Císařský oheň

Císařský oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234863/bmid_cisarsky-ohen-v2e-234863.jpg 4 246 73

Cesta sněžných ptáků série

< 2. díl

Uplynulo dlouhých devět let a hrdinové knihy Cesta sněžných ptáků se opět setkávají. Píše se rok 1081 a ctižádost byzantského císaře je bezmezná. Hodlá získat „ohnivou směs“ Východu, zázračný vybuchující prášek, který údajně mají na druhém konci světa v Číně. A tak se Vallon s přáteli vydává po Hedvábné stezce... Robert Lyndon dokázal to, co se podaří málokdy: pokračování historické ságy je opět strhující. Hlavní postavy prošly proměnou a přibyly k nim další; především záhadný mladík Lucas, který má své osobní důvody, proč se k Vallonovi připojit. Atmosféra děje vtáhne čtenáře do tehdejšího světa, vylíčeného s úžasnou barvitostí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Imperial Fire , 2014


více info...

Přidat komentář

Luigi1
23.04.2023 3 z 5

První díl mnohem lepší

Elapheg
10.04.2023 5 z 5

Možný spoiler:
I pokračování Cesty sněžných ptáků v knize Císařský oheň se mi velmi líbilo. Kniha má sice slabá místa, třeba v třetí čtvrtině, ale i tak se mi zdá, že autor nastavenou laťku v prvním díle celkem obstojně udržel. Vallonova první cesta až na Rus zaznamenána Herem se dostane do rukou ministra císaře Byzance a Vallon je opět pověřen, ministrem císaře, aby podniknul pouť až do Číny, která k ničení nepřátel používá střelný prach a ten Byzancie potřebuje získat. Opět se k Vallonovi přidají Hero, Wayland a nově je zde také mladík Lucas, který rovněž touží následovat Vallona, jako vojenského velitele. Jak Lucas, tak Hero i Wayland mají i svá soukromá tajemství, proč se na další cestu s Vallonem, chtějí přidružit. Příběh je to poutavý i napínavý, v ději jsou zvraty a nechybí i poutavý popis přírody a cest, jsou zde boje, které jsou poutavě vylíčené. Konec je otevřený a stejně jako většina jiných čtenářů, kteří tuto knihu četli, doufám, že autor napíše pokračování, jak to celé nakonec dopadne. Kdyby ne, i tak to pro mě byla poutavá kniha, protože středověk já mohu. :-) Kniha se mi líbila, dávám pět hvězd a doporučuji milovníkům historických a zde i dobrodružných románů.


Babsie
22.03.2022 3 z 5

Udržuje si přibližně stejnou zajímavost jako předchozí díl, zklamal mě však otevřený konec. Další zábavné putování plné akce, příběh je však trochu jednoduchý bez nějakého uspokojivého závěru.

Šnek86
05.10.2021 4 z 5

Opět dobrodružné putování, tentokrát až do Číny pro střelný prach.Cesta plná nástrah, nebezpečí, zrad a vztahových překvapení. Konec mi bohužel přišel nedotažený a ztráta jedné z oblíbených postav byla zbytečná, na druhou stranu ji nahradila jiná.

Rihatama
10.09.2021 3 z 5

Uplynulo dlouhých devět let… začíná anotace. Vypadá to, že i autor se na hony vzdálil svému původnímu příběhu o sněžných ptácích. Lákavé prostředí východních zemí Číny, Nepálu, Tibetu či Indie autor využil jen z mála procent, dle mého. Nejvyšší kartu tak vsadil na své hlavní hrdiny, jejich putování a osobní vztahy, což je v tomto případě trochu málo. I kdybych bývala Císařský oheň četla jako první, mé výtky by byly stejné. A to měl Lyndon tak dobře našlápnuto. Času stráveného s touto knihu nijak zvlášť nelituji, stále je to pěkný dobrodružný román, který se odehrává ve více než zajímavém prostředí, o prvotním nadšení však nemůže být řeč.

SHi
14.06.2021 4 z 5

Moc hezký příběh s bravurním historickým pozadím, nicméně nelze knihu nesrovnávat s prvním dílem, který nasadil laťku prostě příliš vysoko. Tentokrát byla zápletka tu a tam trošku vynucená a hlavní hrdinové, kterým bylo ponecháno o něco méně prostoru než posledně, už nepůsobili zdaleka tak charismaticky. Hodně mi chyběly i kapitoly z úhlu pohledu hlavních hrdinů a jejich interakce jednoho z druhým, neboť příběh se tu více soustředil na putování Vallonova vojska jako celku. Stále se tedy jedná o překrásný a čtivý dobrodružný román, bohužel však ani zdaleka ne tak zdařilý jako díl první.

Badun
23.03.2021 1 z 5

Trochu mi to připomíná špatné fantasy. Nejdřív je potřeba dát dohromady družinu různých profesí a charakterů, pak se vydat na cestu, něco zažít a splnit úkol. Asi bych to přečetl, kdyby to bylo dobře napsané, ale autorův styl se mi nelíbil. Postavy se chovají i jmenují trochu moc moderně, historie je sáhodlouze vysvětlována v rozhovorech hlavních postav, aniž by ten rozhovor měl jiný účel než vysvětlit čtenáři historické souvislosti. Neměl jsem na to trpělivost a odložil knihu ještě než se výprava vydala na cestu.

miromi2
07.02.2021 5 z 5

Aj druhý diel sa mi páčil. Viacej dejových línií knihu osviežil. Chcelo by to tretí diel, ktorý by tento príbeh riadne ukončil. Pán spisovateľ do toho!

