Instant karma

Instant karma https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463878/bmid_instant-karma-U87-463878.jpg 4 239 71

Prudence je klasická šprtka, co má o lidech okolo sebe jasno: jsou líní, arogantní a nejradši by jim to všem dala pořádně sežrat. Po jedné karaoke noci se jí přání splní – zničehonic může na kohokoli přivolat okamžitou karmickou odplatu. Tahle superschopnost nefunguje jen na otravného spolužáka Quinta, který s ní pracuje v záchranném centru pro mořské živočichy. Co když je však úplně jiný? Prudence se o něm pokusí zjistit víc… a brzo v tom lítá až po uši.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Instant Karma , 2020


více info...

Přidat komentář

knihárna
19.04.2024 4 z 5

Tahle autorka fakt umí napsat všechno. Teď čtu Renegáty(boží), na Měsíční kroniky jsem četla taky samou chválu a tohle, super milá romcom.
Většinou o zvířatech čtu nerada, ale tady bylo zvířat přiměřený množství a bylo to podaný tak hezky, že jsem toužila se s Lennonem a s Lenkou taky poňuchlat.
Postavy jsem si zamilovala, kromě jejich chování na konci(proč mu neřekla pravdu a mlčela, proč mu odpustila tak rychle po těch sračkách co jí řekl) mě na nich neštvala ani jediná věc, což je u mě dost vzácný.
Knížka mi zlepšila náladu, culila jsem se a smála, k tomu slow burn romance. Co víc si přát.

Wajny
12.04.2024 5 z 5

Instant karmy jsem se trochu bála, protože nemá úplně hvězdné hodnocení. Po přečtení to ale vůbec nechápu, je skvělá!

Příjemná oddechovka, milé prostředí přímořského městečka a karmická odplata. Trochu jsem se bála, jak autorka dokáže karmickou sílu zakomponovat do příběhu, ale bylo ji zde pomálu a hlavně se pak Prudence zamýšlela nad svým chováním a myslím, že právě ta moc nad ostatními, změnila její pohled na život.

Prudence byla ze začátku nepříjemná a přezdívka "Průďa" se na ní skvěle hodila! Postupně se ale začíná měnit, je hezky popsáno její vnímání ostatních a to, že ne vždy vše musí být podle ní.
Quint mi byl ihned sympatický a hrozně se mi líbilo jeho zapálení pro pomoc mořským živočichům a ochraně životního prostředí. Ty části, které se odehrávali v záchranné stanici, mě bavili nejvíce. Dozvěděla jsem se trochu něco nového a kniha není jen o předvídatelné romantické lince.

Líbí se mi, jak se vztah Pru a Quinta vyvíjí. Oba dva jsou úplně rozdílní a to jak se snaží pochopit a akceptovat chování toho druhého, je hrozně milé.

Kniha se čte dobře, stránky ubíhají a vůbec jsem se nenudila! A pokud si při čtení (nebo přečtení) pustíte Beatles, vůbec nic tím nezkazíte.


Alethea_k
23.03.2024 4 z 5

Super oddechovka. Četla jsem ji s přestávkami sice několik let... :D Ale jsem ráda, že jsem to s ní nevzdala. Jakmile jsem se začetla, těšila jsem se každý den. Vše je popsané zcela přirozeně, jako by se každá stránka mohla odehrát doopravdy. A přestože nejsem milovník popisů nebo zdržování od děje, tady mi nic nepřišlo navíc. Dávalo mi to smysl, i když je příběh nereálný.
Nejvíc jsem se bála toho, jak tu všichni psali o nějakém fantasy/nadpřirozeném prvku... Ale bylo to úplně v pohodě, nic hrozného, děsivého, prostě karma, jak již stojí v názvu :D Takže kdo váhá kvůli tomuto, nebojte se!

