila aspoň nějaké hvězdičky. Ždímání něčeho, co mělo úspěch, by mělo v určitém čase přestat. Oproti např. Bajkám, které byly skvělé, je tohle opravdu zklamání.

22.09.2021 2 z 5


Oněgin byl Rusák Oněgin byl Rusák Irena Dousková

Tyhle knížky mám v kategorii "milé". Vždy mi zvednou náladu, milé příběhy a historky že života, které se mohly stát každému v té době... Knížka u mě vyvolává nostalgii, přestože jsem v těch časech nežila

22.09.2021 5 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Skvělé! Ve filmu, ač dobrém, mi spousta věcí nedošla/nebyla tam, knížka byla mnohem větší a lepší zážitek. Líbil se mi styl psaní, takový starý, klasický, nevím jak to popsat. Každopádně takhle už se dnes knihy moc nepíšou...

22.09.2021 5 z 5


Chaloupka strýčka Toma (zkráceno) Chaloupka strýčka Toma (zkráceno) Harriet Beecher Stowe

Příběh v podstatě pro děti, ale četla jsem až coby dospělá. Nevím, jak bych otroctví, problematiku lidských práv atd. vnímala jako dítě. Každopádně kniha, která by neměla zapadnout.

22.09.2021 5 z 5


120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

No, co by člověk od této knihy asi čekal... Je to síla, každopádně se postupně ztrácí propracovanost - možná že je to dobře, aspoň je kniha kratší.
Odškrtnuto, znovu číst opravdu nemusím.

22.09.2021 2 z 5


Co bude dál Co bude dál John Katzenbach

Námět zprvu nezněl tak hrozně, jak se to v průběhu knihy vyvinulo. Nepříjemná kniha, ale pouze svým tématem a neustále se vtírající myšlenkou na to, že takové a dost možná o horší věci se třeba vážně dějí... Přes odpornost tématu se kniha četla skoro sama.

22.09.2021 5 z 5


Nana Nana Émile Zola

Jedna z těch knih, u kterých hodně záleží na věku čtenáře. Četla jsem ji někdy kolem osmnáctin a dnes by na mě působila zcela určitě jinak, plánuji se k ní vrátit.

22.09.2021 3 z 5