Ria. Ria. komentáře u knih

☰ menu

Eliza a její nestvůry Eliza a její nestvůry Francesca Zappia

Vzhledem k tomu, kolik chvály kniha dostala od booktuberů a bookstagramových účtů, jsem se nemohla dočkat, až si ji přečtu. Krásná obálka je bonus.
Bohužel jsem měla asi příliš vysoké očekávání.
Příběh byl nenáročný, na to, že má kniha přes 300 stran, se tam toho moc nedělo.
Mnohem radši bych si přečetla knihu/komiks, který Eliza píše.

20.05.2020


Síla Síla Siri Pettersen

Síla opět pozvedla úroveň této trilogie. Do světa Umpiri jsem se zamilovala a nevadilo by mi, kdyby se autorka rozhodla napsat novelu odehrávající se v Dreysílu.

13.09.2019 5 z 5


Plíseň Plíseň Siri Pettersen

Plíseň mě bavila o trochu méně než Ódinovo dítě, ale zhltla jsem ji stejně rychle jako první díl.

13.09.2019 4 z 5


Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Rozhodně doporučuji, jedna z nejlepších fantasy, které jsem četla.
Nemůžu se dočkat filmového zpracování.

13.09.2019 4 z 5


Z deníčku neobyčejné patnáctky Z deníčku neobyčejné patnáctky Sandra Lanczová

Už si ani přesně nepamatuju děj knihy, jediné co vím, že mě opravdu hodně bavila a určitě bych si ji chtěla přečíst znovu. Nevím, jestli bych se teď na ni dívala stejně, jelikož jsem ji četla asi ve 13, ale určitě jí dám šanci. Je to typická YA kniha pro holky, které baví fantasy, ve kterých nechybí nějaký ten románek, s upířím/vlkodlačím námětem.

17.09.2017 5 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Tahle knížka mě naprosto nadchla, vtáhla do děje a nepustila. Úžasně napsaná, Simon je strašně sympatický, no, vřele tuhle knihu doporučuji. Doufám, že film bude mít aspoň něco z jejího kouzla.

17.09.2017 5 z 5


Jak to mají holky Jak to mají holky Lauren Saft

U knihy mě zaujala obálka a anotace. Podle ní jsem si myslela, že děj bude trochu víc.. vyspělejší? Možná, že kdyby mi bylo o pár roků méně, kniha by mě bavila více. Je to můj osobní problém, ale v určitém žánru mi vadí, když jsou hlavní postavy mladší než já. Navíc na to, kolik jim bylo, v některých chvílích dělaly věci, které mi v mých 21 letech přišly docela přes čáru.
3 hvězdičky.

27.07.2017 3 z 5


Růže podzimu Růže podzimu Abigail Gibbs

Temnou hrdinku jsem hodnotila 3 hvězdičkami, bohužel Růže podzimu mě nebaví ani z poloviny jako první díl.
Děj mi občas přijde zmatený, popisy jsou zvláštní, v některých chvílích nevím přesně, co se tam zrovna odehrává, věci nejsou vysvětlené. A Růže mi není tak sympatická jako Violet. Občas mi přijde, jako bych četla fanfikci z Wattpadu (za kterou ovšem nemusím platit).
Pokud vyjde další díl z této série, určitě si ho přečtu, ale pouze ze zvědavosti, co bylo dál.

27.07.2017


Dotek anděla Dotek anděla Thomas Brezina

Jedna z nejlepších od Breziny, četla jsem ji už dávno, ale pořád si dobře pamatuju děj. :) Moc mě bavila.

17.08.2016 4 z 5


Únos čtvrté princezny Únos čtvrté princezny Julia Golding

Tuhle knížku jsem četla asi před pěti lety a je to jedna z těch, kterou si opravdu zapamatujete. Vtáhne vás do děje už v první kapitole, celý příběh je neskutečně promyšlený do každého detailu, všechno dává smysl a nic není navíc. Moc ráda se k ní vrátím.

24.07.2016 5 z 5


Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Chvíli mi trvalo, než jsem se dostala do děje, přece jenom všichni jsme od Rowlingové zvyklí na magii, kouzla a tajemné tvory, a tohle bylo něco jiného.
Když jsem se ale do příběhu začetla, knížka už se pak četla sama.

20.07.2016 4 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Když jsem tuhle knížku četla, už byla chvíli na trhu, vlastně zrovna měl jít do kin film a všichni o ní básnili, jak je úžasná.

