Co bude dál

Co bude dál https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144673/bmid_co-bude-dal-wwG-144673.jpg 4 163 54

Internetovému voyeurovi nestačí oběť sledovat. Chce o jejím osudu rozhodnout… Bývalý univerzitní profesor Adrian Thomas prožívá nejdramatičtější den svého života. Nejprve se od lékaře dozví, že trpí vzácnou chorobou, kvůli níž bude postupně ztrácet paměť a do několika let zemře. A cestou z ordinace se stane svědkem únosu mladé dívky. Šestnáctiletou Jennifer drží v zajetí zvrácený pár, který provozuje webovou stránku s názvem Co bude dál. Z unesené dívky je teď pouhé Číslo čtyři, jehož utrpení mohou prostřednictvím internetu sledovat tisíce diváků. Stačí zaplatit a být dostatečně otrlý a zvrácený. Nic víc není zapotřebí k tomu, aby se voyeuři mohli ukájet dívčiným utrpením a spolurozhodovat o jejím dalším osudu. Policie je bezradná a profesor si uvědomuje, že pokud nezačne rychle jednat, unesenou dívku se už nepodaří najít živou. Muž, jehož život se chýlí ke konci, bojuje o záchranu dívky, která má celý život před sebou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Domino
Originální název:

What Comes Next , 2012


více info...

Přidat komentář

Veronika33
02.10.2022 4 z 5

Ako začala táto kniha rozpačito, tak sa to rozvinulo na veľmi pútavý krimi príbeh. Dejová linka s Adrianom pôsobila trošku až moc nereálne, ale ako celok to bol lepší priemer. Kriminálna pointa knihy bola viac ako autentická a som istá, že sa tie veci dejú aj v skutočnom živote. Odporúčam a som zvedavá na ďalšie diela autora.

vemrazik
22.09.2021 5 z 5

Námět zprvu nezněl tak hrozně, jak se to v průběhu knihy vyvinulo. Nepříjemná kniha, ale pouze svým tématem a neustále se vtírající myšlenkou na to, že takové a dost možná o horší věci se třeba vážně dějí... Přes odpornost tématu se kniha četla skoro sama.


šipek
14.04.2020 4 z 5

Za mě dobrý psychothriller a závěr knihy velice povedený. Jen mi trochu vadilo neustálé rozmlouvání s nebožtíky.

Prince_of_book
09.02.2019 3 z 5

Zajímavý námět v zajímavém podání se zajímavým koncem. Někdy opravdu zdlouhavé až jsem se nachytal, že přeskakuji řádky. Postavy únosců i profesora mě uchvátili, inspektorka a deviant už tolik ne(ale o nich to ani nebylo). Konec naprosto TOP podle mě. Knížce nicméně chybí rychlejší spád tak aby byla čitelnější pro větší spektrum čtenářů, ale pro mě byla celkem vyhovující.

zuzana1471
19.09.2018 3 z 5

Některé pasáže jsem musela přeskakovat, jinak bych to snad nikdy nedočetla. Myslím, že by se dala kniha o dost zkrátit a ničemu by to neuškodilo.

oolinkaa
23.07.2018 2 z 5

Nedočtena. Námět dobrý , ale nějak se to táhne, text je děsně nahuštěný na sobě, a ve finále to nemá ten spád, co by měl být. A představa, že se budu trápit cca ještě 350 zbývajících stran, to fakt ne..

CharlesWard
22.05.2018 2 z 5

Naprosto zbytečné natažení příběhu na dvě dějové linky. Celá policejní linka totiž neskutečně nudila a působila jako pěst na oko. Aby toho nebylo málo, narušovalo zase druhou linie poněkud otravné rozmlouvání s mrtvými. A závěr? No řekněme, že docela pochybuji, že by trénovaný policista dopadl tak, jak tady. Značně vyfabulované. Horší průměr.

