Možná v jiném životě

Možná v jiném životě https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262046/bmid_mozna-v-jinem-zivote-262046.jpg 4 591 184

Podmanivý příběh o mladé ženě, jejíž osud závisí na tom, jak se rozhodne, když znovu potká svou první lásku. Ve střídajících se kapitolách se před námi odvíjejí dva možné scénáře – s překvapivě rozdílnými výsledky. Hannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, co se životem. Od promoce žila v šesti různých městech a vystřídala bezpočet zaměstnání. Poté co se v New Yorku zaplete se ženatým mužem, rozhodne se vrátit zpátky do rodného Los Angeles. Zabydlí se u své kamarádky Gabby, která ji zavede na večírek s dávnými přáteli. Právě tam se Hannah setká se svým bývalým přítelem Ethanem. Gabby chce ale už po půlnoci domů a Hannah se ocitá před těžkou volbou – buď odejde s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem. Váhá. Co se stane, když odjede s Gabby? A co se stane, když ne? Od této chvíle se kniha štěpí na dva různé příběhy s velikými důsledky pro Hannah i pro lidi kolem ní. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc náš život určuje náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená, že ji našla.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Maybe in Another Life , 2015


více info...

zuzmi39
zuzmi39
14.03.2024 3 z 5

Po přečtení knihy Sedm manželů Evelyn Hugo jsem se moc těšila na další autorčino dílo, ale bohužel mě tato kniha nenadchla tolik, jako Evelyn. Nápad příběhu je vážně dobrý a má velký potenciál. Je zajímavé se zamyslet nad tím, jak by náš život asi vypadal, kdybychom se v jistou chvíli rozhodli jinak. Bohužel mě ale příběh nevtáhl tolik, jak jsem doufala. Bylo to celé takové plytké. Jediný, kdo mi z postav přišel uvěřitelný, byl Henry, ale ostatní, včetně hlavní hrdinky, mi přišli nijací. I obě romantické linky byly takové uspěchané a prvoplánové. Oproti tomuto je Evelyn úplně jiné kafe. Přesto byla kniha docela čtivá, takže za mě tři hvězdy.

MíšaS.
MíšaS.
07.03.2024 2 z 5

Doopravdy jednoduché, odpočinkové čtení. Možná se chtělo zaměřit na jeden příběh a napsat ho pořádně, než to takhle rozdělovat.


Peyka
Peyka
16.02.2024 3 z 5

Tuhle knížku jsem si chtěla přečíst už strašně dávno, je to takových sedm let, co jsme ji začali prodávat v Levných knihách, kde jsem tehdy pracovala. Nakonec jsem skončila s anglickým originálem od Dobrovského až teď.
Od autorky jsem četla už dvě další, ale každá byla jiná a dobrá.
Tady, ač se zdá, že to bude prvoplánová četba pro ženy, já jsem v tom viděla i něco víc. Je pravda, že je to kniha, po které sáhnete, když budete chtít vypnout. Každopádnĕ vypnete od okolního světa tím, že se ponoříte do příběhu a začnete přemýšlet nad svým životem.
Obě linky mě bavily, ta s Ethanem je spíš pohádková, a s Henrym zase víc realistická (no, i když, těžko říct). Samotná Hannah byla ale nedospělá a chvílema dětinská, nerozhodná, ale každý někdy stojí na křižovatce.
Kniha se čte sama, hodně dialogů, krátké věty a kapitoly, odsýpalo to, žádné zbytečné popisky.
Konec byl až moc rychle hrr, je to uspěchané, jakoby autorka měla limit stránek. Líbilo se mi to rčení s hozenou mincí.

Závěrem bych ale chtěla říct, že jsem v určitých pasážích začala přemýšlet nad svým životem a nad událostmi, které mohly být jinak. No, možná v jiném životě. Nezáleží na tom, jaké uděláte rozhodnutí, osud vás stejně najde a vše je jak má. Sakra, asi si hodím mincí. ;) 75%

p.stranska
p.stranska
25.12.2023 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Originální námět, díky krátkým kapitolám se dobře čte, žádné zbytečné nudné části, prostě na jistotu přímý tah k cíli. Žádné hluboké myšlenky, ale jako
oddychovka zafungovala.

