Monini Monini komentáře u knih

☰ menu

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

(SPOILER) Za pentagram 3 *, za krasnou likvidaci prosiciho Toma W. hvezda navic

01.09.2021 4 z 5


Agnes a Zakázaná hora Agnes a Zakázaná hora Veronika Hájek Hurdová

Jedna z nejkrásnějších knih, které jsem kdy četla. Konec (nejen) jsem probrečela. Tolik pravdy v jedné knize, tolik poučení a zrcadlení vlastního já. Opravdu úžasné

01.06.2021 5 z 5


Flush Flush Virginia Woolf

Krátká oddechovka, která neurazí, ale ani nenadchne.

06.04.2021 3 z 5


Něžná je noc Něžná je noc Francis Scott Fitzgerald

Zvláštní konec, jinak se mi to líbilo :)

25.01.2021 4 z 5


Vychováváme děti a rosteme s nimi Vychováváme děti a rosteme s nimi Naomi Aldort

Tohle je opravdu prekrasna kniha ❤️

03.11.2020 5 z 5


Dobrý proti severáku Dobrý proti severáku Daniel Glattauer

Velice originální zpracování milostného románu :)

01.11.2020 4 z 5


Probudím se na Šibuji Probudím se na Šibuji Anna Cima

Prvni polovina me uplne okouzlila. Bylo to skvele, nemohla jsem prestat cist. Druha polovina uz trochu ztracela dech. Usekle konce moc nemusim, ale tady si to celkem dobre domyslim. Na prvotinu hodne dobre :)

29.10.2020 4 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Opravdu jsem chtěla dát nějaké hezčí hodnocení. "Ezo" knížky mám ráda, jsem věřící, duchovno mi není cizí, medituju atd. čekala jsem proto, že mě kniha zaujme. Ale tohle bylo strašné. Instantní moudra opakující se pořád a pořád dokola a dokola. Jakoby autor vůbec netušil o čem psát a měl jen tady těch pár mouder, které teda nacpal všude, aby zaplnil stránky. Šíleně otravné čtení. Jsem ráda, že už to skončilo.

10.09.2020 odpad!


Pohled do mateřského lůna. Vědomé dítě od početí ke zrození. Pohled do mateřského lůna. Vědomé dítě od početí ke zrození. David Chamberlain

Naprosto fantastická kniha, kterou doporučuji všem rodičům současným i budoucím.

01.05.2020 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Tak jsem v detektivkách zase sáhla vedle. To je místy tak neskutečně blbé, až to bolí. Původní zápletka je úplně upozaděná. Simona je neskutečná husa. Vyšetřovatel je pouze vedlejší postava. Popis událostí před deseti lety až moc dlouhý.

04.03.2020 2 z 5


Stráže! Stráže! Stráže! Stráže! Terry Pratchett

Královsky jsem se bavila, ale zhruba v polovině kniha ztratila tempo a těžko se mi četla. Konec to nicméně zachránil, protože byl pekelně vtipný a tak zvyšuju hodnocení o hvězdičku.

28.02.2020 4 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

"Čím budu, až budu zase žít?
To bych rád věděl. Rád bych to věděl." .... a já taky! :)

15.01.2020 4 z 5


Peklo blízko nebe Peklo blízko nebe Jon Krakauer

Skvěle napsaná chytlavá kniha o horách, které miluju, o tragedii, která vezme za srdce, o hrdinech, ale i obyčejném lidském strachu, který se autor nebojí přiznat. Opravdu výborné. Ráda si ji časem přečtu znovu.

15.01.2020 5 z 5


Les mytág Les mytág Robert Holdstock

Krásný mýtický příběh ve velmi originálním světě. Bohužel dost pomalé tempo, které občas nudí.

15.01.2020 3 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

První půlka skvělá, druhá půlka už nudí a ztrácí tempo. Za konec jsem byla ráda.

14.01.2020 3 z 5


Omyl Omyl Elle Kennedy

Kniha s Loganem je určitě nejslabší díl série. Trochu nuda :)

30.09.2019 3 z 5


Nikdykde Nikdykde Neil Gaiman

Do této knihy jsem se úplně zamilovala. Styl psaní, příběh, prostě všechno. Velmi napínavý a hlavně originální děj. Těším se, až si od Gaimana zase něco přečtu.

10.09.2019 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Tak toto bylo slabé, opravdu slabé. Často tu čtu, že čtenáři neodhladli pachatele. Opravdu ne? Mně to totiž tak překvapivé nepřišlo. Navíc nebýt shluku neuvěřitelných náhod, tak by neschopný detektiv nikdy vraha nedopadl. Není to žádný chrabrý detektiv, kterému to pálí, jak ho spisovatel prezentuje, ale slaboch a máčka, která by bez štěstí možná zůstala rozprsklá na prvním chodníku.

02.08.2019 2 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Já jsem dost ustrašená, na horory nekoukám a nečtu je, bojím se pak úplně všeho. Trhlinu jsem si ale vyposlechla jako skvěle namluvenou audioknihu s děsivým hudebním podkresem a mrazilo mě z ní. Mrazilo mě z ní tak, že jsem se i na ulici párkrát otočila, jestli někde nezahlédnu divné světýlka :-D. Je to jednoduché, pokud nejste zvyklí na horory, tak se budete bát. Pokud na horory zvyklí jste, tak to s vámi nejspíš nic neudělá. Když přehlédnu to, že hlavní postava byla opravdu nepříjemná a nemám pro ni moc pochopení (ale k té knize to podle mě patřilo), tak musím vytknout snad jen to neustálé opakování, že to ještě nic a co teprve příjde atd. atd... Kniha byla dost děsivá i bez toho, aby nás autor ubezpečoval (nebo sám sebe?) že se opravdu, ale opravdu budeme bát.

01.08.2019 4 z 5


Kmen Andromeda Kmen Andromeda Michael Crichton

Toto bylo velké překvapení. Na to, že se prakticky celá kniha odehrávala v laboratořích, se podařilo autorovi udržet pozornost čtenáře a napětí. Celé je to napsané tak, že to působí velmi reálně a vědecky. Konec dramatický, nenechá vydechnout. Velmi dobré

15.07.2019 4 z 5