misamiska misamiska komentáře u knih

☰ menu

A zrodí se píseň A zrodí se píseň Samantha Shannon

Škoda že nejde dát této knize více hvězd. Tento díl je ze série Kostičas zaručeně nejlepší, nejpropracovanější a nejnapínavější. Kniha rozhodně neztrácí na tempu a nikdy nevíte, co vás čeká nejen v další kapitole, ale třeba i v dalším odstavci. V každém případě doporučuji.

07.10.2018 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Perfektní kniha. Miluju příběhy, které jsou inspirované druhou světovou válkou. Především se mi líbila forma vyprávění.

17.02.2018 5 z 5


Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Famózní konec. Od Riordana jsem nemohl čekat nic jiného než takovouhle oddechovku zase o jiné mytologii. Moc se těším, jak se to vyvine s jeho sestřenicí a zda se propojí oba světy.

01.11.2017 5 z 5


Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Perfektní kniha. Moc mě mrzí že jsem na ni nenarazil dřív. Už se těším, až skouknu film.

28.06.2017 5 z 5


Rozkaz zabít Rozkaz zabít James Dashner

Perfektní doplnění série. Moc pěkně je v knížce vysvětleno, jak se staly erupce a jak se vypustila erupce. Kniha až do konce skrývala neuvěřitelné tajemství. Zkrátka se mi moc líbila.

17.05.2017 4 z 5


Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Wow. Perfektní kniha plná zvratů. Perfektní konec. Už teď se těším na další knížku ze série.

01.04.2017 5 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Kniha nenaplnila mé očekávání. Celkem se mi líbila do té doby, než jsem se podíval na film předešlého dílu-byl to naprostý propadák. Nesnáším filmy, které nejsou podle knížky. Smíchali obě knížky dohromady. Od té doby se mi ani tento třetí díl nechtěl dočíst. Nakonec jsem se po kousíčkách odhodlal a jsem rád, že jsem to udělal. Konec se autorovi opravdu povedl. Pořád si říkám: Proč je to nenapadlo dřív? Zkrátka tato kniha byla takový průměr, ale za konec dám o hvězdičku víc.

22.02.2017 4 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Skvělá kniha. Nemám slov. Mám tolik otázek. Doufám, že další kniha bude stejně strhující.

22.02.2017 5 z 5


Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Skvělá kniha. Ze začátku jsem měl stejný problém jako u předchozí knihy-nemohl jsem se do ní začíst. Po asi sto stránkách jsem ji však začal doslova hltat. Jediné co se mi nelíbilo, bylo to, že autorka neustále opakovala, že v takovém světle měl Jace zlaté vlasy a v jiném stříbrné. Závěr knihy mi připadal trochu utahaný. Myslím si ale, že se tato série velice dobře rozvíjí a už se nemohu dočkat, až přečtu další díl.

22.01.2017 4 z 5


Povídky malostranské Povídky malostranské Jan Neruda

Moc krásně napsané. Když autor popisoval osoby, jako by mi ožívaly před očima.

12.12.2016 4 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Nedokážu hodnotit objektivně - bylo to zkrátka úžasné.

22.11.2016 5 z 5


Podivný případ se psem Podivný případ se psem Mark Haddon

Nemám slov. Zkrátka perfektní kniha.

03.11.2016 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Kniha se mi moc líbila. Byla to taková oddechovka. V posledních sto stránkách to bylo tak napínavé, že jsem se od toho nedokázal odtrhnout. Jen čtyři hvězdy dávám proto, že jsem tam viděl celkem dost gramatických chyb a několik nesrovnalosí. Například: Alby s Newtem seděli na posteli a Newt a Thomas se posadili na židle.

26.10.2016 4 z 5


Bubble Bubble Anders de la Motte

Kniha se mi líbila, ale nebyla to zas tak nějaká sláva. Kniha mi přišla zbytečně složitá. Někdy jsem nechápal, co se děje. Na celé sérii se mi moc líbí, že to je zasazeno do reálného města. Můžu si tedy bez problémů představit jak to tam vypadá. Zkrátka mi tato kniha přišla jako o něco lepší průměr.

13.10.2016 3 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Podle ohlasů na knihu jsem si nejdříve myslel, že to bude skvělá kniha plná dobrodružství. Jakmile jsem ji však začal číst, můj názor se změnil. Autorka měla pro mě nepříjemný styl psaní. Přišlo mi to na úrovni slohu na střední. Po začtení jsem však opět změnil názor. Jejímu stylu psaní jsem velmi rychle přišel na chuť. Kniha měla neočekávané zvraty, ale některé na některé události jsem čekal třeba celou stranu, protože bylo očividné, že se něco takového stane. Zkrátka to byla báječná kniha se skvělou zápletkou a už se těší až začnu číst další díl, ale kvůli mým počátečním pochybám kniha nedostane plný počet hvězdiček.

02.10.2016 4 z 5