zamilov.do.knih
10.03.2024 3 z 5

o téhle knížce asi nejvíc vypovída to, že tuhle recenzi píšu cca měsíc potom, co jsem ji dočetla, ale už jsem ji za tu dobu stačila zapomenout. nebylo v ní totiž nic, co by mě nějak moc zaujalo. sice se mi líbilo prostředí záchranného střediska (to mi přišlo celkem originální, moc knížek s tímto prostředím totiž neznám, a roztomilý, protože come on lachtánci, tuleni a vydry!), ale jinak mi všechno ostatní přišlo takový průměrný. nezaujali mě hlavní hrdinové (a asi hlavně právě kvůli tomu se mi kniha zas tak moc nelíbila) ani romatika mezi nimi, ta "detektivní" zápletka od půlky knížky mě taky moc nebavila, protože mi celkem brzo došlo, kdo asi nakonec bude ten záporák (a měla jsem pravdu), a dokonce ani ten hlavní fantasy prvek mi nepřisel nějakej wow úžasnej (i když autorce musím nechat, že mi to opět přišlo jako celkem originální motiv) a spíš mi přišlo, jakoby ho hrdinka lehce zneužívala? (občas třeba nějaký "hříšníky" a hlavně teda quinta chtěla trestat za celkem prkotiny se mi zdálo.) ale líbilo se mi, že to mělo i ten opačnej efekt, že mohla nejen trestat, ale i odměňovat dobré skutky.
celkové si teda myslím, že instant karma není špatná kniha, ale bohužel mě ničím zas tak moc nezaujala a prostě jsem ji za pár týdnů úplně vypustila z hlavy. ale to neznamená, že by se nemohla líbit! třeba pro takové mladší čtenáře by to mohla být fajn feel-good romanťárna k moři.

Barbara182
25.02.2024 3 z 5

Příjemně oddychové čtení prodchnuté prázdninovou atmosférou, ale přiznám se, že předchozí autorčiny knihy ze série Cinder mě bavily víc a přišly mi zajímavější díky tomu, že to bylo větší fantasy, ke Karmě asi už nejsem ta správná cílová skupina :-) I tak to ale byl s knihou příjemně strávený čas.

Any26
09.06.2023 4 z 5

Knížka super, taková typická oddechovka. Četla se skoro sama, tedy až na ten prostředek, který mi z nějakého důvodu přišel krapet zdlouhavý, ale samotný konec to vynahradil.
Každopádně "nenápadně" zakomponovat Beatles do celého příběhu byl za mě skvělý nápad!

TBRbezkonce
19.12.2022 5 z 5

Kniha plná hudby, Beatles a příjemného čtení. Prostředí bylo dobře popsané, postavy věrohodné, romantická linka sice předvídatelná, ale zábavná a jemná a co mě nejvíc potěšilo, bylo, že autorka do děje zapracovala rodinné prostředí. Prudence rozhodně k rodině nebyla lhostejná. Ekologie a ochrana mořských živočichů byla zapsaná dost zábavnou formou a při čtení jsem se dost dozvěděla.

SněžnáSova
12.10.2022 2 z 5

Řekla bych že tohle bylo 380 promarněných stran čtení. Do půlky mě to vůbec nebavilo a nějaká zápletka nebo romantika přišla neuvěřitelně pozdě. Kniha měla sice nápad a potenciál ,ale s mým šálkem kávy se rozhodně nepotkala. Za mě podprůměrná knížka ,ale určitě od Marissi Meyer skusté něco jiného a uvidíte že je skvělá autorka.

Mybooks
21.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Nejdříve jsem si myslela, že mě děj neosloví, ale postupem času se mi dostal pod kůži. V různých fází příběhu jsem se viděla já jako Prudence. Sice ze začátku mi Quint lezl na nervy a s ním také i Prudence, ale jak se začínali sbližovat, tak to bylo příjemné. Vždycky se říká, "nejdříve lidi poznej, poté je odsuzuj". Takhle to u Prudence ze začátku vůbec nebylo. Jinak hezky oddechový příběh a i trocha poučení a romantiky.

Verča@
12.08.2022 4 z 5

Skvělá knížka plná hate-to-love romantiky, moře, surfování, Beatles a roztomilých tuleňů. Tuhle letní oddychovku od jedné z mých nejoblíbenějších autorek vám můžu z celého srdce doporučit. 4,5/5*

Kaila146
24.05.2022 3 z 5

Pěkná a oddechová, ze začátku mě vůbec nebavila, ale pak nabrala na čtivosti.
V prvních dvou třetinách knihy mě štvala Prudence.

lucakuca
04.05.2022 3 z 5

Příjemné čtení o protikladech, jingu a jangu, pepři a soli, slunci a měsíci, dnu a noci...

BOOKgirl740
05.03.2022 5 z 5

Tahle kniha mi hodně zlehčila život a v den kdy jsem ji dočetla jsem byla plná optimismu. Udělala na mě hodně dobrý dojem a doufám že si někdy přečtu knihu tak dobrou, jako byla právě tato. DOPORUČUJI!

