Mybooks Mybooks komentáře u knih

☰ menu

Šepot v mlze Šepot v mlze Darcy Coates

Třetí díl této série nebyl špatný, ale bylo to moc dlouhé a chvílemi mě to nebavilo. Příběh se zase rozvíjel o něco více a možná si přečtu i poslední díl.

01.07.2023 4 z 5


Výkřiky v temnotě Výkřiky v temnotě Darcy Coates

Tak takhle napínavou knihu jsem ještě nečetla. Ze začátku jsem si myslela, že to nebude nic moc, když to je druhý díl, ale bylo to skvělé. Pořád jsem chtěla vědět, co bude dál a nemohla jsem se od toho odtrhnout. Chystám se na poslední díl této série. Moc doporučuji

14.06.2023 5 z 5


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Další kniha, která mě od téhle autorky velmi nadchla. Strašidelný, smutný, ale zároveň zajímavý příběh. Tuhle autorku moc obdivuji za to, jakým stylem píše tyto krásné a strašidelné příběhy. V tomto příběhu není všechno zlato, co se třpytí.
Určitě si tuto knihu přečtěte.

10.06.2023 5 z 5


Co když zůstaneme Co když zůstaneme Sarah Sprinz

Tak to byla bomba. Miluju knihy od téhle autorky. I když to bylo daleko více obsáhlejší než první díl, tak to stálo za to. Příběh mě ohromně fascinoval a probudil ve mně touhu. Byl krásně čtivý, romantický, v některých částech jsem se už bála, že se nedají dohromady, ale nakonec to všechno dobře dopadlo. Určitě si přečtěte tuhle překrásnou knihu a najděte si na ni aspoň chvíli čas, protože to vážně stojí za to.

27.04.2023 5 z 5


Upálené Upálené C. J. Tudor

Příběh byl krásně čtivý, upoutal a nadchl mě. Jsem ráda, že jsem zkusila zase jinou formu příběhu. V určitých částech to bylo vážně děsivé, ale bez toho by to nebyl thriller. Doporučuji

23.04.2023 5 z 5


Dítě z Osvětimi Dítě z Osvětimi Lily Graham

(SPOILER) Silný, dojemný a smutný příběh, nad kterým se zamyslíte a řeknete si, v jaké době žijeme teď. Moc se mi kniha líbila, i když v různých částech postavy neměly úplně šťastný konec. Oblíbila jsem si vztah Evy s Michalem i přesto, čím si museli oba projít. Vám všem doporučuji si přečíst tuhle knihu se silným příběhem a doufám, že vás nadchne tak, jako mě.

02.10.2022 5 z 5


Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

(SPOILER) Další kniha od mé oblíbené autorky. Musím říct, že mě to úplně pohltilo. Krásný, romantický, smutný příběh, vůbec ne oddychový, ale to je na tom to krásné. Vztah Maegan s Robem byl zprvu ne moc dobrý, ale postupem času, jak se poznávali, zjistili o sobě mnohem více a prozradili si i jejich velká tajemství.

24.08.2022 5 z 5


Instant karma Instant karma Marissa Meyer

(SPOILER) Nejdříve jsem si myslela, že mě děj neosloví, ale postupem času se mi dostal pod kůži. V různých fází příběhu jsem se viděla já jako Prudence. Sice ze začátku mi Quint lezl na nervy a s ním také i Prudence, ale jak se začínali sbližovat, tak to bylo příjemné. Vždycky se říká, "nejdříve lidi poznej, poté je odsuzuj". Takhle to u Prudence ze začátku vůbec nebylo. Jinak hezky oddechový příběh a i trocha poučení a romantiky.

21.08.2022 5 z 5


Tajemství pramenů Tajemství pramenů Jennifer McMahon

(SPOILER) Každá kniha od téhle autorky mě vždycky nadchne. Krásně napsané a skvěle se to čte. Je zajímavé, že i když se to ve skutečnosti nestalo, tak autorka dokázala vytvořit tak krásný příběh. Je to i jedno přísloví oko za oko, zub za zub. Přesně takhle to je v knize a na druhou stranu je to spravedlivé, jezírko sice dává požadované přání a pomáhá lidem, ale zase si vezme něco zpátky, aby se to vyrovnalo.
Ještě nikdy předtím kromě knihy Pozvaní, Dotek smrti a Hlasy v bouři, jsem nečetla žádnou hororovou knihu a myslím, že za to ty knihy vážně stojí.