Dasa1313
Dasa1313
23.11.2023 4 z 5

Od knihy jsem moc neočekávala, jelikož ne každá kniha od autorky byla můj šálek čaje (či kávy:)). Ale kniha je naprosto skvělá!
Líbí se mi myšlenka rozdělení do dvou příběhů, které způsobí jedno malé rozhodnutí.
Každý se v životě minimálně jednou zamyslel nad myšlenkou co by kdyby a tento příběh ukazuje dvě varianty rozhodnutí.
Jen nevím, kdo byl pro Hannah ten pravý, Henry nebo Ethan? Předpokládám, že v budoucnu se jeden příběh přehoupne k tomu druhému a tak se zjistí, kdo bude pro Hannah ten pravý, ale o tom si každý může udělat představu sám.

Adriena838772
Adriena838772
14.11.2023 5 z 5

Téhle knížce bych dala kdy by to šlo 10 hvězdiček. Takovéhle knížky mám ráda a moc se mi to líbilo

orson
orson
23.09.2023 3 z 5

Dočetl jsem Sedm manželů Evelyn Hugo a byl jsem nadšený, tak jsem zkusil jinou knihu stejné autorky, ale byl to slabý odvar, prostě jen klasická oddechovka na pláž, ke konci už trochu nudná a natahovaná...

SSTknihy
SSTknihy
14.09.2023 4 z 5

Kolikrát v životě už jste přemýšleli nad tím, co by se stalo, kdybyste někam nešli, kdybyste stihli vlak, který vám právě ujel, kdybyste se bývali rozhodli udělat něco jinak? Byl by váš život lepší? Horší? Nebo úplně jiný? Jsou naše životy jen řetězcem náhod, nebo jsme strůjci svého osudu? Autorka si s tímhle námětem skvěle pohrává a nechá svou hrdinku Hannah prožívat paralelně obě verze života. Trochu jsem se bála, jak příběh uzavře, aby to nebylo nějaké sci-fi, ale bylo to přirozené, dobře vymyšlené a... k zamyšlení. Příjemné překvapení, příjemné čtení!

iceVS
iceVS
15.08.2023 4 z 5

Takové krásně nenáročně čtení k vodě. Lehké, povrchní, byť se tvářící, že jde o hlubokou psychologii. Byla jsem přesvědčená, že dám jen 3 hvězdičky, ale proboha, autorce v době, kdy tuhle knihu napsala, bylo jen dvaatřicet...

SynD
SynD
12.07.2023 2 z 5

chybí hlavní hrdince jakákoli osobnost? dejme jí zálibu ve skořicových rolkách a drdolu, a pak o těchto věcech nezapomeňme psát ad nauseam v každé kapitole. pomůže i věrná best friend, která hrdinku adoruje a říká nám, co si o ní máme myslet, i když nám k tomu sama hrdinka nedává v příběhu žádné důvody, protože je prostě nijaká.

chybí tu zajímavý příběh? použijme rozdvojení linií! bohužel tím získáme jen dva nezajímavé příběhy namísto jednoho.

celé to na mě působilo mechanicky a neživě, jako vygenerované AI. jako - protože v době vydání ještě roboty příběhy moc nepsali.

Books_by_Dee
Books_by_Dee
08.06.2023 4 z 5

IG: @books_by_dee

Knížka není žádnou novinkou, kdy za jejím vydáním stojí Mladá fronta, a to už v roce 2015. Celé téma dvou paralelních světů bylo zajímavé, ale za mě trochu nedotáhnuté a ke konci až odfláklé. Čekala jsem alespoň trochu jiný konec, a ne takhle hop šup a vše je zalité sluncem. To byla trochu škoda. Stejně mě ale kniha zaujala a několikrát jsem si při čtení trochu zafilosovala.

Kniha vypráví příběh Hannah, která se přestěhuje zpět do Los Angeles, kde potkává svoji kamarádku Gabby a dávnou školní lásku Ethana. Na konci večera stojí před rozhodnutím, zda odejít s Gabby nebo s Ethanem? Po tomhle rozhodnutí se začne knížka rozdělovat na 2 příběhy a ukazuje, jak každé naše rozhodnutí může mít odlišný vliv na naši budoucnost.

Při čtení jsem téma knihy aplikovala i na svůj život a přemýšlela kolik rozhodnutí jsem udělala a kdybych se v něčem rozhodla jinak, mohla bych být úplně někde jinde. Ale stejně jako Hannah ve svých paralelních světech, jsem nejšťastnější tam, kde teď jsem. A možná někde v nějakém jiném světem, jsem zase nejšťastnější tam.