Byla to druhá knížka od Greena, kterou jsem četla. Zvládla jsem ji v krátkém čase, děj byl poutavý, zajímavý a samozřejmě smutný. Ale musím říct, že tohle je asi jediná kniha, u které můžu říct, že mě bavila stejně jako film (tím chci říct, že normálně filmy po jejich zhlédnutí hned komentuji větou "knížka byla samozřejmě mnohem lepší").

Podle mě je až moc přeceňovaná, čekala jsem od ní asi ještě o malinko víc, a to "víc" tam prostě nebylo.

18.07.2016 3 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

4 hvězdičky.
Kniha byla napsaná velmi vtipným způsobem, konec už byl docela předvídatelný a některé pasáže mě až tak nebavily. Ale své ocenění "Druhá nejvtipnější kniha roku 2013" určitě dostala právem.

18.07.2016 4 z 5


Znamení Blíženců Znamení Blíženců Lenka Lanczová

Jako všechny knížky od Lanczové, tak i Blíženci byli úžasnou trilogií. Jediné, co mě trochu rušilo, byla nepolíbenost všech postav jakoukoliv moderní technologií (například mobily), což se ale vzhledem k roku vydání dá chápat. Já jsem knížku četla bohužel zhruba po 15 letech potom, co vyšla.

Dávám 5/5.

18.07.2016 4 z 5


Počkej na mě, Radko! Počkej na mě, Radko! Lenka Lanczová

Knížku jsem četla poprvé asi ve třinácti a potom ještě dvakrát celou trilogii. :)
Velmi milá, čtivá, i přes to, jak je hlavní hrdinka Radka rozmazlená a snobská, přirostla mi k srdci. Za mě jedna z nejlepších od Lanczové.

18.07.2016 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Když se mi knížka poprvé dostala do ruky, vůbec se mi do ní nechtělo. Kamarádka mi popsala film, na kterém byla v kině, v jednom souvětí - jde o kluka a holku (Katniss a Peeta), kteří jsou spolu v aréně a bojují o přežití. Bůhvíproč jsem si je představila jako nějaké gladiátory a s knihou jsem dlouho otálela.

Když jsem ji tedy poprvé otevřela a začetla se, vůbec mě neoslovila, odložila jsem ji po první kapitole. Asi o měsíc později jsem se k ní vrátila a najednou ji zhltla za dva dny. Byla to první knížka tohoto typu - odehrávající se v dystopické budoucnosti - kterou jsem četla, a naprosto mě ohromila. Měla jsem ji půjčenou od kamarádky, takže ihned po přečtení jsem jí nedočkavě psala, jestli mi půjčí i další díly.

Jednoznačně 5/5.

18.07.2016 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Musela jsem hodnotit jenom třemi hvězdičkami, příběh byl samozřejmě napínavý, knihu jsem měla hned přečtenou, ale konec mi přišel takový zvláštní, nechci říct, že mě vyloženě nebavil, ale čekala jsem od toho asi víc. Jsem zvědavá na druhý díl.

18.07.2016 3 z 5


Hraničářův učeň 1-12 Hraničářův učeň 1-12 John Flanagan

Tuhle sérii v mém žebříčku řadím těsně za Harryho Pottera - četla jsem ji asi před pěti lety a moc ráda bych se k ní ještě vrátila. Will a Halt mi okamžitě přirostli k srdci, stejně tak jako ostatní postavy.

18.07.2016 5 z 5


Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Knížku jsem četla na dvakrát, poprvé jsem ji odložila těsně předtím, než jsem ji dočetla.
Na to, jak je autorka mladá mě knížka příjemně překvapila. Hledala jsem něco, v čem se budou vyskytovat upíři a Temná hrdinka se mi opravdu líbila, i když některé pasáže byly docela.. zvláštní, musela jsem si některé věci domýšlet a to nemám při čtení ráda. Proto dávám 3/5.

18.07.2016 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Právě jsem dočetla - pro mě jednu z nejlepších - romantických knih a hned potom jsem uskutečnila svůj úžasný nápad podívat se na oba dva trailery, ještě než uvidím film. Ve zkratce: do kina si s sebou vezmu určitě tak tři balení kapesníků.

Louisa byla úžasná osoba s úžasnou osobností. Emilia Clarke se na ni přesně hodí, moc se těším i na Willa v podání Sama Claflina.

12.07.2016 5 z 5