Dokážete udržet tajemství?

Dokážete udržet tajemství? https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77483/dokazete-udrzet-tajemstvi-77483.jpg 4 531 121

Optimistické, ale smůlou pronásledované Emmě Corriganové se začíná dařit. Už skoro rok má stálé zaměstnání v podniku Panther Cola, po boku jí stojí skvělý přítel, a dokonce se před ní rýsuje naděje na pracovní postup. Všechno se ale zvrtne po schůzce s jedním nespokojeným klientem. Naprosto zničená se vrací z jednání letadlem a cestou se v hrozivé situaci během turbulencí svěří se svými nejintimnějšími pocity pohlednému muži na vedlejším sedadle. Když pak nazítří přijde do práce, ke svému zděšení zjistí, že její tajuplný společník je sám velký Jack Harper, šéf americké společnosti Panther Cola, který se vydal na týdenní návštěvu britské filiálky podniku. Toto zjištění odstartuje celou sérii chaotických, citově vyčerpávajících a komických situací, které zavádějí Emmu, její nejlepší přítelkyni workoholičku Lissy a jejich příšernou spolubydlící Jemimu do světa bláznivých příhod, tajností a krkolomných náhod, v němž i Jack, do kterého se Emma zamiluje, má svá tajemství. Je to svět nabitý komickými epizodami a svěžím humorem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Can You Keep A Secret? , 2003


více info...

Hanatas
Hanatas
28.10.2023 5 z 5

Vtipná, oddechová knížka. Už dlouho jsem se tak nezasmála... nahas.

nina3905
nina3905
08.08.2023 5 z 5

Jednoznačne - waw. Úprimne môžem povedať, že od knihy som nemala žiadne veľké očakávania. Ale jednoznačne som sa na nej schuti zasmiala, najmä na pojašenej hlavnej hrdinke.


Fila09
Fila09
22.07.2023 5 z 5

milé, vtipné, ztřeštěné

mufimuf
mufimuf
07.06.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla jednim dechem, je pohodová a vtipná.

moma08
moma08
17.11.2022 5 z 5

Tohle bylo opravdové překvapení, autorku jsem vůbec neznala, a tak jsem si řekla, že to zkusím a udělala jsem dobře.
Kniha se perfektně četla, zasmála jsem se u ní, a to hlavně na začátku, díky Emmě, která byla na svůj věk totálně střeštěná.
Ale nebyli to jen veselé chvilky, občas mi jí bylo líto.
Díky tomuto příběhu si člověk uvědomí, že se najde spousta lidí, která se před svým okolím přetvařuje, jen aby se někomu zavděčili.
Možná zkusím i nějaké jiné knihy od této autorky.

Leído
Leído
13.11.2022 5 z 5

Od knihy jsem neměla velké očekávání. Protože 1. jsem neznala autorku 2. obálka mě nezaujala 3. podle anotace stokrát zpracovaný námět plný klišé. O to víc mě knížka překvapila. Mile. Ano, opět obyčejná dívka náhodou posazena do první třídy v letadle. Ano, vedle ní milionář a dokonce její šéf. Už zase! Ale ze všech knih, které začali takto, mi tahle přišla neoriginálnější.

Líbilo se mi tam hned několik věcí: byla vtipná, jakože dost. Je to na vás vidět, když čtete. Příběh byl zajímavý a nikde se netlačilo na pilu. On nebyl vykreslen jako nadčlověk a ona byla opravdu obyčejná, žádné nově objevené přehnané schopnosti, aby ho byla hodna. Autorka se odprostila od popisování fyzického vzhledu. Za to velké díky! Ona to vyprávěla a jelikož se nikdy nedívala do zrcadla, vůbec nevíme, jak vypadá. Každý si ji vykreslíme podle našich představ. A o něm víme jen to, že je tmavovlasý a že je sexy. Toť vše. Žádné popisování jeho osvalení a dokonalosti. A v neposlední řadě, ač to bylo vtipné, to téma upřímnosti ve vztazích, nejen partnerských, je docela k zamyšlení. Jo a málem bych zapomněla. Autorka se obešla bez epilogu o svatbě a dětech. A vlastně i bez přeslazeného konce. Pak že to nejde. Stokrát díky! Doporučuji k přečtení. Komu se líbil Chlap snů od Kim Jones, bude se mu líbit i toto.

Vatter83
Vatter83
12.10.2022 4 z 5

Romantická humorná oddychovka, které běžně nečtu. Na rozdíl od Magič mi kniha sedla do nálady i období (odpoutání se a únik od reality). Asi proto jsem ji přečetla jedním dechem a s chutí.

dooky
dooky
28.09.2022 3 z 5

Romantická oddychovka, kde musíte ledacos odpustit. Nebylo to nejhorší, ale měla jsem problém s hlavní hrdinkou, která si až příliš zbytečně vymýšlela a lhala. Nějak jsem si ji kvůli tomu nedokázala oblíbít.

