Silkwe Silkwe komentáře u knih

☰ menu

Pod parou Pod parou Terry Pratchett

Na to, že Šňupec jsem četla asi na třikrát a trvalo mi to vlastně tři (!) roky (což je u mě nevídané a u Zeměplochy s Elániem bych to nečekala), jsem tuhle knihu zhltla během několika dnů. Možná není nejlepší, ale i tak vím, že se k ní vrátím a jsem ráda, že mi do knihovničky přibyla...

30.09.2015 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Jak přesné...nic jiného ani nelze dodat.

25.06.2015 5 z 5


Malý velký muž Malý velký muž Thomas Berger

A tohle je důvod proč se mi líbí Knižní výzva - nikdy by mě asi nenapadlo si tuhle knihu přečíst. Ale protože má protiklady v názvu, tak jsem se do ní pustila.

Jednoznačně si zaslouží pět hvězd. Byl to krásný návrat do světa Divokého Západu, který jsem na základní škole tak zbožňovala. Myslím, že ji zařadím mezi knihy, které doporučuji, když se mě někdo zeptá. Až mě mrzí, že jsem na ní narazila takhle náhodou...

25.06.2015 5 z 5


Temná půle Temná půle Stephen King

Přečetla jsem v rámci knižní výzvy (kniha vydaná v roce mého narození, brala jsem v úvahu rok vydání originálu)...Jak bych to jen vyjádřila. Šlo to. Kinga jsem jeden čas měla ráda, ale čím jsem starší, tím víc mě nudí. Jeho knihy pro mě prostě nemají to správné tempo, chvílemi je moc ukecaný (jak by to popsala moje mamka)

27.04.2015 3 z 5


Rytíř Sedmi království Rytíř Sedmi království George R. R. Martin

Martina mám ráda, ale podobně jako do Hry o trůny (tedy první knihy série samozřejmě) jsem se do téhle nějak nemohla začíst...Nevím jestli byl na vině překlad nebo prostě jen to, že jsem ji začala číst ve "špatný" čas...

Každopádně měla něco do sebe a je to další hezký přírůstek do mého odškrtávání letošní čtenářské výzvy (kniha, která se odehrává v cizí zemi - check)

13.04.2015 3 z 5


Mrtvý na Pekelném vrchu Mrtvý na Pekelném vrchu Juraj Červenák

Já nevím, nějak jsem se do toho nemohla začíst...Od autora jsem četla většinu jeho knih, ale tuhle řadím asi mezi ty nejhorší. I tak dám ale šanci i dalšímu dílu...

15.02.2015 3 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Horší než minulý díl (o něco, ale tlemila jsem se stejně), ale hlavně, co ta délka????? Není to trochu nesmysl vydávat knihu co nemá ani 150 stránek? Aneb do čtenářské výzvy mi tak dnes přibyla úplně náhodou kniha, kterou jsem přečetla za jeden den (ehm den, slabé dvě hodinky).

29.01.2015 3 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Dobrá oddychovka, po dlouhé době jsem se od srdce zasmála (reakce na předchozí komentáře: Stařík mě teda rozhodně nerozesmál, zhnuseně jsem ho odhodila po prvních několika stránkách - holt boom se severskou literaturou se mi prostě vyhnul)...Jen teda hvězda dolů za to rozdělení na více knih (250 stránek ještě jde, ale co ten druhý díl sakra???)

29.01.2015 4 z 5


Já legenda Já legenda Richard Matheson

Skvělé. Nadčasové. Nejen samotná titulní novela, ale i ostatní povídky jsou skvělé. Přečteno v rámci Čtenářské výzvy 2015 - a rozhodně nelituji (kniha podle, které byl natočen film)

Btw k filmu - Nebyl špatný, ale co si pamatuji, tak mi moc nedávalo smysl hned několik věcí, třeba proč se jmenuje, tak jak jmenuje (o alternativním konci ani nemluvím).

