svobonís svobonís komentáře u knih

☰ menu

Démon z lesů Démon z lesů Leigh Bardugo

Moc jsem si tuhle knížku přála k Vánocům a pod stromečkem jsem ji díkybohu našla. Říkala jsem si, že se ještě chvíli budu trápit a přečtu si ji později, nicméně mi to nedalo a celou knihu jsem zhltla ještě v ten večer. Naplnila, ba překročila má očekávání, nečekala jsem, že se dokážu během chvíle tolik ponořit do komiksového příběhu, ale stalo se. Alexandra jsem nikdy nevnímala jako čiré zlo a vadil mi jednostranný pohled všech ostatních postav na něj a jsem ráda, že autorka ho ukázala v jiném světle. Dokážu si představit, že to, co se stalo Temnyjovi v dětství, by změnilo většinu z nás. Knihu mohu jen doporučit fanouškům série Griša, je to sice doplňková knížka, která vám nic zásadního neprozradí, ale zato je to perla, která se nádherně vyjímá vedle dalších děl od Leigh. Nehledě na to, že ta grafika je dokonalá.

25.12.2022 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Páni. První slovo, které mi vytanulo na mysli po přečtení této knihy. Vrhla jsem se na ni po čtvrtém díle Skleněného trůnu a abych řekla pravdu, zamilovala jsem si všechny příběhy, ať už se Samem, s piráty, či s Yrene, bylo příjemné pro změnu sledovat "povrchnější" problémy než ty v klasických dílech, které se týkaly záchrany světa.
...

Spoiler:
Před tím než jsem otevřela tuhle knihu, jsem si slíbila, že "si Sama nepustím k tělu", vzhledem k tomu že jsem dopředu věděla, co se s ním stane. A paradoxně jsem si ho zamilovala natolik, že jsem konec obrečela, přestože na mě zíralo tucet cizích lidí.

24.08.2020 5 z 5


První čarodějovo pravidlo První čarodějovo pravidlo Terry Goodkind

Ke knize jsem se dostala díky seriálu, netušila jsem však, že se do toho tolik ponořím, bez váhání si jdu pořídit druhý díl.

21.04.2020 5 z 5


Rudá pyramida Rudá pyramida Rick Riordan

Upřímně jsem se bála, že to bude to samé jako Percy Jackson jenom s egyptskými bohy, ale opak je pravdou. Ano, jistě, boj s démony, i bohy, to všechno najdeme v obou knihách, přesto jsem se do knihy začetla. Prožívala jsem to samé, co u Percyho Jacksona, kolikrát jsem tu knihu nemohla odložit z rukou. Hned se vrhám na další díl.

25.08.2019 5 z 5


Nefertiti - dcera věčnosti Nefertiti - dcera věčnosti Michelle Moran

Díky téhle knize jsem si připomněla období, kdy jsem se o nic jiného než o Egypt nezajímala. Pro mě naprosto fantastická kniha, některé události jsou tam sice nepřesné, ale to se dá čekat. Knihu můžu jenom doporučit.

08.08.2019 5 z 5


Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Poslední dobou jsem neměla moc času na čtení, nebo spíš to jsem si nalhávala. Měla jsem ho dost, jen jsem se dlouho nemohla začíst do žádné knihy. Dokud jsem nenarazila na tuhle. Skvěle vymyšlený příběh, v některých pasážích mi přejížděl mráz po zádech, a to od knížky očekávám. Ale musím odečíst jednu hvězdu za ukončení příběhu.

17.02.2019 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Musím se přiznat, že už na začátku jsem se nechala vtáhnout do příběhu, i když z časových důvodů jsem knihu odložila, něco mě donutilo se k ní vrátit a rozhodně toho nelituji, znova jsem se ponořila do světa plného války, zloby, lásky a s přibývajícím počtem stránek jsem si uvědomila, že si přeji, aby kniha byla o jednou tolik tlustší. Nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdičkami.

03.10.2018 5 z 5


Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

Od poslední knihy této série jsem čekala něco víc, někdy to bylo na mě až moc zdlouhavé, ale přesto tahle kniha patří mezi mé nejoblíbenější a bylo mi moc líto, když jsem dočetla poslední stranu a uvědomila si, že všechna dobrodružství Percyho Jacksona a jeho přátel skončila.

06.08.2017 5 z 5


Hádův chrám Hádův chrám Rick Riordan

Tak tenhle díl se mi líbil asi nejvíc, nemohla jsem se od toho vůbec odtrhnout ( jako od všech jeho knížek ), tahle knížka byla plná napětí a nemohla jsem se dočkat, jak se to bude vyvíjet dál, takže za mě rozhodně pět hvězdiček:)

13.05.2017 5 z 5


Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Kniha se mi moc líbila, i když mě kolikrát štvalo, že tam byla napínavá chvilka s nějakým hrdinou a najednou další kapitola pojednávala o nějakém jiném hrdinovi. Kniha se mi četla dobře a na to, kolik tam bylo hlavních hrdinů, jsem se v tom vůbec neztrácela, za mě pět hvězdiček.

13.02.2017 5 z 5


Neptunův syn Neptunův syn Rick Riordan

Druhý díl se mi líbil o trošičku méně, než první. Chvilkami mi to přišlo moc zdlouhavé, ale jsem moc ráda, že tam je zase Percy. Ale jinak se mi knížka líbila, Rick zase nezklamal:)

09.01.2017 5 z 5


Proroctví Proroctví Rick Riordan

Překvapilo mě, že Rick Riordan změnil styl psaní. V minulé sérii ( Percy Jackson) to psal, jako by to vyprávěl právě Percy Jackson, ale v téhle sérii to popisuje nějaká třetí osoba. Trošku mě to zklamalo, protože mám radši, když to vypráví hlavní postava té knížky, ale na druhou stranu se mi kniha moc líbila, líbilo se mi, jak se vyvinul děj té knihy a přijde mi to napínavější, i když mi v prvním díle chyběl Percy Jackson a taky Annabeth.

04.01.2017 5 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Tahle kniha mě trošku zklamala, jasně líbila se mi, ale ne tak jako první díl.

13.10.2016


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Rozhodně předčila má očekávání:):)

13.10.2016 5 z 5


Girl Online - Na turné Girl Online - Na turné Zoe Sugg

Musím přiznat, že tento díl mě trochu zklamal, po prvním díle jsem čekala něco víc.

06.10.2016


Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Tuhle knihu mi doporučila kamarádka a já jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Rozhodně mě nezklamala. Za mě pět hvězdiček:):)

23.09.2016 5 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Za mě skvělý. Přečetla jsem ji jedním dechem. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

07.08.2016 5 z 5


Dračí znamení Dračí znamení Lucie Fidlerová

Kniha se mi moc líbila, zamilovala jsem si i hlavní postavy, takže za mě pět hvězdiček:)

07.08.2016 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Podle mě docela povedená knížka, i když mi tam vadilo, že tam není moc akce, tak přesto dávám pět hvězdiček.

06.08.2016 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Musím přiznat, že jsem se od tohoto dílu nemohla odtrhnout, ale to jsem nemohla ani u předchozích dvou dílů, jenom mě strašně naštval konec, jak to dopadlo s Dorianem, se Sorschou, s Aedionem, s Chaolem a těmi dalšími. Nejhorší je, že budu muset čekat na další díl, protože Královna stínů ještě a bohužel nevyšla:(:(

01.08.2016 5 z 5