Krkavčí brána

Krkavčí brána https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12912/krkavci-brana-12912.jpg 4 280 38

Síla Pětice série

1. díl >

1. kniha série Síla Pětice. Vždycky věděl, že je jiný. Nejdřív byly sny. Pak přišla smrt… Když se Matt Freeman dostane do potíží s policií, pošlou ho do pěstounské rodiny v Yorkshiru. Zanedlouho získá dojem, že s jeho opatrovnicí není něco v pořádku – stejně jako s celou vesnicí. Potom se Matt dozví o Starých a začne chápat, v čem je jiný než ostatní. Ale nikdo mu nevěří; nikdo mu nedokáže pomoct. Neexistují důkazy. Nemá to logiku. Je tu pouze Brána. Autor knih o Alexu Riderovi přichází s prvním dílem zcela nové série Síla Pětice plné děsivých nadpřirozených dobrodružství… -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , BB art
Originální název:

Raven´s Gate , 2005


více info...

Přidat komentář

Beovulfak
13.03.2023 3 z 5

Musím se přiznat - čekala jsem trochu víc. Autor je skvělý spisovatel a jeho knihy obecně miluju, a tak nevím, jestli to není tím, že jsem dosud duchem u jiné série od jiného autora, kterou jsem četla předtím. Každopádně kniha pobavila, ale nepohltila. Snad v pristich dílech.

alekis
09.04.2022 2 z 5

Nalákaná žánrem fantasy, dobrým hodnocením a oslavnými komentáři, u vědomí toho, že jde o sérii a mohlo by to být čtení na delší čas, jsem sáhla po první části Síly Pětice.
Půjdu proti proudu, ale pro mě je to kniha opravdu jenom tak pro starší mládež. Rozvláčná, zdlouhavá, nezáživná. Podobné téma bylo už použito víckrát. Autorova snaha zahalit vše do závoje tajemna a dávkovat informace po kapkách pro mě vyzněla jako: nemám mnoho co říct, tak si dejte aspoň tohle - tedy skoro nic.
Mladistvý hrdina zázrakem přežil několik nebezpečných útoků na svůj život a nyní se chystá, ve druhé části, vstoupit do dalšího dobrodružství... ale téměř určitě beze mě. Bohužel - už dávno nejsem dítě, takže s tímto nechci ztrácet čas.


zdendula31
19.01.2022 5 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou a jsem nadšená a to ani nejsem moc fanda do fantasy.
Už mám doma všechny díly.

Makaja
15.01.2021 4 z 5

Knihu jsem si půjčila od dcery, protože jsem chtěla zjistit, co se teď čte na ZŠ jako povinná četba. Není to sice žádná vrcholná literatura, ale na druhou stranu to není ta nuda (nejlépe s nějakým přesahem směrem ke KSČ nebo SSSR) jako za mých školních let. Takže suma sumárum celkem dobrá kniha pro mladé, dobře se to čte, stále se něco děje a občas se objeví i nečekaná zápletka. Na mě trochu moc zbytečných a nespravedlivých obětí, ale to už tak v tomto YA žánru bývá. Víc se mi líbila první část knihy s tím tajemnem a jeho rozplétáním, míň závěrečná epická scéna, to moc nemusím ani ve filmech. Další díly pětice asi číst nebudu, tuto ale hodnotím víceméně kladně.

pipa36
29.05.2020 4 z 5

Po přečtení jednoho pro mě docela psychicky náročného thrilleru jsem hledala něco odpočinkového, a do rukou mi přišla tato kniha. Nekomplikované, tajemné, a i když je hlavní hrdina nebetyčný smolař, který jde z jednoho průšvihu do druhého, fandíte mu. Moc dobře se to četlo, dostalo se mi přesně toho, co jsem očekávala. Jdu na další díl.

raffi
30.10.2018 3 z 5

Priznám, že tesne po prečítaní Smrtky Neala Shustermana, sa mi táto kniha zdala ako slabší odvar Harryho Pottera. Autor je skúsený scenárista, v knihe je to veľmi poznať, až som to všetko videla ako film. Dúfam, že kým sa dostanem k ďalšiemu dielu, tak mi z tohoto prvého niečo v pamäti ostane..

Čtenář1234
08.09.2018 4 z 5

Kniha byla dobrá , četla se rychle , ale na 5 to není .