Ovšem knižní předloha má opravdu grády a vše je jasné...Říkám, si, že bych se na ten film měla podívat znovu, třeba to tentokrát bude pochopitelnější

25.01.2015 5 z 5


Bouřková sezóna Bouřková sezóna Andrzej Sapkowski

Návrat ke starým známým (podobnou nostalgii jsem naposled zažila, když jsem byla na prvním Hobitovi v kině - prostě ten pocit, jsem zase doma, tam kde to znám a potkávám staré známé)...
Jsou tam všichni i někdo navíc (ten závěr vedlejší linie mi v hlavě zanechal pár konspiračních teorií)

Tohle je přesně to, co jsem měla na zaklínačských příbězích vždy ráda - je tam akce, je tam nějaký ten sex a nechybí ani sranda. Dokonce mi podobná forma sedí víc, než samotná sága.

A teď jen čekat na to, až vyjde Witcher 3 (a tedy bohužel i na lepší železo, na kterém ho budu moci spustit:)

19.01.2015 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Kdykoli slyším název této knihy, vždycky si vzpomenu na jednu epizodu Červeného trpaslíka...
Konečně jsem se odhodlala a přečetla jsem si jí...
Bylo to fajn, jen matinku bych uškrtila.

09.07.2014 4 z 5


Fantomas Fantomas Pierre Souvestre

mno...zatím mě teda tenhle "génius zločinu" a hlavně styl psaní pánů autorů moc neoslovil...pomalu začínám zjišťovat, že mimo Verna a Dumase mám s francouzskými autory trochu problém (ale knize zatím ještě dávám šanci, stále je ještě možnost, že do ní proniknu)...

24.06.2014


Obléknu si půlnoc Obléknu si půlnoc Terry Pratchett

Přiznám se, že napoprvé jsem tuhle knihu nezvládla přečíst. Nedokázala jsem se dostat přes jisté dost nepratchettovské události a chování postav (vím, že když jsem tu jistou kapitolu poprvé četla, tak jsem si říkala, že tohle ani není Pratchett, kam se ztratila ta lehkost a bezstarostnost? Ale jo, ona tam je, ale je tak nějak jiná...). Do psí nohy.

Teď jsem se k ní po několika letech vrátila. Od teď ji řadím k jedné z nejlepších Pratchettových knih.

Škoda, že nelze dát více hvězdiček.

(Přečetla jsem v rámci návratu k téhle knize předem všechny předcházející "Toničky", abych byla v obraze a dobře jsem udělala...)

24.06.2014 5 z 5


Bílý oheň Bílý oheň Lincoln Child

Tak tahle se pánům autorům opravdu vydařila - přehltala jsem ji za jedno odpoledne a automaticky ji řadím mezi ty nejlepší ze série o Pendergastovi.

03.06.2014 5 z 5


Dům duchů Dům duchů Isabel Allende

Tak tohle jsem opravdu nečekala - přečteno v rámci mé osobní výzvy přečíst 1001 knih... Velmi příjemné překvapení, nikdy bych neřekla, že mě tato kniha tak pohltí. Ale stalo se. Velmi poutavé čtení. (Četla jsem s tím, že o autorce nic nevím, vč. země původu, takže mě potěšilo, že jsem správně identifikovala "Básníka" atd.).

25.05.2014 5 z 5


Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Klasika, kterou jsem nečetla poprvé. Některé detaily by mohly dnes někomu připadat směšné, ale tak už to bývá. Já mám tuhle knihu moc ráda.

24.04.2014 4 z 5


Černý šíp Černý šíp Robert Louis Stevenson

Tuhle knihu jsem před lety na základce přečetla mockrát. Ale nevím, jestli bych se k ní ještě dnes vrátila - snad jednou...

17.04.2014 4 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Já nevím, mě ty severské detektivky prostě neba. Dívku s dračím tetováním jsem zatím nedokázala dočíst (a asi to vzdám). Tuhle knihu jsem sice přečetla, ale už nikdy více. Dvě hlavní linky, proč ne - ale bohužel nakonec zvítězila ta méně zajímavá, která navíc byla velmi předvídatelná.

17.04.2014 2 z 5


Londýnská pole Londýnská pole Martin Amis

No nevím, moc mě to nenadchlo. Sice mě na jednu stranu zajímalo, jak to dopadne (ale že to dopadne takhle mě napadlo - doufala jsem, že to bude jinak...)

17.04.2014 3 z 5


Temné kosti Temné kosti Kathy Reichs

Další fajn oddechovka...

05.04.2014 5 z 5