Upálené

Upálené https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476287/bmid_upalene-HVl-476287.jpg 4 971 276

Další thrillerová lahůdka s hororovou příchutí od autorky Kříďáka, Jámy a Těch druhých. Před pěti sty lety tady upálili osm mučedníků. Před třiceti lety tu beze stopy zmizely dvě dívky. A před dvěma měsíci tu tragicky zemřel místní farář. Vítejte v Chapel Croft, zapadlé vísce, jejíž tajemství leží ukrytá hlouběji než v hrobě a kde se zlo začíná znovu probouzet. Nahradit zesnulého duchovního sem přichází někdo, komu temnota také už mnohokrát zasáhla do života. Někdo, kdo bude muset otevřít staré rány a hlavně ochránit svou dospívající dceru před démony, kteří tady umějí být až příliš skuteční.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Burning Girls , 2021


více info...

Přidat komentář

schvomis
24.04.2024 5 z 5

Tato kniha mě bavila od začátku do konce..

Katrinreading
22.04.2024 2 z 5

Líbila se mi anotace, ale děj trochu pokulhávalo, nebylo to pro mě tak strhující, jak jsem očekávala podle autorčiných předešlých knih. Nicméně vidím, že jsem jedna z mála, takže určitě nechci nikoho zrazovat od přečtení.
ano velký klad vidím postavu farářky, jejíž přemýšlení bylo pozoruhodné, stejně jako kroky, které podnikala. Zamyšlení o víře mi byla blízká a souzněla jsem s nimi.


Doubravka1975
22.04.2024 5 z 5

Perfektní od začátku do konce. Asi nejlepší z autorčiných knih. Téma skvěle zpracované v hlavní roli farářka.

Víra by měla být vědomá volba, ne něco, čím vám vymyli mozek, když jste byli ještě příliš mladí na to, abyste jí rozuměli nebo o ní pochybovali. Víra se nepředává z generace na generaci jako rodinná památka. Není hmatatelná ani absolutní. Ani pro kněze. Musíte na ní neustále pracovat. Je to stejné jako s manželstvím nebo dětmi...

TerkinKnižnySve
16.04.2024 4 z 5

C. J. Tudor - Upálené dievčatá


Veľmi zaujímavá kniha, troška nadprirodzena, sem tam nejaka ta mrtvola a veľká záhada pri ktorej mi padli usta ked sa dostala napovrch.

Reverendka, ktorá dostane dočasne miesto na fare v malom mestečku, obyvatelia, ktory su zomknuty , farar ktory si to pred ňou hodil, dve dievčatá, ktoré sa objavuju v kostole.

Zahada, ktorá sa pomaly odhaľuje.

Kniha sa mi páčila dej rýchlo plynul ale chybalo mi tam trošku viac možno toho nadprirodzena a mozno tej detektívnej časti

Za štafetu ďakujem Marcel Purma

Kniha č. 91/2024
Štafeta: 166

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #cjtudor #upalenedievcata

Obsah:
#minulosť #zmiznutie #upálenie #smrť #samovraždy #tajomstvo

Vitajte v dedinke Chapel Croft. Pred päťsto rokmi tu na hranici upálili osem protestantských mučeníkov. Pred tridsiatimi rokmi bez stopy zmizli dve miestne tínedžerky. A pred dvomi mesiacmi vikár miestnej farnosti spáchal samovraždu.

Reverendka Jack Brooksová je slobodná matka, ktorá vychováva štrnásťročnú dcéru a bojuje s výčitkami svedomia. Do Chapel Croft prichádza s túžbou nájsť pokoj a začať nový život. Namiesto toho však nájde miesto zahalené tajomstvom a čudný darček na uvítanie: starú súpravu na vyháňanie diabla a lístok s tajuplným citátom: „Nič nie je skryté, čo by sa neodhalilo, nič nie je utajené, čo by sa neprezvedelo.“

Čím lepšie Jack a jej dcéra Flo spoznávajú dedinu a jej čudných obyvateľov, tým hlbšie ich miestni vťahujú do svojich roztržiek, tajomstiev a podozrení. A keď sa Flo v starej kaplnke stane svedkyňou znepokojujúcich výjavov, napokon pochopí, že sú duchovia, ktorí sa nemienia odobrať na večný odpočinok.
V dedine, kde všetci majú čo chrániť, je každý nejako spojený s krvavou minulosťou, a pravda nemusí priniesť nič dobré.

tomas0851
15.04.2024 4 z 5

První, ale určitě ne poslední kniha této autorky.
Jasný, není to žádné veledílo, ale je to příjemně napsané, příjemně mrazivé a závěr dostatečně překvapivý.
Jasný, kniha přesně zapadá do moderní šablony, jak napsat trhák, ale naštěstí jí to neubírá na atraktivitě.
Určitě k tomu přispívá prostředí, kde se děj odehrává - zapadlý anglický venkov s polorozpadlým kostelem, typickým anglickým depresivním prostředím a hlavně ponurou anglickou mentalitou.
Sledujeme nového pastora, resp. pastorku příchozí do nového místa. Místa, které již několik století žije tragédií upálení věřících, co se nechtěli vzdát víry. Místa, které se od té doby změnilo jen opravdu málo.
Sledujeme několik postav, několik osudů. Občas se vracíme do minulosti, ale celou dobu cítíme, jak se k sobě jednotlivé linky pomalu přibližují a čekáme, kdy a hlavně jak se protnou.
Příběh je čtivý, napínavý, mrazivý a konec překvapivý, ale nikoli překombinovaný. Prostě kniha na příjemné opdolední lenošení.