Páájinka
12.02.2022 5 z 5

Hezký, romantický příběh. Prudence je příšerná, Quint je příšerný, ale postupem děje se z nich vyklubou docela fajn lidi.

katpas76
26.01.2022 1 z 5

Tuto knihu jsem koupila své 13ti leté dceři. Protože se mi podařilo s odstupem času koupit dvakrát (ano, podle anotace mě dvakrát zaujala v knihkupectví v rozmezí cca půl roku), řekla jsem si, že si ji taky přečtu. Že mi patrně chce něco sdělit. Z knihy jsem ale byla převážně zklamaná. Děj, který je rozveden na 380 stranách, by šlo popsat na polovině, možná i méně. Na začátku knihy jsem měla problém ji nadobro neodložit. Dějová linka je za mě hodně jednoduchá, zápletka není ani napínavá, ani zábavná, celý text je hodně utahaný a překlad navíc plný textových chyb. Dceři se kniha líbila, já jsem z ní víc než rozpačitá. Možná jako romantická oddechovka pro teenagery. Od této autorky jsem nečetla nic jiného a tato kniha mě ani nenalákala, aby sáhla po dalších jejích titulech.

Nicoletta1681
24.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Tenhle příběh splnil má očekávání pro milou romantickou oddechovku, která je plná písní, Beatles a sluníčka, ale přesto to mělo své chyby.
Celkem mě “zklamalo”, když autorka dala hlavní hrdince “super schopnosti” a myslím si, že kdyby to tam nebylo, tak by to ničemu neuškodilo a možná by to bylo i lepší.
Líbí se mi, jak je na hlavní hrdince vidět psychologický vývoj, ale někdy mě vážně štvala svými nápady a zbytečnými problémy a že ji jako chytrou holku nenapadlo to nejjednodušší řešení.
Ale jak jsem říkala, kromě pár drobností splnila má očekávání a jako romantickou oddechovku ji můžu doporučit:)

terakera
12.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Jednoduché, oddychové, úsměvné. Takto bych popsala knihu Marissy Meyerové, která mě poměrně zklamala. Čekala jsem od toho úplně něco jiného ale ve výsledku jsem byla celkem spokojená. Možná bych dala i lepší hodnocení ale ten začátek... To se tak táhlo, nic mě nelákalo číst dál a já měla chuť to vzdát. Až po asi 200 stranách kdy se konečně začalo něco rozvíjet, mě to trochu chytlo. Hlavní hrdinka Prudence mi byla nesympatická a vůbec se mi nelíbil její pohled na svět. Věc kterou nechápu je nevyužité téma které se mohlo mnohem více do podrobna rozepsat a udělat z toho něco víc. Karma. Schopnost, odplatit Karmu, kterou Prudence získala. Použila ji tak nejmíň čtyřikrát a konec, pak už byl příběh stavěn jen na vztahu Prudence a Quinta. Mám k této knize smíšené pocity. Nebylo to špatné, ale dobré to také nebylo.

Katka_Malfoy
12.01.2022 5 z 5

Jednoduché, nemusí se přemýšlet. Mně se to líbilo.

stehnova_kat
10.12.2021 5 z 5

No já jsem naprosto spokojená. Vím, že pět hvězd se zdá jako přehánění a upřímně možná i je, ale já něco takového zrovna teď potřebovala.

Příjemná oddechovka, která se čte velmi dobře a rychle, s neskutečně sladkým příběhem. Prudence ze začátku působí, jako opravdu “průďa”, ale moc moc se mi líbí její vývoj, jak se nám ukazují její vnitřní pocity. Ke konci jsem do ní už byla úplně zamilovaná. Quinta miluju od začátku, prostě sympaťák a ještě má “tajné” zájmy, kde zachraňuje mořská zvířata!

V knížce se mi také hodně líbily dialogy hlavních postav, milé prostředí přímořského městečka a hlavně zmínky mých oblíbených písniček. Doporučuji tuhle knížku každému, kdo si potřebuje oddechnout a zahřát se milým příběhem.

jitka_dankova
19.11.2021 4 z 5

Milý odpočinkový příběh, kdy se při plánu na záchranu jednoho mořského střediska dají dva lidi dohromady. A také je to příběh o tom, jak se postupně mění jedna děsně protivná holka. Ze začátku jsem měla problém se do příběhu začíst, chytlo mne to až při péči o ta zvířata. Nakonec jsem ráda, že jsem knihu neodložila a začetla se. O nějakou romantiku tam až tak moc nejde, nevnímala jsem ji nějak přehnaně, ale ta péče o ta zvířata ve mně celkem hezky zůstala. Co se týká nápadu s karmickou odplatou, myslím, že pro příběh není vůbec stěžejní a šlo by to napsat i bez něj. Nějak mne ten nápad moc nevzal a nepochopila jsem ho. Ale pustila jsem si písničku Instant Karma od Lennona, to jo. Nečekejte prostě nic extra, jen takovou obyčejnou pohodovou knížku.