miskamsk miskamsk komentáře u knih

☰ menu

Lazar Lazar Lars Kepler

Temná a rychlá jízda Joonovým myšlením, strachem i odvahou. Cesta do hlubin Saginy duše. Protivník, který je tak neuvěřitelně schopný ve všech oborech, až to není možné a člověk se zamyslí, jestli to vlastně bylo celé třeba. Závěr tak zběsile rychlý, že celé důležité úseky přeskakujeme. A pro přečtení prázdno v duši. Vrátí se Joona a Saga? Budou mít i nějaký případ, který není spojený s minulostí, již teď neúměrně natahovanou? Doufám, že ano, už teď mi chybí...

04.11.2018


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Ne. Dobré i špatné. Spíše špatné. Plus za 70. léta. Škoda.

23.04.2018


Noc Noc Bernard Minier

Pocitově o hodně rychlejší než předchozí knihy. Příběh má velký spád a kniha se čte velmi rychle. Otázka je, jestli je to dobře. Občas se člověk chce zastavit, vydechnout a říci si ..no teda... :-) škoda toho, že ubylo latinských citátů i komentářů Mahlerovi hudby. Nicméně stále nadprůměr v současné knižní produkci.

02.04.2018


Terror Terror Dan Simmons

Zima, velká zima. Jinak asi nic. Byl jsem zklamán, nabuzen vysokým hodnocením a pochvalnými recenzemi jsem čekal kdy už to začne, a ono pořád nic. Škoda.

15.06.2017


Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Slabší. Bohužel. A tak jsem se těšil. Po výborné Servazově trilogii si autor vybral slabší chvilku. Jsem velmi zvědav na návrat Servaze v knize Noc (která vyšla v únoru 2017), protože tenhle spisovatel psát opravdu umí. Snad ho nějaké české vydavatelství co nejdříve koupí.

21.04.2017


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Ach, to byla Kniha. Doslova jsem hltal řádky stránek a střádal chvilky volného času, aby jsem mohl číst a číst. Kniha Vám nedá oddechu dokud ji nepřečtete a potom po poslední stránce najednou cítíte hrozné prázdno, protože příběh skončil. Ano, můžete namítnout, že něco už je přes čáru, ale k čertu s tím já si tuto knihu užil jako málokterou :-)

07.01.2017


Útěk Útěk Peter May

Tak napůl. I když se oprostím od srovnání s jinými (úžasnými) knihami, tak nevím. Jo, bavil jsem se, nicméně není to kniha, kterou bych zařadil mezi úžasné. Popis 60. let se mi moc líbil. Přesto se těším na další knihy tohoto autora :-)

18.09.2016


Kritik Kritik Peter May

Tak nevím. Líbilo se mi to, nicméně od člověka jménem Peter May člověk čeká trochu víc. Přesto se těším na další pokračování, protože i tak mi série Akta Enzo přirostla k srdci. Možná proto, že příjemné francouzské klima a způsob života je tak jiný od drsného podnebí a žití na Hebridách. Snad proto je tato série odpočinková a člověk nabere dech na další ostrovní dobrodružství.

15.06.2016 2 z 5


Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Byl jsem nadšen. Opravdu. Sám nevím proč, ale třetí díl mě prostě královsky bavil. Úplně jsem tu knihu hltal. Dokonce tak, že jsem se bál kouknout na recenze, abych si to nezkazil, nebo mi někdo neprozradil konec. První a druhý díl bych popsal jako příjemnou knihu, ale teď jsem si to užil. Asi z toho bylo cítit, že i autorka se při psaní bavila. A teď do mě. Ukamenujte mě, ale zemřu s úsměvem na tváři.

21.05.2016


Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Kolik lásky, bolesti, touhy a poznání se vejde do jednoho lidského života? P. May je zpět. Ve skvělé formě, tak jak ho máme rádi. Střídání a prolínání časových rovin je jeho silná stránka. Čtenář vidí krajinu, postavy a vlastně i příběh úplně před očima. Bože, já cítil i ten smrad :-) Krásná kniha, která opravdu stoji za přečtení.

16.01.2016


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Rozpačitý dojem. Spíše povídka. Někdy mi to připadalo, jako když to ještě není poslední vybroušená verze. Nicméně se děším na další :-)

11.07.2015


Mečem a krví Mečem a krví Pip Vaughan Hughes

Mám tak trochu rozpačitý dojem. Rozvláčné, zamotávájící se, ale jsem rád, že jsem celou sérii přečetl. Dle mého nározu měla lehce sestupující kvalitu, ale stále pěkné čtení. Nicméně budu dychtivě očekávat další knihy autora, zřejmě již s jinými hrdiny.

26.06.2015


Císařský oheň Císařský oheň Robert Lyndon

Bohužel. Pro mě zklamání. A to jsem tak dlouho čekal... Cesta sněžných ptáků byl opravdu velký příběh, pokračování je už slabší. Některé části sledujeme minutu po minutě, někdy celé týdny přeskakují, někdy se neorientuji, kudy vlastně putují, občas už člověk čeká a hádá kdo další z oblíbených postav umře, protože ví, že někdo už je na řadě. Konec tak moc otevřený, že člověku je jasné, že když se kniha bude dobře prodávat, tak další díl přijde.

11.06.2015


Vraní kost Vraní kost Robert Low

Bohužel, pro mne trochu zklamání, na to jak jsem se na knihu těšil. Několik různých pohledů na děj byl možná dobrý nápad, ale začátek knihy se tak nějak nemohl rozjet. Nicméně postupně jsem si udělal pořádek ve jménech a spokojeně dočetl do konce.
Doufám, že se k nám jednou dostane i druhá část díla R. Lowa a tou je série Království.

29.05.2014


Nástroje temnoty Nástroje temnoty Imogen Robertson

Musím smeknout, lepší než jsem čekal. Několik vražd, jejich odhalení, na konci 18. století během pouhých 7 dnů. Už se nemohu dočkat, až se pustím do dalšího dílu.

25.04.2014


Agent 6 Agent 6 Tom Rob Smith

Stále dobré. Nepoměřoval by jsem s předchozími, protože v těch hrála největší roli atmosféra 50. let. Kniha s velkým časovým rozkročením a bohužel zřejmě již poslední s Lvem Děmidovem, i když kdo ví :-) Nicméně doporučuji.

25.12.2013


Dračí hlava Dračí hlava Robert Low

S radostí jsem se opět začetl do příběhu o Ormovi a přísežném bratrstvu. Pro toho kdo četl všechny díly, je příběh lehce předvídatelný, ale stále čtivý. Škoda že v Čechách vyšla jen polovina knih tohoto autora :-(

29.08.2013


Požár na východě Požár na východě Harry Sidebottom

Pro příznivce historických příběhů. Pěkně popisované prostředí fungování římského vojska, parlamentu i života obyčejných lidí. Kniha popisuje naturalizovaného (pořímštělého barbara ze severu) vojáka jménem Marcus Clodius Balista, jemuž bylo svěřeno ubránit město Arété proti Peršanům.

12.08.2013


Král králů Král králů Harry Sidebottom

Trochu horší než první díl, ale stále dobré. Vedle popisů různých historických reálií i spousta zajímavých drobností - jak vlastně fungovaly systémy měst, domácností i různé mezilidské vztahy. Občas se člověk ztrácí v nepřeberném množství náboženství a občas se pobaví - "křesťanství? Ten jejich ukřižovaný bůh? To moc dlouho nevydrží ..."

12.08.2013


Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Závěr možná trochu překombinovaný, ale stále ještě kniha, která vám nedá odpočinout. V dobrém slova smyslu :-))

25.06.2013