Výkřiky v temnotě

Výkřiky v temnotě https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483551/bmid_vykriky-v-temnote-Wbe-483551.png 4 388 93

Černá zima série

< 2. díl >

Clare a Dorran se snaží zajistit staré rodinné sídlo před hladovými mutanty, kteří osídlili tajné chodby domu, a doufají, že si tím koupí alespoň chvíli klidu. Jejich naděje berou rychle za své v okamžiku, kdy se Clare vysílačkou přihlásí její sestra Bethany. Žije, ale je uvězněná ve svém bunkru a dochází jí kyslík. Oddělují je od sebe stovky kilometrů a krajinu mezi nimi ovládla krvežíznivá, znetvořená monstra. Clare si musí vybrat mezi relativním bezpečím Winterbournu a cestou, kterou nemusejí ani jeden přežít. Když se ale rozhodne zůstat, stane se pouze bezmocným svědkem toho, jak její sestra pomalu umírá. Ať už se rozhodne jakkoli, může se spolehnout na to, že jí Dorran bude vždycky stát po boku. Temný svět kolem je plný tajemství a vyzáblá monstra čekají na svou příležitost. Stačí jediný chybný krok…... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Secrets in the Dark , 2020


více info...

Přidat komentář

Koshik
20.04.2024 1 z 5

Dal jsem tomu šanci a řekl si, že ještě uvidím podle toho jak vymění ten motor... Poté jsem knihu odložil, těch věcí, které byly opravdu nepravděpodobné nebo dokonce nemožné , tam bylo prostě už moc. Jinak celkem čtivé, škoda...

Lucciella_L
15.04.2024

Clare s Dorranem se ve druhém díle trošku "motají" a knížka tak trošku působí nudně. Ale naštěstí se vydají na svou misi a vyrazí za Beth. Knížka tak dostává trošku spád.

Cestou odráží nejen útoky Vyzáblých, ale mimo jiné také zjišťují, že mezi nimi jsou i chytřejší, což boj komplikuje. Clare se musí vyrovnat se smrtí své tety, kterou zapříčiní Dorran, ale copak mu to lze vyčítat?
Dorazí i k bunkru Beth, kde najdou adresu ve městě a tak putují dále....
Ve městě narazí na doktora Petera, ale Beth nikoliv.... Postupně se dozvídají, jak se celá apokalypsa stala, objeví pacienta Nula a také zjistí, že nic možná není tak, jak se zdá a původce Ezra není tak docela mrtvý.... Ale kde je ta Beth, zatraceně???


petrulka
18.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Opouštíme rozhlehlé sídlo uprostřed lesů a hurá do civilizace. Druhý díl je akčnější, svižnější. Pokud jde o zápletku s proměnou lidí. Co mě nepřestává udivovat, je v podstatě platonický vztah Clare a Dorrana, kde i po dlouhých týdnech společného soužití dojde maximálně tak na polibek. Nejsem žádným zastáncem erotiky v každé knize, ale tohle je tak nepravděpodobné, až to rve za oči. Na stranu druhou chválím povedenou zombie atmosféru, Vyzáblí a jejich ťukání a klepání, povedené.

Evkaha
11.03.2024 3 z 5

Oproti prvnímu dílu se tady konečně aspoň něco děje. Velká výhoda je v tom, že se to opravdu čte svižně, takže je za chvíli po knize.

PetaZ
19.02.2024 4 z 5

No cekala jsem sice neco jineho,ale dobre se to cte, od dalsich dilu si dam ale pauzu

Adýsek69
01.02.2024 4 z 5

Po dlouhé době jsem sáhla po knížce a šla jsem rovnou na jistotu. Darcy Coates je prostě hvězda mezi napětím a strašením. Každopádně jako vždy i toto mělo krásný konec.

Peťula91
04.01.2024 4 z 5

Ze začátku jsem měla trošku problém se začíst. Kniha nabrala na zajímavosti až ve chvíli, kdy se dozvídáme, že sestra Clare potřebuje pomoci, z důvodu nedostatku kyslíku v jejím bunkru. Děj je napínavý, dobrodružný a nechybí zde ani láska Dorrana ke Clare.
Co se mi nelíbilo, tak některé názory a jednání hlavní hrdinky (např. při záchraně její tety).
Závěr mě překvapil a těším se na další díl, jelikož autorka má své knihy perfektně promyšlené a propracované. :-)

Anette99
28.12.2023 5 z 5

Slušné pokračování. Zatímco první rozjezdový díl byl takový pomalejší a podle mě tam o trochu převládala ta romantická linka, zde se poměr romantiky, dobrodružství a nebezpečí začíná vyrovnát. Clare s Dorranem se totiž vypravují na velmi nebezpečnou cestu, aby zachránili její sestru Beth, které začíná docházet kyslík.
Občas možná trochu překombinované a navíc mě sem tam štvala Clare s její paličatostí, ale i tak se jedná o slušný druhý díl, který hodnotím pěti hvězdami a jsem zvědavá, jak bude série pokračovat.

