Niiiiik Niiiiik komentáře u knih

☰ menu

Dokážete udržet tajemství? Dokážete udržet tajemství? Sophie Kinsella (p)

Hlavní hrdinka byla blbá jak tágo, Jack nemastný neslaný, spolubydlící Jemima na zabití a zápletka celkově ve mě vzbuzovaly neskutečnou touhu vrazit si vidličky do očí, abych nemohla číst dál. Absolutně nechápu zdejší kladné hodnocení, takhle si zábavnou oddechovku fakt nepředstavuju.

03.07.2021 1 z 5


15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Trochu mě štvalo, že hned v prologu byly zmíněny všechny útrapy prvního ročníku, které se vlastně zas tak moc nelišily od toho současného. Kam se ta hra teda posunula? Pořád jsem v tom hledala nějaký vyšší smysl nebo fuckup, který by to někam povýšil, ale nestalo se. Kniha se četla dobře, napětí se dalo krájet, některé scény na mě byly příliš brutální, ale celkově se mi to líbilo. Ale ten konec na pláži? Připadá mi, jako by ho chtěl mít autor z krku a epilog napsal těsně před deadlinem (chudák Indíra).

15.03.2021 4 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Občas jsem si připadala jako bych četla úryvky z Ordinace v růžové zahradě, jelikož kniha byla plná lékařských klišé. Při čtení jsem se hodně zamýšlela nad svým vlastním životem, i když s Hynkem máme málo společného. Myslím, že sračky, ve kterých se topil si v určité modifikaci řeší každá rodina, a i proto je kniha dobře čtivá.

09.01.2021 4 z 5


Smrt před branami Smrt před branami Sabaa Tahir

Nevím, jestli je to tím, že jsem první díl četla opravdu dávno (dokonce 2x a ve vzpomínkách je pro mě top) a druhý i třetí jsem si přečetla až teď, ale tahle série tak nějak ztratila mé nadšení. Možná, že prostředí Šerosrázu mělo to největší kouzlo. Třetí díl byl o něco lepší než druhý, Helena se vzpamatovala po tom, co většinu dvojky působila jako troska a její dějová linka mi nakonec sedla nejvíc. Taky jsem žila v domnění, že tohle bude poslední díl série a závěr mi přišel tak nějak neobvykle otevřeně depresivní, že bych to tak klidně i nechala. Bojím se totiž, že se se čtvrtým dílem budu trápit. A hlavně, ať není pátý!

07.01.2021 3 z 5


Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Poslouchám písničky z knížky, prohlížím si instagramový profil @rufusonpluto a uvažuju nad tím, jak by vypadal můj den, kdyby mi zavolala Hodina smrti.

07.05.2020 4 z 5


Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Rozhodně lepší než první díl! Bože, myslím, že na vydaní posledního dílu si vyrobím trhací kalendář. Oceňuju míň poznámek pod čarou a trapných fórků. Trochu mi to připomnělo seriál Spartakus, který jsem měla moc ráda. Byla jsem napnutá jak kšanda, že jsem si střihla čtení přes celou noc (karanténo děkuji, že mě to v práci nemuselo trápit). Co bych vytkla je ta lesbická scéna, která mi přišla zbytečně navíc, a asi 40 překlepů v elektronické verzi.

21.04.2020 5 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Tak začíst se do téhle knihy byl trošku oříšek. Většinou jsem po pár stránkách odpadla a další den musela začít znovu. Poznámky pod čarou v tom také nepomáhaly. Někdy byly zbytečné, trapné, dlouhé a v té změti jmen a pojmů mě jen víc pletly. V momentě, kdy Mia přijela do Rudé církve mě děj strhnul a já se nemohla dočkat, co se stane dál. Nevím proč, ale ten detailní popis dvou erotických scén mi přišel mimo. Další díly si určitě přečtu.

04.04.2020 4 z 5


Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Nemůžu si pomoct, ale ve srovnání s jinými knihami s obdobným tématem je tahle kniha slabá. Veškeré dění je odvyprávěno stroze, jednoduchými větami, které by, vzhledem k obsahu, měly ve čtenáři vyvolat daleko silnější emoce. Vzhledem k tomu, že šlo o pravdivý a nelehký příběh, přijde mi trochu hloupé říct, že se to dalo napsat mnohem lépe a kniha by byla daleko zapamatovatelnější. Dle mého se ve svém žánru ztratí.

18.03.2020 2 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Zhltnuto takovou rychlostí, že nebyl čas přemýšlet nad “dírami” v příběhu. Při dočtení poslední věty se mi chlupy postavily do kilometrové vzdálenosti. Teď si jdu pustit na uklidnění videa roztomilých koťátek.

14.02.2019 4 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Jediný důvod proč by si to měla přečíst každá holka je, aby poznala jak vypadá vztah s psychopatem. Neustálé ponižování, budovaní závislosti urážkami, odstřižení od původních kamarádů/rodiny skryté za nesmyslné vyznávání lásky. Tess je hloupá naivní kráva myslící vagínou. Každá kapitola byla mučivě stejná: vše je ok - jdu se učit - urazí mě+pohádáme se - (skoro)sex+hrozně se milujeme. Nečekala jsem nic světoborného, prostě oddychovku, ale tohle byl děs s rádoby překvapivým koncem.

01.12.2018 1 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Asi jsem čekala něco jiného. Myšlenky v díle byly možná zajímavé, ale uspat mě dokázaly spolehlivěji než nad nimi dumat. A to jsem ten typ, co klidně kvůli napínavému příběhu neváhá ponocovat. Ze skvělého nápadu se dle mého dalo vytřískat víc. Nejlépe se mi četlo asi posledních 40 stran, kdy jsem měla pocit, že se konečně něco děje a najednou bum, prásk, konec. Agsjtshzs otevřené konce. Přidávám jednu hvězdu za to, že mě donutila o situaci uvažovat i po přečtení.

15.11.2017 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Už jen to, když vám není sympatická žádná hlavní postava je průser. Nonstop ožralá Rachel a pro mě předvídatelný konec.
Ovšem na tuto knihu vzpomínám s úsměvem, jelikož jsem její "kvality" pěkně rozmázla na jedné přednášce na VŠ, kde se nás profesor, aby odlehčil téma, ptal, zda ji někdo četl a co si o ní myslí. Přihlásila jsem se jediná a řekla jsem jaká to byla přeceňovaná blbost. Škoda, že to byla jeho nejoblíbenější kniha :'''-). Doteď se na mě divné kouká..

30.08.2017 2 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Míru kvality knihy může vyjádřit i to, kolikrát se u ní zasmějete nahlas v tramvaji. Ke konci už toho bylo na mě trochu moc, ale stále skvělé.

04.03.2016 4 z 5


Krkavčí brána Krkavčí brána Anthony Horowitz

Tuhle knížku jsem si půjčila náhodou. No, jak bych to zhodnotila. Během čtení bylo pár světlých chvil, kdy jsem si řekla, že by to mohlo mít dobrý potenciál. Škoda, že autor už nevěděl coby a smíchal výbuch atomové elektrárny, mutanty, jurský park, čarodějnice a otročinu na farmě. Další díly oželím.

17.02.2016 1 z 5