nikol1774 nikol1774 komentáře u knih

☰ menu

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Po dlouhé době jsem začala opět číst a nemohla jsem začít s lepší knihou. Za mě top.

08.10.2020 5 z 5


Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Ladislav Zibura je pro mě velkou inspirací. Zkloubil dohromady dvě mé vášně a to čtení a cestování. Cestujeme jinak než on, ale zážitky máme podobné a tak se tato kniha zařadila mezi mé oblíbené.

30.09.2020 5 z 5


Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Celý set knih Ládi Zibury jsem dostala podepsaný pod stromeček a vůbec nevím proč, ale tak nějak jsem sáhla jako první po jeho poslední knize. Cestování je moje největší vášeň, dokonce větší než knihy, které jsou na druhém místě a tak jsem se šíleně těšila na všechny jeho knihy.
Jako první bych chtěla napsat, že toho kluka moc obdivuju, z hlediska cestování, bála bych se odjet kamkoliv úplně sama. Je to šílenec, že dokáže ujít tolik kilometrů i přes veškerou bolest, puchýřů, zimu či vedro.
Kniha byla napsaná krásně, vtipně a strašně mě motivovala pro změnu našeho cestování. Ale při zpětném pohledu mi přijde, že byla celou dobu stejná. Téměř každá kapitola byla o úplně stejných věcech jako předchozí, ale s jinými lidmi na jiném místě. Tak proto jedna hvězdička dolu. Každopádně se moc těším na další jeho knihy a tentokrát si vezmu první díl.

17.03.2019 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Jsem ráda, že jsem se donutila si tuto knihu přečíst. Je to hodně zajímavá kniha a i když jsem předem znala děj a konec moc jsem se těšila až se ho dozvím znovu. Bylo to hodně pěkně napsané. Nemohu se však rozhodnout zda knihu popsat jako detektivku či jako psychologický román, je to něco mezi tím. Přesto fakt super, všem doporučuji.

04.05.2018 5 z 5


Kyvadlo Kyvadlo Adam Hamdy

Za mě jednoznačně hodně dobře promyšlená kniha, je zde spousta detailů bez kterých by to všechno nedávalo smysl. I přesto že je to trochu bichle se četla hodně hezky. Postavy mi byly sympatické, všechno bylo přesně tak jak má. Dokonale popsané útoky. Nemám opravdu co vytknout, jsem z této knihy nadšená.

16.04.2018 5 z 5


Máš mě vůbec rád? Máš mě vůbec rád? Fausto Brizzi

Na knihu jsem se moc těšila, ale velmi mě zklamala. Do více než poloviny knihy jsem nemohla najít žádný děj. Pořád se tu mluvilo o depresi a o sebevraždě a nic víc. Až od poslední třetiny se v knize začalo nemco dít. Kniha 100 dní štěstí bylo o mnoho lepší.

30.03.2018 3 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Od knihy jsem neměla velká očekávání, ale překvapila mě víc než mile.. nejvíc mě zaujalo, že kniha začala být napínavá od prvních stránek. Hned na začátku byla zápletka, více méně žádný úvod, ale to se vůbec nedá vyčítat. Rozhodně je to kniha, která patří mezi mé TOP.

30.03.2018 5 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Čím bych měla při recenzi této knihy začít? Celkem mě zklamala. Miluju knihy od Nesba a miluju Norsko. Tato kniha mě výrazně zklamala zasazením děje do Austrálie. I když je to stát kam bych se jednou také ráda podívala, od této knihy jsem jednoznačně očekávala děj v Norsku. Dál mi vadilo, že v knize bylo spousta legend, které mi né vždy přišli pravdivé. Nebo mi alespoň přišli velice nereálné. Mě osobně přišlo, že v knize se více řeší legendy a vztahy hlavních postav, než samotný případ, který nebyl ničím originální. Znásilnění. Žádná novinka, málo akční. Za mě tragédie. 3* protože vím, že Nesbo umí psát knihy mnohem líp než je právě tato.

20.03.2018 3 z 5


Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Tak mám za sebou další knihu od této spisovatelky. Jako všechny její knihy i tato byla oddechovka, která vás nenadchne ani neurazí. Když se nad tím zamyslím, pro mě to byla asi úplně nejlepší kniha z těch co jsem od ní četla. Postavy mi byly sympatické, všechno bylo dokonale promyšlené a děj má jednoznačně nejlepší.

24.02.2018 4 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Moje první kniha od tohoto báječného spisovatele. Slyšela jsem spoustu pozitivních ohlasů, ale musela jsem se přesvědčit sama. Je to opravdu super kniha. Obzvlášť pasáž jak Tečka vede rozhovor s dcerami o tom jak se dělají děti.
Těším se na zbylé dvě knihy, které na mě čekají v mé knihovně.

22.02.2018 5 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Dlouho jsem na knihu čekala, až jsem si jí nakonec objednala a přítel už jí pro mě měl doma schovanou pod stromeček :D celkem průšvih :D teď jsem se k ní konečně dostala a musím říct, že mě překvapila, hodně dobře promyšlený děj. Kniha byla rozhodně lepší než Dívka ve vlaku. Co mi ale vadilo bylo to, že pokud je kniha psaná formou deníku není dobrý aby v ní bylo příliš mnoho postav. Byla jsem v polovině knihy a najednou byla kapitola a já si vůbec nemohla dát dohromady jaký vztah má zrovna tahle postava k těm ostatním. Bylo to hodně matoucí. A přitom si teď říkám, že v knize vlastně ani nebylo moc postav. Pokud jsem nad tím ale přemýšlela a měla dostatečný klid nemohla jsem se odtrhnout. Fakt povedená kniha. 4* kvůli matoucímu začátku.

