namido namido komentáře u knih

☰ menu

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Pořád tak nějak nevím, co si o tom mám myslet. Mám ráda u detektivek mrazení a nepotřebuji litry krve a pocit nechutenství. Vrah, motiv a vlastně ani manipulace mi nedávali moc smysl. Knížka mě bavila, ale asi jsem čekala něco trochu jiného.

25.07.2018 4 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Mě to prostě bavilo. Trochu mě zamrzelo, že jsem poměrně brzy tušila, jak to asi všechno bude, ale zklamaná jsem rozhodně nebyla.

22.07.2018 4 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Má duše asi pořád zůstane dívčí. Přestože nejsem cílová skupina, tak mě celá série neskutečně bavila a zvládla jsem jí jedním dechem.

14.06.2018 5 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Knížka se čte úplně sama a ani na chvilku mě nenudila. Rozhodně se pustím do dalších dílů.

08.06.2018 5 z 5


Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Za mě rozhodně ano. Posledních 250 stránek jsem dala na jeden zátah, protože jsem se fakt nemohla odtrhnout. Každopádně mě trochu zamrzelo, že jsem vraha odhalila sama a poměrně brzy.

05.05.2018 4 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

Trvalo mi několik týdnů než jsem se dokázala začíst a poté jsem se od knížky nemohla odtrhnout. Takže rozhodně to nevzdávejte pokud budete mít pomalý rozjezd jako já :-)

27.03.2018 3 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Přestože jsem již viděla seriál ani minutu jsem se u knížky nenudila a nemůžu se dočkat až se vrhnu na druhý díl.

05.10.2016 4 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Knížku jsem velmi často odkládala a nutila jsem se vrátit se k ní. Nebylo to proto, že by nebyla čtivá ba naopak, ale tohle téma je tak moc bolestivé, že jsem to prostě nedávala. Chvíli mi bude trvat než se zbavím svíravého pocitu uvnitř. Rozhodně doporučuji, ale já už se k ní raději vracet nebudu...slzami se má šetřit.

04.08.2016 4 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Rozjezd byl trochu pomalejší a chvíli mi trvalo než jsem se začetla. Ukáplo i pár slz, ale celkově mám rozporuplné pocity. "Mám strach, že mě nikdy nikdo nebude takhle milovat."

17.07.2016 4 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Emocemi prostoupený příběh. Asi poprvé v životě jsem brečela u knížky....a opravdu hystericky! Líbí se mi autorčin styl. Není to jednoduché, je to poutavé, dokáže vás vtáhnout do děje a konec překvapil :-) Za mě opravdu spokojenost!

06.03.2016 5 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Upřímně knížku jsem si pořídila především kvůli krásnému přebalu. Tento styl asi nebude mým šálkem kávy. Jednotlivé kapitoly se vlekly a jelikož většinou rozečtené knížky neodkládám, tak jsem se opravdu nemohla dočkat konce. Kromě přebalu hodnotím kladně i epilog.

28.02.2016 3 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Zajímavý námět knihy. Asi každého z nás někdy napadlo, co by se stalo, pokud bychom se zachovali v určité situaci jinak. Čtivá, oddechová knížka plná naděje.

19.02.2016 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Knížka přesně podle mých představ. Právě jsem jí dočetla a ještě o ní chvíli budu přemýšlet. Budu přemýšlet o tom, jak se neustále bojím a neplním si sny. Pro mě opravdu inspirativní věc :-)

19.02.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Ze začátku mi hlavní hrdinka alkoholička lezla děsně na nervy a přišla mi fakt vlezlá. Postupem času mě ale knížka tak pohltila, že jsem se nemohla odpoutat. Je napínavá, čtivá a rozhodně jí budu doporučovat :-)

30.01.2016 4 z 5


Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Popravdě jsem se musela k dočtení knížky opravdu nutit. Nenadchne, neurazí. Chtěla bych nahlížet na Čtyřku tak, jak jsem na něj nahlížela před Aliancí....ale teď už to pro mě bude vždycky pouze Tobias...

16.01.2016 3 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Aliance pro mne byla trochu zklamáním. Nelíbily se mi kapitoly z pohledu Tobiase. Autorka je žena a my nahlížíme na svět jinýma očima, takže mi popisy jeho myšlenek dost neseděly. Postupně jsem na svého oblíbence "drsňáka" Čtyřku začínala nahlížet jako na zbabělého malého kluka. Třetí díl mě už nevtáhl do děje tak jako díly předchozí. Celá kniha mě místy nudila, přišla mi až moc komplikovaná a nic mi nedávalo smysl. Původně jsem chtěla dát hodnocení 2. Hvězda navíc je za konec, který pro mě nebyl překvapením (z důvodu načtených recenzí), ale já takové konce prostě ráda.

09.01.2016 3 z 5