Tohle je taková fajn oddechovka. Žádný zázrak nečekejte, ale pokud budete mít chuť na tuhle jednohubku, určitě se do ní dejte. V Levných knihách jsem ji koupila za 99 Kč a to je sakra kauf podle mě

miky103
miky103
05.05.2023 2 z 5

Oddechovka, která neurazí, ale ani neuchvátí. Téma je pro mě docela zajímavé, ale zpracování mi přišlo trochu nedotažené a asi bych taky čekala výraznější pointu. Celkově takový průměr.

Lufiik
Lufiik
03.05.2023 4 z 5

Kniha byla pohodová a krásně se četla. Díky ní jsem se také zamýšlela nad svou vlastní verzí "jiného života". Kde bych byla, kdybych se rozhodovala jinak. Knihu jsem četla v rámci #ctenarskevyzvy2023.

PeťulaV.
PeťulaV.
29.04.2023 5 z 5

Tahle knížka je pro mě milým překvapením. Zajímavý námět, neokoukaný nápad a k tomu skvěle napsané. Věříte na osud, v nějakou vyšší moc, která vám po celý váš život ukazuje směr, jakým se vydat? Věříte na spřízněnost duší, na to, že je na světě někdo určený přímo pro vás a je jen na vás, jestli tu společnou cestu najdete? Věříte na to, že ať se vydáte jakoukoliv cestou, dobrou, nebo špatnou, že vás stejně ten váš předurčený osud nemine? Nebo je to všechno jinak a náš život určují náhody? Ať tak, nebo tak, mně se to líbilo. Donutí vás to zamyslet se i nad tím svým co by kdyby.. Kdo ví, kde a jak bychom teď třeba žili, kdyby jsme se někdy dříve rozhodli jinak, když jsme tu volbu měli.. A kdo může říct, že se vždycky rozhodl správně, a že je šťastný přesně tam, kde teď právě je. No za mě výborné čtení k zamyšlení a další knížka, která mě nejen svým tématem, ale i příběhem, opravdu zaujala.

LenkaMacak
LenkaMacak
27.04.2023 4 z 5

Příjemná oddechová kniha. Velmi se mi líbil nápad, že jedno zdánlivě nedůležité rozhodnutí je naprosto zásadní a ovlivní celý život včetně toho, s kým ho člověk stráví. 4/5*

mia.com
mia.com
19.03.2023 5 z 5

Me kniha neskutecne bavila. Cele to tema, styl psani, postavy, proste vsechno.

sall02
sall02
28.02.2023 3 z 5

Tohle byla příjemná oddechová jednohubka. Občas si rádoby hrála na hluboké poselství, jaký dopad mají naše každodenní rozhodnutí na náš celý život. To bylo ok, ale romantický podtón obou paralelních příběhů se nezapřel, proto si můžeme o nějaké hlubší polemice leda tak nechat zdát.
Bohužel mi přišla hlavní hrdinka jakási plochá, bez nějakého hlubšího vykreslení. Na druhou stranu, co chcete od knihy, která má dohromady 250 stran a příběh je rozdělen na dva samostatné, v nichž se má hrdinka chovat jinak a zažívat úplně jiné věci. Nedostaneme tak šanci ji vůbec nějak blíž poznat.
Kdo se mi zdál věrohodný, byly postavy Gabby a Henryho. To byly postavy, které jsem si oblíbila a které mi jako jediné přišly skutečné.
Jak říkám, oddechová jednohubka na dva večery fajn, literární veledílo ale nečekejte a ani já se k této knize nebudu vracet.
3/5*

Knihom_olka_
Knihom_olka_
27.02.2023 5 z 5

Tak tohle bylo dokonalý. Moje první setkání s autorkou, a rozhodně ne poslední!
Tohle bylo tak sladký a dojemný.
Celý nápad se mi hrozně líbil. Sama svým způsobem věřím na paralelní světy, takže tohle pro mě byla trefa do černýho.
Zamilovala jsem si hlavní hrdinku, i oba její životy.
Byla jsem hrozně spokojená s oběma konci, a vůbec by mi nevadil další díl.
Tahle kniha mě hrozně překvapila a přirostla mi k srdci.

allyska
allyska
13.02.2023 4 z 5

Moc pěkná knížka. Četla se velmi rychle. Líbilo se mi propletání jednotlivých linií. Doporučuju.

Make20
Make20
21.12.2022 4 z 5

Zajímavá kniha k zamyšlení. Sledujeme dvě roviny života mladé ženy. Co by se stalo, kdyby... To si asi každý z nás klade velmi často. Někdy je těžké se rozhodnout a někdy svůj osud ovlivnit nemůžeme. Kniha je napsaná velmi dobře, jako i ostatní autorčiny knihy.