NoCha NoCha komentáře u knih

☰ menu

Stalker Stalker Lars Kepler

Prolog je velmi poutavý, pak kniha na chvíli sklouzne do fáze, kdy jsem přemýšlela zda ji odložit nebo ne.. nakonec jsem byla velmi ráda, že jsem to neudělala. Chce to si zvyknout na styl psaní této manželské dvojice, ale podaří-li se, stanou se jejich knihy neopakovatelným zážitkem. A stalker tím nejlepším.

16.02.2017


Vyzvědačka Vyzvědačka Paulo Coelho

Jako vždy velmi čtivé, poutavé a neopakovatelné. V knize jsem nalezla jak hlubší myšlenku tak oddech a uvolnění. Mohu jen doporučit.

16.02.2017


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Ke knize jsem se dostala víceméně náhodou, proto mě mohla jen překvapit. Kniha je velmi lehce a příjemně čtivá a téma mě jen nadchlo. Hlavně potom, co jsem zjistila, že je založena na skutečné události, jsem úplně nadšená. Mohu jen doporučit :)

04.07.2016 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Rozhodně velmi zajímavá kniha. Pro mě absolutně nové téma, vyprávěné věcně, ale čtivě. Knihu jsem přečetla jedním dechem, ale musím říct, že konec mě hodně překvapil. Je pochopitelný, kniha asi ani jinak skončit nemohla, každopádně si nejsem jistá, zda jsem ochotná ho akceptovat :) Mohu jenom doporučit.

03.02.2016 4 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Nádherná, čtivá, napínavá a dojemná, co víc říct o této skvělé knize :)

30.01.2016 5 z 5


My nejsme my My nejsme my Matthew Thomas

Kniha začíná zdlouhavými, rozvleklými pasážemi, které mi někdy přišli až zbytečné. Pak přichází téma alzheimerova choroba, téma, které je rozhodně velmi silné a zajímavé, ovšem v knize docela předvídatelné. Nicméně kniha se četla dobře a nakonec byla i příjemná.

30.01.2016 3 z 5


Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Opět se mi potvrdilo, že Jodi Picoult je čtivá, poutavá a zajímavá. Její knihy nepostrádají napětí, emoce, ani příběh.
Když jsem tento příběh začínala číst, říkala jsem si, to není možné, tomu se nedá věřit.. a nakonec mě autorka dokázala přesvědčit o opaku. Umění. Mohu jen doporučit.

30.01.2016 4 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Knihu jsem přečetla během několika dnů a absolutně mě nadchla. O holocaustu mám načteno opravdu hodně, tato kniha je však něčím jiným. Je napsaná čtivou nenásilnou formou. Mě rozhodně nezklamala.

30.01.2016 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Byla čtivě napsaná. Napsaná z jiného pohledu než ostatní knihy s válečnou tématikou. Podle mě skvělý nápad a dobré čtivo. Jen jsem litovala, že už je konec.

30.01.2016 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Absolutně nesouhlasím s názory, jakože HP je jen smišlená pitomost. Tuhle sérii knih miluju, vyrostla jsem na ní a nikdy na ně nedám dopustit. Navíc jde o jednu z mála knih, již filmy v rámci možností dokonale vystihují!

12.02.2013 5 z 5