11.08.2022 5 z 5


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

(SPOILER) Tahle kniha je vážně dobrá. Nikdy bych si neuměla představit, že bych tenhle děsivý příběh zažila. Musím říct, že si určitě přečtu druhý díl. A moc se mi líbí ten vztah Clare s Dorranem, jak se o ní pořád stará, aby byla v bezpečí, hodně mě tahle kniha a jejich vztah uchvátil.

28.07.2022 5 z 5


Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

(SPOILER) Musím říct, že tahla kniha byla krásné zakončení vztahu Sage s Lucou. Tuhle autorku jsem si moc oblíbila a doufám, že si přečtu další její knihu.

14.07.2022 5 z 5


Co když se utopíme Co když se utopíme Sarah Sprinz

Tak tohle bylo neskutečně skvělý. Tahle kniha mě natolik uchvátila, až mi z toho příběhu ukápla slza. Nechtěla jsem končit se čtením, ale každý příběh začíná, ale také zároveň končí. Druhý díl si určitě přečtu.

12.07.2022 5 z 5


Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Další kniha od Kasie West a nebyla bych to já, kdybych si nekoupila další knížku, a tak mě zaujala tahle. Kniha čtivá, hezký a oddychový příběh, nemám co dodat.

09.07.2022 4 z 5


Špinavá školní hra Špinavá školní hra Robin Stevens

(SPOILER) Přichází nový školní rok a také nové vyšetřování ve stylu Agathy Christie. Je skvělé, jak tyto knihy pokračování navazují na různé doby školního roku. Nejdříve to začalo vraždou, poté otráveným čajem, vraždou v zamčeném kupé na prázdninách a teď vražda na začátku školního roku. Těším se, až si přečtu nově vydaný pátý díl Šťastné a Krvavé Vánoce.

09.07.2022 4 z 5


Záhada zamčeného kupé Záhada zamčeného kupé Robin Stevens

(SPOILER) Detektivky na tenhle způsob mě baví. Každá kniha, jiný příběh a také jiné a více logičtější vyšetřování.

09.07.2022 4 z 5


Dotek smrti Dotek smrti Gustav Tegby

(SPOILER) Kniha se mi celkem líbila, i když ostatní mají jiný názor. Od pohledu vypadala celkem zajímavě a její děj taky není zase tak špatný.

09.07.2022 5 z 5


Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Tyhle žánry knížek moc často nevyhledávám, ale tato kniha mi doslova vyrazila dech. Krásně čtivá, v některých částech dost strašidelná a nebudete se od ní chtít odvrátit. Tuto autorku jsem si moc oblíbila a nemohla jsem odolat její další knize Tajemství pramenů, na kterou se moc těším.

09.07.2022 5 z 5


Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

(SPOILER) Naprosto skvělá kniha, která mě uchvátila a zároveň je to jedna z mých mnoha nejoblíbenějších knih. Tahle autorka mě nikdy nezklamala svými knížkami. Miluju tenhle styl psaní a děje. Četla jsem Dopisy ztraceným a musím říct, že druhý díl na to krásné navazuje.

09.07.2022 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

(SPOILER) Čtení samotné knihy je podle mě zdlouhavé, ale zase více zajímavé. Nepřijde mi to vhodné pro menší děti a podle obsahu knihy to nevypadá jako scifi žánr. Kniha se mi nejlépe četla ke konci, protože to začínalo otevírat dveře k druhému dílu Nimbus, který si taky přečtu.

09.07.2022 4 z 5


Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

(SPOILER) Tahle kniha mě natolik uchvátila, až jsem se do ní úplně vžila. Je to snad jediná kniha, kterou jsem kdy četla, že neměla šťastný konec a nastalo hodně hádek, a proto doufám, že v druhém dílu se Sage s Lucou dají zase dohromady.

09.07.2022 5 z 5