Niu
13.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Tahle autorka mě opravdu děsí! WTF?!!!!! Musela jsem číst snad s několikaměsíční pauzou. A to jsem se teď do toho dokopala, abych neměla resty do dalšího roku. Strašně nerada odcházím od rozečtených knížek, ale v poslední době se mi to stává dost často. První díl, ok, to se mi jakž takž líbilo, i když ten závěr ... no budiž, neotřelé. Ale tohle?! Nesnáším Clare. Nemám ráda její zchytralé myšlenkové pochody psané kurzívou, aby obhájila sama sebe. Nechápu logiku jejího jednání. Opravdu se divím Dorranovi. Asi úplně nebudu rozepisovat vše, protože bych se vztekla a to už nechci - ne po tom, co jsem četla tuhle knihu. Některé monology nebo dialogy, které vede Clare jsou hodny dítěte mateřské školky. Autorka moc neuměla popsat (nebo jsem to jenom nepochopila), co se právě dělo - jako situaci na mostě s autem a mutanty mi ne a ne představit si. A přitom v sérii Strašidelné domy (alespoň tedy ze začátku) je popis to, co mě vtáhlo u autorky do děje. Kniha má cca 420 stran - přečkejte tak 300 prakticky ničeho (dobře - Dorran pěje ódy a Clare je prostě děsná) a pak si konečně užijete Petera - tímhle se to trochu rozproudilo. Dočetla jsem to s pocitem, že se do třetího dílu pustím, neb když už utrpení, tak ať je celé. Ale koukám, že zase přibyl další čtvrtý díl. No, tož to nevím. Prosím, může mi někdo vysvětlit ty panenky na obale? Nedává to smysl a ještě se to plete s Yrsou. Děkuji.

VMJoze
28.10.2023 5 z 5

Skvělě vymyšlená zápletka celé série, ani jsem nečekal, že to bude mít Darcy až takhle propracované a perfektně vymyšlené. Za to musím dát pět hvězdiček. Dějová postapo linka mi přišla taky fajn, pěkně vyobrazený šílený svět, rozmary počasí a melancholická atmosféra.
Píšu tuhle recenzi až po přečtení 3.dílu, kterému jsem dal 2 hvězdy a absolutně nechápu, jak může mít 3.díl tak vysoké hodnocení, vyšší než tento 2.díl

saryk93
13.09.2023 4 z 5

Po prvním díle jsem byla dost zklamaná, jelikož jsem ji četla díky doporučení a vychvalování mé rodiny a měla jsem velké očekávání, které kniha bohužel nenaplnila. Začátek tohoto druhého dílu se nesl v podobném duchu, cca v druhé půlce ale děj nabral spád a já se hlavně konečně! dozvěděla, co se vlastně stalo! A musím říci, že mě ta "vědecká" část knihy opravdu bavila. Druhý díl obsahoval i pár nečekaných zvratů a já jsem nyní opravdu zvědavá na třetí, který začínám číst hned vzápětí a jsem ráda, že čtu sérii až po dokončení všech dílů a na pokračování nemusím čekat :)

Didi15
28.08.2023 4 z 5

Nemám ráda zombíky, ale tady jsem zvědavá, jak celá série dopadne. A čte se to skvěle:)

Princezna22
25.06.2023 4 z 5

Tenhle díl měl trošku slabší rozjezd, ale pak to byla jízda... Nemohla jsem přestat číst a knihu dočetla v rekordním čase. Topovka,spisovatelka umí opravdu psát... V pár pasážích jsem měla mráz na zádech, číst knihu v noci asi nebyl nejlepší nápad. 4/5

Stanas513
25.06.2023 5 z 5

Přesto, že nemám moc ráda zombíky, tak mě tato série docela vzala. Zakoupila jsem si pouze dva díly a budu muset sehnat další pokračování. Bohudík jsem se na konci knihy dozvěděla, o co vlastně šlo a jak došlo k té náhlé mutaci lidstva. V románu se střídá napětí s emocemi a hrubostí, ale celkově je napsán poutavým stylem, takže se čte velice dobře.

Mybooks
14.06.2023 5 z 5

Tak takhle napínavou knihu jsem ještě nečetla. Ze začátku jsem si myslela, že to nebude nic moc, když to je druhý díl, ale bylo to skvělé. Pořád jsem chtěla vědět, co bude dál a nemohla jsem se od toho odtrhnout. Chystám se na poslední díl této série. Moc doporučuji

SilvieSisinka
30.05.2023 5 z 5

Druhý díl je ještě lepší jak první.Napinave až až.Clare a Dorran jedou zachránit sestru Clare do jejího bunkru u domu.Bohuzel ji tam nenajdou a cesta pokračuje dál do města.Kde to je ještě napínavější.....