Luvy
08.01.2021 5 z 5

Kez by toho te to autor napsal vic. Je to hutna a bajecna oddychovka. Misty napinava, vtipna, strhujici. Splnila ma ocekavani a bavila me.

Maanna
30.12.2020 4 z 5

Dojem z této knihy je takový nejednoznačný - v zásadě mě bavila, v mnoha aspektech je neotřelá, nicméně má svá mnohá ale... Z postav mě nejvíc bavil Vallon díky své nejednoznačnosti, kdy si mě dokázal naprosto získat i mi lézt na nervy, ale motivy pro mě byly pochopitelné. Hero měl jasnější roli než minule a Wayland fungoval proti Vallonovi jako dobrá živelná protiváha. Na druhou stranu velmi nevyvážený byl Lukas - dějová linka, kterou přináší, patří k nejlepším, ale neumím si představit, že by ho kvůli jeho chování z armády rychle nevyhodili... Ženské postavy jsou takové podivné, pro mě obtížně pochopitelné.
Co se putování týče, bavily mě různé intriky, diplomatická vyjednávání a taktické manévry, v podstatě i bitvy byly dobré, i když někdy možná až moc stručně popsané. Na druhou stranu mi moc nesedla linka s Vikingy a Waylandovo samostatné dobrodružství, tam jsem příběhu nedokázala věřit... Ale jako celek to Lyndonovi celkem baštím. Ovšem doufám, že bude ještě nějaké dokončení, protože situace, kdy výprava odplouvá a ani nevím, jestli na východ nebo na západ, mi nějak nestačí...

Bakana
15.12.2020 2 z 5

Byla jsem, na základě hodnocení přede mnou, na knihu natěšená. Historické romány mám ráda a leccos jim prominu.
Těsně před polovinou knihy, kdy mě ještě pořád nijak zvlášť nezajímalo, co se s hrdiny vlastně děje, jsem to vzdala. Možná je to také tím, že jsem nečetla předchozí díl - na druhou stranu to by přece neměla být překážka... Prostě kniha na mě byla psána zbytečně zdlouhavě.
Jednu hvězdu za to, že to přece jen nebylo až tak hrozné, a druhou za autorovo vynaložené úsilí, protože si přece jen musel nastudovat nemálo z historie.

cziss
12.11.2020 4 z 5

I druhý díl byl dobrý, ale je těžké nesrovnávat ho s jedničkou. Místy se mi to zdálo takové vynucené a samostatná dějová linka Waylanda tam byla podle mě jen proto, aby knihy byly podobně obsáhlé.

Nočnípták
09.11.2020 5 z 5

Moc pěkná kniha. Nesrovnávám, jestli je lepší první nebo druhý díl. Cesta sněžných ptáků je o dlouhé dobrodružné cestě, o přátelství, o vznikajících pevných vztazích nesourodých postav. Císařský oheň je opět o dlouhé dobrodružné cestě. Hrdinové se již dobře znají,jejich pevné přátelství však dostává pěkně zabrat. Není divu. Po devíti letech se lidé vyvíjení, mění. Každý z nich je v jiném postavení a má jiné starosti. Konec příběhu mne moc nepřekvapil, nechci prozrazovat a tak další v diskuzi.
Oba díly vřele doporučuji těm co mají rádi dobrodružství a historii. Já se dozvěděla mnoho zajímavých věcí o kterých jsem ještě nikdy nečetla. Opět dávám čtyři* a pátou* přidávám za krásnou obálku.

Allena24
21.10.2020 5 z 5

Druhý díl se mi líbil ještě o trochu víc.

nai.ivka
30.08.2020 4 z 5

Druhý díl byl pro mě stejně zajímavý a napínavý jako první díl.

Standa24
16.11.2019 4 z 5

První díl se mi líbil o trochu víc. První kniha byla více o přátelství, druhý díl je více o jednotlivých postavách a jejich individuálních příbězích a vnitřních konfliktech. Trochu mě zklamal i překlad, občas jsou použity výrazy, které dobově nesedí.

MartinH
30.04.2019 4 z 5

Pátou hvězu přidám pouze a pokud vyjde další díl, který příběh dokončí :)

hankapimi
22.01.2019 4 z 5

Císařský oheň jsem si užila a záměrně jsem nesrovnávala s Cestou sněžných ptáků. Vděčně jsem cestovala s Vallonem a jeho druhy po neznámých krajinách a poznávala cizí národy a jejich obyvatele, držela všem palce pro zdar výpravy. Souhlasím s Tatjanou 1737, že se mi při čtení začínaly hromadit neodbytné otázky, na které jsem do konce knihy nenašla odpovědi. Myslím si a pevně doufám, že R. Lyndon už má v rukopise alespoň začátek další historické ságy VALLONŮV NÁVRAT, ve kterém nám, šťouravým čtenářům, všechno objasní a zodpoví !!

lenka9044
01.01.2019 4 z 5

po první knize jsem asi cekala trochu víc, nebylo mi příjemné to přeskakování mezi příběhy jednotlivých postav a pak ten Wayland... první díl byl lepší

Ulrika
07.12.2018 5 z 5

Možná se mnou většina čtenářů nebude souhlasit, ale já si nemohu pomoci. Druhý díl mě pohltil ještě o něco více než první a přečetla jsem ho jedním dechem. Pro ty co se teprve chystají číst nebudu prozrazovat konec, ale závěr byl pro mě šokující a dohnal mě k slzám.