LaRhubarbe
21.04.2018 5 z 5

Tuhle sérii jsem si okamžitě zamilovala. Horowitze jsem měla ráda už dřív a jsem ráda, že ani teď mě nezklamal. Kniha je od začátku do konce plná akce a napětí. A jelikož už jsem četla celou sérii, mužů prohlásit, že i ostatní díly stojí za přečtení.

greatbear
27.03.2018 5 z 5

čtivé, zajímavé, chci další :)

Kira128
06.03.2018 5 z 5

Ačkoli jsem byla po přečtení komentářů docela na vážkách, jestli se mám do Krkavčí brány pustit, jsem velmi ráda, že jsem to nakonec udělala.
Děj byl svižný, poutavý.
Nápad oceňuji, ostatně skoro jako v každém fantasy vyzdvihuji do nebes náměty, skvělé.
Konec se mi zdál trošku předvídatelný, ale popisován byl výborně, tudíž výtky ani nemám.
Kniha je opravdu čtivá a není tajemstvím, že jsem ji přečetla do tří dnů. Do dalších dílů určitě nahlédnu, na pokračování se dost těším. Doporučuji.

marlowe
26.11.2017 3 z 5

Názor čtenáře, který by musel omládnout o padesát let, aby odpovídal věku "cílové skupiny": Začátek výborný, až do tří čtvrtin hodně dobré, závěr předimenzovaný a zbytečně akční.
50%.

BlaniVan
28.05.2017 4 z 5

Velize zajímavé čtení. Kniha se velmi dobře četla. Těším se na pokračování.

alwa
17.04.2016 4 z 5

Z knihy jsem mela rozporuplne pocity. Ty Mattovi schopnosti byly fajn, ale to carodejnictvi bylo trochu prehnane. Nektere casti pro me byly dost desive. 3,5 hvezdicek.

Shinju
15.03.2016 4 z 5

Knížka je sice asi pro mladší čtenáře, ale mě okouzlila.

Niiiiik
17.02.2016 1 z 5

Tuhle knížku jsem si půjčila náhodou. No, jak bych to zhodnotila. Během čtení bylo pár světlých chvil, kdy jsem si řekla, že by to mohlo mít dobrý potenciál. Škoda, že autor už nevěděl coby a smíchal výbuch atomové elektrárny, mutanty, jurský park, čarodějnice a otročinu na farmě. Další díly oželím.

spaceblood
07.02.2016 4 z 5

Padla mi do ruky v knihovně , netušila jsem co si půjčit . Celkem mě příjemně překvapila.

daryna
30.09.2015 5 z 5

Neumím moc popisovat svoje pocity, ale k téhle sérii mi stačí jedna jediná věta : KAM SE HRABE HARRY POTER?
No vážně, kam? Tuhle sérii jsem přečetla přinejmenším 8x a ještě pořád mě baví... Je to normální?

ellypusik
11.09.2015 5 z 5

Upřímně ze začátku, se mi kniha nelíbila. Myslela jsem, že to bude typ knihy, kde jde o zloděje, dětský domov atd. Knihu jsem odložila a asi o měsíc zkusila pokračovat a..?
Od 70 str. to začalo být neuvěřitelně zajímavé! Velmi mile mě kniha překvapila a nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdičkami.
Byla to jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla!

sharikk
16.06.2015 5 z 5

Tahle knížka ne tak úžasná, že ani nevím, co k ní mám napsat. Ona je tak jiná než všechny ostatní knihy... Má v sobě něco, co žádná jiná nemá a proto ani nejde s ostatními porovnat. Nevím. Snad je to to tajemno, které na vás dýchá z každé stránky... Je poznat, že autor do toho dal všechno a možná i ještě víc. Každopádně- mistrovský kousek v mé knihovně.

šošana-lilie
24.05.2015 5 z 5

Tuhle knihu i celou sérii jsem přečetla snad stokrát a stále mám k tomu takový zvláštní obdiv. Nevím moc, jak popsat mé pocity, ale Anthony zvládl na jedničku celé propracování příběhu, což je u mě veliké plus.
Někdy lituji, že tato série nebude asi zfilmována, ale vím, že by to v dnešní době bylo hrozně zkažený a už by se mi to nelíbilo tolik, jako před tím.
Ale do teď si budu pamatovat první pocit hned z prvních stránek. Věděla jsem, že je to BOMBASTICKÉ dílo, které jen tak někdo nepřekoná. To tajemno kolem se mi velice líbí a nemám k tomu žádné námitky.
Většinou si v tom každý najde svoje. Musím se i přiznat, že jsem tuto knihu vzala do ruky v knihovně jen z nudy, protože už jsem nevěděla, co si mám půjčit. Ale ty dva roky zpátky tam jsou vidět. Čtu to pod jiným pohledem a už to tolik nehltám, ale pokouším se najít nějaké souvislosti a detaily, které mi třeba před tím unikly.
Prostě grandiózní dílo a smekám před Anthonym Horowitzem.