Dračí znamení

Dračí znamení https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200040/narozen-o-pulnoci-draci-znameni-200040.jpg 4 127 36

Narozen o půlnoci série

1. díl >

Daleko od lidí, skryté v horách, je tajemné a krásné místo – Dračí skály. Království, kde pospolu žijí lidé, elfové, trpaslíci a draci… Gabriel se narodil přesně o půlnoci v pátek třináctého. To ho předurčilo stát se zaklínačem: léčit lidi, používat magii a přivolávat draky. A také se stát králem Dračích skal. To se však nelíbí krásné Melisse, která si na roli královny zvykla a rozhodně se jí nehodlá vzdát. Kam až je ale schopna zajít? Podivná úmrtí, intriky a kouzla začínají ohrožovat kdysi tak klidné a idylické místo. Gabriel a jeho kamarádka Nely se pustí do velkého dobrodružství. Odhalí toho, kdo v pozadí tahá za nitky? Nebude to snadné, ne každý je totiž tím, kým se zdá být. Gabriel, Nely a možná celé Dračí skály se ocitají v nebezpečí… První vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Přidat komentář

SáraR.
24.06.2023 4 z 5

Kniha je psána hodně jednoduše, ale to mi vůbec nevadilo, momentálně jsem to spíš ocenila. Po praxích jsem neměla moc energii na nějaký složitý, propracovaný příběh, se spoustou postav. Příběh mě bavil a rovnou se vrhám na další díl. Super oddechovka. :)

Lolly85
13.05.2022 5 z 5

Myslím si, že je to kniha napsaná pro děti dětskou autorkou, což je strašně super a podporuju to. Knihu jsem četla, když mi bylo kolem patnácti a fakt moc se mi líbila a těšila jsem se na pokračování. Teď jsem ji objevila doma, přečetla znovu a nezačetla jsem se tolik. Jsou tam pořád báječné momenty, jen ty dospělé postavy jsou psané tak jako neuvěřitelně. Prostě se tam všichni bez ohledu na věk chovají na maximálně sedmnáct, ale hej, ta holčina to psala v kolika? Ve čtvrnácti? Hádám, že tam to uvažování dospěláka prostě ani být nemohlo. Ale úplně mi to otevřelo nápad, že by bylo super, kdyby někdo napsal mezigenerační knihu. Jakože by spolupracoval nějaký mladý nadějný autor s nějakým starším autorem a dohromady by mohli psát velice realisticky pojaté postavy. Za mě perfektní kniha pro děti a oddechové čtení pro dospělé. Ale kniha je prodávaná jako kniha pro děti, takže nevidím důvod, proč nedat pět hvězd :D


Adee.K
03.03.2021 1 z 5

Tuto knihu jsem náhodně vytáhla z regálu knihovny. Tou dobou jsem hodně četla knihy o dracích, takže jsem si řekla, proč ne? No, kde začít.... Tak předně, vůbec to nebylo o dracích, přišlo mi, že se tam občas mihnou jen aby mohli být na obálce. Začátek vypadal průměrně, ale jak jsem četla dál, pořád jsem si říkala, co to proboha čtu. Pořádně to nedávalo smysl, naprosto chaotické, nepromyšlené. Bylo to, jako kdyby autorka náhodně vybrala menší zápletku, tu zasadila do děje aniž by domyslela počátek a konec. Prostě totální chaos.
(Snad nemusím dodávat, že další díl jsem nečetla)

Kikulka97
14.08.2020 3 z 5

První zásadní myšlenka k této knize.....vydavatelství nemělo dovolit, aby knížka vyšla. A neberte si to nijak zle, jen si myslím, že bylo ještě na čem pracovat a došlo k vydaní příliš brzo. Na druhou stranu klobouk dolů, jsou zde pasáže, které dokazují, že autorka psát umí. Jen je to celé takové chaotické, nedomrlé a ještě je tam spousta velkých much, co potřebuje domyslet a doladit.

Co musím pochválit je obálka -moc pěkná. Autorka poměrně slušně umí psát akce, kam ale nesmyslně vloží filosofické úvahy postav....
Dalším zajímavým postřehem bylo, že na to, že kniha má hlavního hrdinu, předurčeného k velkým věcem, hlavní hrdina vůbec hlavní není a ve změti postav se pak trochu ztrácí. Nemluvě o jeho naprosot zbytečném drakovi, který podle titulu knihy měl být stěžejní postavou.
Celkově to na mě místy působilo jako telenovely, kde toho chtějí strašně moc vyřešit najednou a pak nevyřeší nic. Nemluvě o jedné vševědoucí postavě, která ví všechno, ačkoliv čtenář nemůže být chytrý s ní, neboť její moudrost není podložená v textu.

Závěrem bych chtěla říct, že knížka má opravdu potenciál a za ten jí přísluší tři hvězdičky. Ale bohužel měla být vrácena autorce k přepsaní, protože to mohlo být něco. Nu škoda.

P.S. Doporučuji ke čtení začínajícícm spisovatelům....vždycky se můžeme poučit z chyb nejen našich, ale i z chyb druhých.

Elka252
11.03.2020 4 z 5

Skvělá kniha ale to co autorka napsala v druhém díle bylo boží.

luboskniha
07.12.2019 2 z 5

Celkově fantasy knížky od českých autorů moc nemusím. Je hezké, že autorka na svůj věk napsala knihu (to já bych nedal i kdybych na to měl sto let). Děj knihy byl divný, pořádně jsem se v tom nevyznal. Jednou byly postavy hrdinové, kteří dokáží téměř cokoliv, aby se o dalších 20 stran chovali jako ukňouraný bábovky. Nelíbili se mi ani ty ,,flashbacky,, - to je pro mě hrůza i ve filmech. Jako kniha na zkrácení dlouhé chvíle dobry a druhý díl si přečtu pouze proto, že.... ani vlastně nevím proč.

