Vampier1 Vampier1 komentáře u knih

☰ menu

Krev mé krve Krev mé krve Helen Grace Carlisle

Na knížce mě rozčilovalo, že nikde nebyla v textu ani jedna čárka ve větě - ani jedna! Ze začátku jsem musela některé pasáže číst znovu, abych se správně "začetla". A rozčilovalo mě také chování hlavní hrdinky, která bez rozdílu milovala všechny své děti. Nepřišlo mi to fér.

28.10.2020 3 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Opět velmi čtivá, krásně napsaná knížka. Jako Pražanda jsem se při četbě moravštini opravdu nasmála. Příběh holky po třicítce, která se potupně vrací zpátky domů na vesnici a snaží se tam nalézt nějakou možnost obživy a taky způsob, jak se neukousat nudou :-) Čekala jsem nějaký konec s velkým "K", ale už bych si mohla u paní Třeštíkové zvyknout, že si mám konec domyslet :-D

08.08.2019 3 z 5


Všichni jsme z toho úplně na větvi Všichni jsme z toho úplně na větvi Karen Joy Fowler

Zase jednou něco z jiného soudku. Do poloviny knihy jsem se celkem nudila, ale po zásadním odhalení jsem ke knize již přistupovala úplně jinak a v myšlenkách se neustále vracela na začátek, který mi předtím připadal tak fádní...

24.01.2019 3 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Výborně čtivá knížka už od první stránky. V průběhu knížky jsem chvíli nenáviděla jeho, potom jsem chtěla zaškrtit jí a nakonec mi oba přišli úplně zvrhlí :-) Jen závěr jsem si představovala o hodně jiný. Ale překvapená jsem byla.

09.12.2018 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Půl knihy nedýcháte a půl pláčete. Opravdu silný a strašně smutný příběh. Škoda, že není napsané pokračování, hrozně ráda bych si ho přečetla.

11.09.2018 5 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Dívka ve vlaku se mi líbila víc. Hezky napsaná knížka, ale ne tak napínavá. Čekala jsem trochu lepší konec.

13.07.2018 3 z 5


Sexy farmář Sexy farmář Alice Clayton

Tak tomuhle se říká "červená knihovna"? Hezky napsáno, škoda jen, že autorka plýtvá nadáním na tento druh literatury :-) O nějakém ději nemůže být řeč. Celou dobu jde jen o farmářovu obrovskou cuketu. Prokládáno občasnými recepty na pečení dortů. Oddychovka to není úplně zlá, ale další díl už asi vynechám.

06.04.2018 2 z 5


Zima - Obrázkové příběhy Zima - Obrázkové příběhy Rotraut Susanne Berner

Tříletý syn je nadšený, vyprávíme si své příběhy o postavičkách a zvířátkách. Čtení ho zatím nebaví, takže tato knížka je ideální. Každý den objevíme něco nového. Musím uznat, že jsou obrázky opravdu domyšlené do každého detailu.

09.03.2018


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Tak moc jsem se těšila, ale nakonec mne kniha moc nenadchla. Takový ohraný námět - detektiv troska a alkoholik, ale ženský po něm jedou... i s monoklama vyřeší případ v jiné zemi a je za hrdinu.

23.02.2018 3 z 5


Marie a Magdalény Marie a Magdalény Lenka Horňáková-Civade

Zase něco trochu jiného. Krásná, drsná kniha z našeho prostředí. A když si po přečtení uvědomíte, že to není ještě tak dávno, co se tohle všechno dělo...

23.02.2018 5 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Nádhera! Jedna z mých srdcovek. Je to jiný svět, jiná kultura, byla jsem pohlcená tím životem.

23.02.2018 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Neuvěřitelně propojený a promyšlený příběh! Vždycky jsem byla překvapená, jak je ten svět malý. Moc hezká kniha.

23.02.2018 5 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Až na ten "všední" konec, super! Celou knihu jsem byla napjatá a těšila se na další a další kapitolu. Prožívala jsem každou postavu a byla s ní šťastná i naštvaná. Posledních asi padesát stran jsem netrpělivě čekala na nějakou pecku na závěr - a nic. Ale jinak bomba knížka!

23.02.2018 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Mrazivý příběh, zoufalá hlavní hrdinka a zajímavé rozuzlení. Knihu jsem nemohla odložit.

23.02.2018 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Nádherná kniha plná černého "humoru" a míst k zamyšlení. Nakonci jsem brečela, jako želva. Na začátku by mne nenapadlo, že téma protivného stáří může být tak poutavé a čtivé. Určitě se k ní ještě vrátím.

23.02.2018 5 z 5