Veronika_mad
29.05.2023 4 z 5

Dost často knihy ze série s přibývajícími díly ztrácí kouzlo a nepředčí příběh první knihy. Stalo se mi několikrát, že sérii nedočtu, protože mě příběh jednoduše přestane bavit. Tady je to naopak. Pokud bych měla hodnotit celou sérii (protože už jsem v půlce 3.knihy), tak od nejlepší: 3 díl, 2 díl, 1 díl. Konečně bylo vysvětleno, co se stalo. Jsou ale věci, které mi začínají vadit. Dorran - na chlapa extrémně romantický. V téhle době je zvláštní číst o chlapovi, který je schopný se obětovat za ženu, kterou zná 14 dní. Pořád vyznává lásku, stojí za každým JEJÍM rozhodnutím, ale musí strašně trpět, ať už proto, že má vedle sebe impulzivní trubku, kvůli které se často dostanou do problémů nebo proto, že má plné kulky. Chudák chlap :D Za tohle dávám jednu hvězdu dolů, protože jsem se dostala do stádia, kdy mi to tak vadilo, že jsem musela knihu odložit a přečíst jinou. I tak je to ale lepší, než první díl. Po pauze jsem se ke knize vrátila a dočetla jedním dechem. Prostě jsem si potřebovala od té romantiky odpočinout.

KnihomolkaKatka
05.05.2023 5 z 5

Po přečtení prvního dílu, ze kterého jsem byla naprosto nadšená, jsem se hned vrhla do druhého dílu, který byl díky určité postavě a záležitostmi s nimi spojenými, alespoň pro mě trošku slabší. Hodnotila bych 4,5*. Na druhou stranu se zde dozvídáme pravdu o tom, jak celá apokalypsa vznikla a je děsivé, že se to může stát. Ale ten konec? Co to sakra bylo?! (Jen pro pořádek, jsem to trochu čekala, ale ne až tak drsné.)
Na další díl se těším a jsem ráda, že je mám ve své knihovně, (ty, které zatím v ČR vyšly.)

Duchoslp
29.04.2023 4 z 5

Druhý díl byl mnohem lepší než první. Děj měl opravdu spád a celou cestu jsem prožívala společně s Clare a Dorranem. Knížka se čte opravdu dobře. Jsem zvědavá kam se bude příběh vyvíjet

orinka3
05.04.2023 1 z 5

Tuto bichli jsem našla v regále mezi detektivkami a v oddělení pro dospělé čtenáře. Domů jsem přišla natěšená na pěkné napínavé počtení. Po pár kapitolách přišlo velikánské zklamání. Už mám bohužel několik desetiletí občanku a tato literatura je jistě určena pro čtenáře dospívající. Ty určitě nezklame, oškliví Vyzáblí se tu neustále kolébají na svých ohavných končetinách a výrůstcích, mlaskají, škrabou po všem na co sáhnou a celí se tetelí oba hlavní hrdiny sežrat a nenechat z nich nazmar ani nehet u palce. A taky je pokoušou! Tady mi není jasné jak to, že je ty ohavné příšery kousnutím nenakazily?! Bylo by to určitě zajímavé zpestření, aspoň jednoho, trošičku... Clare a Dorran přesto statečně unikají, Dorran je pravý gentleman, který Clare na své hrudi neustále konejší, říká jí "ššššš" a tím u ní zabraňuje hyperventilaci.( A to je taky zajímavé! Za mých mladých let se v její situaci většinou lapalo po dechu, nyní se moderně hyperventiluje. Nu což, pokrok nezastavíš a vypadá to asi efektněji.) On ten Dorran je jaksi bezpohlavní a skrz naskrz kladný, hotový dobrodinec lidstva. Vlastně se oba chovají jako studenti střední školy na randíčku, ale ti by byli jistě čipernější a místo psychologizování by se měli k dílu. Tak dál. Ty potvory jsou všude a strašlivě se množí! Nezbývá, než se složitě propracovat k nabouranému autu a podniknout záchrannou misi k sestře Beth. Která je zabetonovaná v tom bunkru. Vyzáblí je cestou obtěžují....hele! Teď mi napadlo "šumí a kolem klapají a takto píseň skuhrají" . No není to celé jako ten sbor kostlivců v Svatební košili od Erbena? Jo, omlouvám se, dělám si z toho srandu, protože vážně to brát fakt nejde! Autorka je tedy velice šikovná, když dokázala stvořit takový tlustospis s jedním motivem - strašáci a oni dva ve stále se opakujících situacích. To teda klobouk dolů! ;)