Lenka541
Lenka541
15.08.2022 3 z 5

Vyloženě oddechovka. Hlavní hrdinka je totální třeštitrdlo a vlastně skoro nikdo se nechová úplně normálně. Na začátku jsem se trošku zarazila, jestli vůbec knížku číst, ale nakonec se mi četla dobře a nelituji.

KatieKuli
KatieKuli
06.08.2022 2 z 5

Moje první a taky poslední setkání s autorkou. Takhle dlouho jsem knihu snad nečetla. Doslova jsem se přemlouvala po půl hodinách a doufala, že už to skončí.
Žádná z postav mi nebyla sympatická. Emma se chovala jako pětileté dítě, které doufalo, že čím víc bude lhát (navíc o úplně nepodstatných prkotinách), tím ji budou mít všichni radši. Jack evidentně ještě nikdy nemluvil s lidmi a nevlastní jakýkoli společenský filtr (ovšem jen) při vystupování v televizi. Dovedu si celkem představit proč on se líbí jí, ale čím ho okouzlila ona (krom rozmaru autorky) mi zůstalo záhadou. Rodiče? Proč? Nedává to smysl. Spolubydlící? Proč? Opět nechápu důvody jejich chování. Ale jedno musím uznat, divně se chovají úplně všichni (i u Emmy v práci, opět proč by ji někdo asi chtěl povýšit kvůli jednomu inzerátu), takže je celá kniha báječně konzistentní, jen není pro mě :)). Prostě jako tanga velikosti 8 na zadku velikosti 12 :))

Klára90
Klára90
13.07.2022 4 z 5

Taková pohodová, milá kniha. Emma byla sympatická a obdivovala jsem ji, jak vše zvládla a dokázala si to vlastně i správně vyhodnotit. Pěkná vtipná zamilovaná záležitost.

pollyn
pollyn
09.12.2021 3 z 5

Emmu strašně obdivuju, já bych se té situaci (vlastně všem) nedokázala takhle postavit čelem. Nakonec měla úžasnou sebereflexi a nekonečný smysl pro humor :-)

Magdyla.8
Magdyla.8
07.12.2021 2 z 5

Bohužel mi kniha nesedla. Nejspíše do nálady, do období, těžko říct. V knize (čteno jako ekniha) se objevovalo spoustu chyb, chyběli písmena, háčky a tak dále. Nemohla jsem vydýchat spolubydlící Jeminu, její chování a myšlení. Opravdu mi příběh nesedl, Jack nebyl více popsán, byl ukázán jen jeho povrch, žádné hluboké myšlenky. Hlavní postavy k sobě nalezli romantický vztah ultra rychle a brzo a i to mi zkazilo dojem z knihy. No možná mi nesedla tato kniha od autorky, dám ji ještě šanci s jinou..

Michelleee
Michelleee
22.11.2021 4 z 5

Čtivé a zábavné. Na film se nedívejte!

Niiiiik
Niiiiik
03.07.2021 1 z 5

Hlavní hrdinka byla blbá jak tágo, Jack nemastný neslaný, spolubydlící Jemima na zabití a zápletka celkově ve mě vzbuzovaly neskutečnou touhu vrazit si vidličky do očí, abych nemohla číst dál. Absolutně nechápu zdejší kladné hodnocení, takhle si zábavnou oddechovku fakt nepředstavuju.

Gallaxy
Gallaxy
15.02.2021 4 z 5

Jak se mi poslední knihy od Kinselly nelíbili, tak tahle je naopak skvělá. Přečetla jsem za 2 večery a hrdince fandila i s ní soucítila. Škoda jen,že jsem si celkový dojem zkazila filmem.

alzbeta2843
alzbeta2843
27.01.2021 4 z 5

Kniha bola super. Spočiatku som sa nemohla začítať, ale potom sa mi veľmi zapáčila. Myslím, že splnila očakávanie, nenáročná veľmi podohodvá kniha, ktorá je občas i vtipná. Veľmi mi bola sympatická Emma a Jack.

SlecnaElli
SlecnaElli
26.10.2020 5 z 5

Úžasná knížka, asi si ji přečtu znovu. Jack mi byl sympatický.

knihomolkaL
knihomolkaL
15.10.2020 4 z 5

Romantické, velmi vtipné, super čtení na oddych.

Zuzana207
Zuzana207
28.09.2020 4 z 5

Nenáročná a vtipná oddychovka, po ktorej treba siahnuť po ťažkom dni. Hlavná hrdinka je tak správne "praštená," že sa neubránite smiechu. Kniha upokojí myseľ a precvičí bránicu. :-)