Agatha84
03.12.2017 3 z 5

Nemohu si pomoci a nevím vlastně ani proč přesně, ale tohle dílo je pro mě spíše zklamáním a každy den se nutím,abych přečetla aspoň kousek. Snad za to mohou ty příliš dlouhé a děj neposouvající úvahy nebo příliš laxní tempo, těžko říci. Tohle mě ale nebaví.

Kerberos
10.08.2017 4 z 5

Zajímavý, napínavý příběh.Starý nemocný profesor proti únoscům a neschopné policii a ještě mu pomáhá pedofil.Závěr překvapí,za mě dobré.

konicekbily
24.06.2017 3 z 5

Zápletka je dobře vymyšlená, ale meditování s nebožtíky pro mne bylo nevhodné.

martunka
05.03.2017 5 z 5

Napínavé, čtivé a hlavně překvapivý konec. Určitě si chci koupit od tohoto autora další knihu.

jana3099
19.02.2017 2 z 5

No tak tahle kniha mě teda nechytla, vlastně jsem začla, a ano zajímavý námět, ale strašně zdlouhavý a to promlouvání s mrtvýma...nee to není nic pro mě......takže jsem pak skočila na konec, noooo co říct, smutné.....

jarin58
03.02.2017 4 z 5

Velmi dobrá zápletka,rozmlouvání Adriana s mrtvými přidávalo na napětí.

petunkav
02.01.2017 2 z 5

Kniha mě moc neoslovila. Téma skvělé, jen podle mě ne moc dobře zpracované. Zdlouhavé pasáže, nepotřebné rozpravy s mrtvými, celkově slabé.
Některé části a pasáže jsem jen prolistovala. Zajímal mě opravdu jen úplný závěr - jestli dívka přežije.

Irika
10.09.2016 4 z 5

Příjemný thriller, kterému hvězdičku ubírá snad jen věčné rozmlouvání Adriana s rodinou. Tyto odstavce jsem pohodlně přeskočila a hned bylo líp, jinak velmi čtivá kniha. Konec i epilog trochu překvapí, což kvalitě vůbec neubírá.
Z postav mi asi nejsympatičtější byla Jennifer a pak paradoxně Mark Wolfe, i když je pomalu v každé větě zdůrazněno, že je to deviant - no co, chová se normálně, racionálně a věčný odpor Terri vůči němu mi přijde přehnaný.

Aymira
03.09.2016 3 z 5

Příběh o senilnim profesorovi, který na vlastni pěst patra po unesene divce. Celou dobu rozmlouvá se svoji mrtvou rodinou. Tyto pasáže byly rozvlekle. Kniha jako takova je dost zvracena - i když spousta zvracenosti tu není popisována podrobně, ale spis v náznacích. Nevadilo by mi, kdyby byla o sto stran kratší, ani by ji neuškodilo víc dialogu. Úplný závěr me dojal k slzám, i když jsem to nečekala. Akorát jsem se v epilogu nedozvedela, jak to vlastně dopadlo s deviantem Markem?

genie
31.08.2016 5 z 5

Knížku bych charakterizovala dvěma slovy - slušný psycho, a to hned v několika rovinách - halucinace a činy "bláznivého" profesora, prožitky unesené Jennifer, myšlenky a motivace zvrácených únosců a webových "diváků".
Zajímavé, jak jeden takový pomatený stařík dokáže "utáhnout" v podstatě celou knihu, i když ani ostatní postavy, které mu sekundují, nejsou nezajímavé ...

eestera
25.08.2016 3 z 5

Přečteno....a mám trochu zvláštní pocity-pro mě brutalita-pocity Čísla 4 detailně popisované,chvílemi jsem si říkala sakra to se ani jeden ze sledujících neslituje a nezavolá s.o.s?
Ale ano,není to ,,červená knihovna´´.Určitě stojí za přečtení,zlo které si sami můžete korigovat přes sítě.....Přesto mi v závěru chybí pár odpovědí,ale třeba mi unikly...
Hezké čtení :-)

Irsaf
04.08.2016 4 z 5

Chvílema to nebylo nic moc, ale dalo se to číst.

Nicoletka
24.07.2016 1 z 5

Já nevím... Ne, asi ne.