15.02.2018 4 z 5


Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Po dočtení knihy jsem byla zmatená. Trochu jsem nepochopila poslední stranu knihy. Ale určitě nesouhlasím s negativními komentáři, které jsem si tu přečetla. Kniha je skvělá. Jedna z těch, kterou jsem nedokázala odložit, děj byl tak zajímavý a napínavý, že jsem musela číst dál a dál. Myslím si, že kniha pokračování nepotřebuje, ale kdyby do budoucna bylo, určitě si ho budu chtít přečíst.

07.02.2018 4 z 5


Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Co napsat? Nicholas Sparks je trefa do černého. Není nic co bych mohla knize vytknout. Postavy mi byly sympatické, Jamie byla dokonalá, minimalně dle mé představivosti. Vadilo mi asi jenom to, že už mě tento spisovatel nepřekvapí. Ve většině jeho knih je zamilovaný příběh, kterému brání nemoc. Ale to nic nemění na tom, že kniha byla skvělá.

01.02.2018 5 z 5


Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

Terezu Salte jsem před přečtením této knihy neznala, neznala jsem ji ani jako TerezuInOslo, zajímalo mě jen to, že píše o Norsku. Vše co je spojené s Norskem je pro mě TOP. A tato kniha není výjimkou. Jsem ráda, že tuto knihu někdo napsal, norské jsou převážně detektivky, tohle bylo něco jiného. Hned po přečtení této věty ''Když po snídani přiletěla otázka, jestli bych měla chuť se jít na chvilku projít, usmála jsem se a jednoznačně souhlasila.
Jenže to jsem ještě netušila, co znamená pojem ''taková norská procházka'',, jsem věděla, že to je přesně kniha pro mě. Pamatuji si jak jsem já vyrazila na svojí první norskou procházku, přesně plná elánu, který mě postupně opouštěl, ale za ty výhledy to fakt stojí. Pamatuji si i to jak mě, stejně jako Terezu, oslnila Osloská opera. Bez slunečních brýlí už nikdy. Tuhle knihu a samozřejmě i Norsko doporučuji úplně všem. Za mě není absolutně co vytknout.

01.02.2018 5 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Ani nevím kde mám začít, co to bylo?
Ze začátku mě kniha moc nebavila, zdálo se že je to klasická romanťárna a pořád jsem čekala až přijde nějaký zvrat. Pak jsem bxla z knihy nadšená. Louise byla moje oblíbená postava, proto mě naprosto překvapil konec. Chci to přepsat, nechci aby to takhle skončilo :( nikdo nemůže říct, že byl konec předvídatelný, nebyl bylo to naprostý překvapení.

26.01.2018 4 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

V první řadě bych sem chtěla napsat, že kniha se čte hrozně hezky a rychle, jste na straně 100 a z ničeho nic na straně 200 a ani nevíte jak se to stalo..
Je hodně podobná Dívce ve vlaku, ale zároveň je něčím svá. Rozdíl oproti Dívce ve vlaku je v tom, že tato kniha nejenže má překvapivý konec, ale když už si myslíte že je všechno vyřešený a stačí malinký krůček ke konci knihy, obrátite na druhou stranu a zjistíte že konec je vlastně úplně jiný než se zpočátku zdál. Hlavní hrdinka mě chvilkama štvala a chvilkama jsem si připadala jako bych byla jediná kdo jí věří. Myslím si že je to hodně povedená knížka.

19.01.2018 4 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Píšu tuhle recenzi pár minut po dočtení knihy. Musím jí napsat hned, protože páááááni.... Tohle je zaručeně jedna z knih, které jsou dokonale napsané. Frederik Backman je opravdu spisovatel před, kterým bychom měli smeknout své klobouky. Neumím ani popsat co ve mě tato kniha vyvolala. Není to román kdy se do sebe dva zamilují a žijí spolu šťastně až do smrti, je to kniha která má v sobě neskutečně moc emocí. Je napsaná vtipně, několikrát mě rozesmála, několikrát jsem si řekla ''Tohle je pravda'' nerozbrečela mě, ale to jenom proto, že on sám by si přál aby se všichni smáli... Opravdu téhle knížce není co vytknout.

14.01.2018 5 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Za mě nic moc. Četla se sice rychle, ale to jenom proto, že každá stránka popisovala to stejný. Děj zajímavý, ale to všechno co se tam popisovalo by se dalo stáhnout do 100 strankový knížky. Za mě tahlý děj. Jak říkám nic moc.

10.01.2018 3 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Moje druhá kniha od Johna Greena a teď už poslední. Dle mého názoru John Green píše knihy pro puberťáky, děti okolo 14 let. Pro mě je to nenáročná literatura, která neuspokojí mé potřeby. Dílo má jednoduché věty, jednoduchý děj. Ke konci je zajímavá, trochu jsem se chtěla dozvědět konec, ale asi by mi vůbec nevadilo kdyby mi 100 stran před koncem někdo knihu vzal a řekl: ,,Dál číst nesmíš.''
Knihám Johna Greena už šanci nedám.

08.01.2018 2 z 5


Volba Volba Nicholas Sparks

Další kniha od tohoto báječného spisovatele. Není co bych vytkla, možná trochu nepřehledný přechod po nehodě. Dlouho jsem nevěděla co se vlastně stalo, ale můžeme to brát i jako záměr. Postavy mi sedly, byly sympatické, příjemné, měly super vlastnosti.

08.01.2018 5 z 5