Safrika
14.04.2024 5 z 5

Tohle bylo super, bavilo me to a urcite si od autorky brzy neco dalsiho prectu.

mazlak
12.04.2024 4 z 5

Kniha zajímavá obsahující napětí: Hororem bych to určitě nenazýval, ale jinak na zvraty tady není nouze. Rozuzlení ale bylo opravdu velice nečekané.

LadaLil
09.04.2024 4 z 5

Kniha se mi poměrně líbila, jen jsem počítala s hororem a to rozhodně nebyl. Zápletka mi přišla zajímavá, rozuzlení skutečně překvapivé. Přesto jsem měla místy pocit takového becko-filmového prostředí. Času nelituji, ale zřejmě se již do jiné knihy této autorky nepustím.

INCOGNITOREADER
02.04.2024 4 z 5

Po knize Jáma, která byla dost špatná vykrádačka Kinga jsem nad autorkou zlomil hůl. Každopádně Upálené mě tak nějak zaujaly. A občas jsem zahlédnul pozitivní ohlas. Navíc teď byla ve výprodeji za 49 Kč a tak by případné další zklamání zase tolik nebolelo. Rozhodně můžu říct, že se pro mě jednalo o velice příjemné překvapení. Temná atmosféra. Děj, který mě zaujal a nepustil až do konce. Co je tak trochu překotné je samotné finále, kde nestíháte pomalu ani vnímat jedno odhalení za druhým. Závěr by si zasloužil ještě trošku rozvést. Každopádně jsem na zvraty nepřišel! A to se cení. Neměl jsem pocit, že by tam byl zvrat za zvratem tak nějak na sílu. Bylo to opravdu vymyšlené dobře. Jen by to chtělo třošku více rozvést. Každopádně opravdu solidní 4*!

Emma27
28.03.2024 5 z 5

Kniha se mi strašně líbila.Od začátku zajímavá.Ten konec mě opět dostal.

mirunda
10.03.2024 4 z 5

Kniha byla zajímavá, ale konečné rozuzlení bylo teda divoké. Nikdy by mě nenapadlo, kdo za vším stál.

Terez0
09.03.2024 1 z 5

Po 100 stránkách kniha odložena. Nechytlo mě to, nuda. Nadpřirozeno nejspíš není nic pro mě. Dle hodnocení jsem od toho očekávala hodně, ale bohužel se dostavilo jen velké zklamání.

kneslova
02.03.2024 5 z 5

Napinavá detektivka, téměř hororová

Lechart
27.02.2024 5 z 5

Tuto knihu jsem od autorky četl jako první a právě kvůli ní jsem sáhl i po těch ostatních. Fenomenální temný příběh kdesi z hloubi anglického venkova s dějem slibujícím napětí od prvních do posledních stran, se spoustou otazníků, které mnohokrát zvrátí dosavadní průběh a vše, čemu čtenář věřil, ale na konci se ve finále z knihy dozvíme vše, co vlastně chceme vědět. Po čtyřech přečtených knihách od autorky tuto stále považuji za nejlepší.

Dashik
25.02.2024 5 z 5

Za mě super. Ze začátku jsem si nebyla úplně jistá, jestli je to můj šálek kávy, ale to brzy pominulo. Četlo se to dobře a rychle. Četla jsem i komentáře, že tato kniha je slabší, než ostatní díla.. Je-li tomu tak, nemůžu se dočkat, až přečtu ostatní knihy autorky (toto byla moje první od ní).

konicekbily
24.02.2024 5 z 5

Zatím nejlepší kniha autorky. Promyšlená zápletka, zpočátku není úplně jasné oč půjde, dává autorce mnoho možností jak variantně rozvíjet děj a promíchávat vsuvky časové i někdy i vyprávěče. Připadá mi, že někdy je moc odboček a složitostí, ale v závěru jsem pochopil, že to bylo nutné, aby nás v úplném konci ohromila.

essene
12.02.2024 5 z 5

Wow,to bylo napínavé a psané tak,že vám to nedá a musíte číst dál... jen kniha je velice těžká (hmotnostně))

Romain123
07.02.2024 4 z 5

Temný, poměrně dost zamotaný příběh z britského venkova se postupně rozplétá a směřuje k velmi překvapivému závěru. Moje první setkání s autorkou mě nijak zvlášť nenadchlo, ale rozhodně ani nezklamalo. Milovníci mystických thrillerů a ponuré atmosféry si určitě přijdou na své.

monishek
19.01.2024 5 z 5

Skvely pribeh, ktery jsem si uzila. Zacatek lehounce zamotany, ale po par strankach uz jsem pochopila o co jde. Ja jsem si proste autorku oblibila. Ten jeji styl mi vyborne sedi. Dialogy jsou tak realne vcetne vulgarismu. Dost me to bavi. Doporucuji, cetlo se to svizne i napeti nechybelo. Jestli jsem se bala, tezko rict, spis ne, ale tajemno obcas bylo. Ocenuji, ze tentokrat je v knize hlavni postava zena.

Žužlík
18.01.2024 5 z 5

Jednoznačně pět hvězdiček.Krásná,čtivá kniha s překvapivým koncem.Po práci uvařit kávu a honem číst.I do vany šla se mnou.