Medasek
13.08.2019 5 z 5

Velmi zajímavá kniha. Dobře napsaná a hodně čtivá.

4129
16.07.2019 2 z 5

Tato kniha byla vlastně první, kterou jsem přečetla sama. Ne jen že se mi líbil obal, ale i děj. Měla jsem ráda hlavního hrdinu a i jeho draka. Je to už dost dlouho co jsem jí četla ale pamatuji si, že jse mi kniha
(jako desetileté) velice líbila.

lucie2371
24.09.2018 5 z 5

Knihu jsem přečetla během dvou dnů! Kniha byla naprosto úžasná, děj krásně rychle (až moc rychle :D) ubíhal, byl napínavý a byly v ní i vtipné pasáže! Jediná věc která mi tam chyběla bylo málo děje s drakama, které naprosto zbožňuji a těšila jsem se na ně :/
Avšak "rozhovor" mezi Gabrielem a jeho drakem mi trochu připomínal "rozhovor" mezi Škyťákem a jeho drakem Bezzubkou :D
Dávám 5 hvězdiček. Na to, že to psala autorka ve svých patnácti letech, je kniha famózní!

vrana55
07.08.2018 4 z 5

mohlo to být trochu víc promyšlené,ale jinek dobré

any333
02.01.2018 5 z 5

Příběh se mi četl dobře, byl místy vtipný a také krvavý, což se mi zamlouvalo. Tajemná vražda na každém kroku, i když je jasné, kdo je toho původcem, jen se hledá způsob provedení. Autorka mě překvapila se svým smyslem pro přípravu pohřbů, protože u nich řešila každou maličkost a to není zrovna obvyklé, ale zajímavé ano.
Gabriela jsem si docela oblíbila a stejně tak Nely, i když kolem sebe pořád nemuseli chodit tak po špičkách, když bylo jasné, co je pro oba to pravé. Nelyin starý přítel mě překvapil a doufám, že se o něm něco víc dozvím v dalším díle.
Julii jsem ze začátku nemohla vystát a pak jsem ji docela akcetovala, ale jen proto, že se s nimi rozhodla spolupracovat. Zato její sestra Helen pro mě nebyla žádnou záhadou, pravda o jejích rodičích mi byla hned zřejmá. A taky se mi tady potvrzuje to, že po smrti se o dané osobě dozvíme nejvíc.
Jen mi trochu nesedí ta událost s Jolanou na konci, přijde mi taková násilně vložená. Každopádně jsem zvědavá, jaké budou další Melisiny intriky.

anonym411
30.12.2017 5 z 5

Nejlepší kniha!!!Styl vypravění a písmo se mi velice líbilo.Čte se velice dobře.
Od začátku knihy jsem věděla,že Gabrielovi se líbí Nely.Každou stranku jsem čekala než on ji to řekne a nakonec to řek ,v ten moment jsem cítila odhodlanost číst dal.Zajímalo mě jak se jejich vztah rozvine atd.
Doporučuji všem milovníkum fantasie ;)

smoulik123
03.05.2017

tahke kniha je super sice některe časti byly trochu brutalnějši ale jinak SUUUUUUUPER!!!!!!!

DUNIKO
25.03.2017 3 z 5

No jsem trochu na rozpacích nebylo to úplně špatné jen jsem čekala trochu víc ale klobouk dolů před autorkou.Těším se na další díl.

Eslem
31.12.2016 odpad!

Telenovela sepsaná patnáctiletou autorkou - další příběh "nadějného talentu" z doby brakové. Vraždy se vrší, ale nesmrtelné ovce stále jen tupě čekají, až na ně přijde řada. Děti jsou buď sirotci s tragickým osudem, nebo mají zmatek v tom, kdo je vlastně rodičem. Většina postav je přinejmenším duševně nevyrovnaná a ne u všech se to dá odůvodnit pubertou. To vše a nic víc (žádný náznak fantazie, natož originality, jsem nezaznamenala) na nekonečných 300 stranách.

simi28
27.11.2016 4 z 5

Velmi pěkná knížka. Je to zároveň prvotina autorky, což je trochu znát tou předvídatelností. Na tak nízký věk autorky je to však opravdu povedené. Musím také ocenit konec, který skutečně naláká čtenáře na další díl.

Julli
27.10.2016 5 z 5

Velmi pěkná knížka. Autorku moc obdivuju, napsat knihu v patnácti není nic neobvyklého, ale napsat v patnácti dobrou knihu, to je neuvěřitelné.

svobonís
07.08.2016 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, zamilovala jsem si i hlavní postavy, takže za mě pět hvězdiček:)

markulka
29.05.2016 3 z 5

Kniha byla povedená. Jak už je zde zmíněno, kniha je psaná trošku na jiné úrovni, než u starších a zkušenějších autorů. Taky jsem čekala větší přítomnost draků... xD Co se týče zápletek, rozhodně byly napínavé, ale při jejich vyřešení jsem určitě nezačala zírat s otevřenou pusou. Nicméně super oddechovka, kterou určitě není na škodu přečíst. :-)

vodopad152
30.12.2015 5 z 5

Kniha se mi líbila, ale byla podle mě moc zdlouhavá. Vraždy někdy byly trošku brutální, ale nevadili mi. Rozhodně si přečtu druhý díl.

Štítky knihy

draci magie tajemno zaklínači

Autorovy další knížky

Lucie Fidlerová
česká, 1999
2014  74%Dračí znamení
2015  75%Krvavý trůn

Kniha Dračí znamení je v

Právě čtených2x
Přečtených192x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených15x
Knihotéce56x
Chystám se číst43x
Chci si koupit18x