Vražedná léčba

Vražedná léčba https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224295/bmid_vrazedna-lecba-KD9-224295.jpg 4 1356 228

Labyrint série

< 3. díl

Konec řady se blíží. ZLOSIN vzal Thomasovi vše. Ale je to konečně za nimi. Zkoušky jsou po posledním testu kompletní. Přežijí? Co ZLOSIN neví, je to, že Thomas si pamatuje mnohem víc, než si myslí. A je toho dost, aby věděl, že nemůže věřit ani slovu z toho, co jim říkají. Pravda bude děsivá. Thomas porazil bludiště. Přežil Spáleniště. A nyní bude riskovat cokoliv, aby zachránil své přátele. Ale pravdou je, že by to mohlo být to poslední, co udělá a čím všechno skončí. Čas lží je u konce . Dotisk v roku 2018 se stejným ISBN a pouze jinou - filmovou obálkou.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Death Cure , 2011


více info...

Přidat komentář

Anushka1
20.04.2024 3 z 5

Vražedná léčba a zakončení celé trilogie. Člověk by čekal vyvrcholení celého příběhu. To dostane, ale pro mě byl ten konec nějaký překombinovaný. První díl byl super, druhý díl mě taky bavil (až na konec, který mi moc neseděl). Bohužel třetí díl mi přišel z celé série nejslabší.
Celý příběh se zaměřuje na vyřešení hlavního problému. Lidé jsou nakaženi erupcí (později se dozvídáme, že virus je uměle vytvořený a vypuštěný mezi lidi) a mění se v nemyslící zombie, kteří nepohrdnou lidským masem. ZLOSIN se snaží z posledních přeživších získat lék, oni to však vidí jinak. Chtějí být už volní a s celým vyléčením lidstva nechtějí nic mít. Nejhorší ale je, že ne všichni Placeři jsou imunní a tak dochází k otázce, co jsou ochotni obětovat proto, abych zachránili svého kamaráda. V závěru dochází ke konečně konfrontaci se ZLOSINEM a vypadá to na happy end. Získají ale naši hrdinové opravdu svou svobodu?
Jsem určitě ráda, že jsem se k této sérii dostala. Ale musím uznat, že filmová verze se mi asi líbila více. Nějak mi dávala víc smysl. Určitě ale nelituji, že jsem si příběh i přečetla.

mareksevc
12.04.2024 4 z 5

solídne zakončenie aj ked na prvý diel to rozhodne nemá, čakal som viac odpovedí na otázky


MartinaCh27
14.02.2024 2 z 5

Kniha měla své světlé i stinné stránky, a přestože jsem se těšila na zakončení série, moje očekávání nebyla naplněna. Některé prvky mě překvapily a ne vždy v dobrém slova smyslu.

Jedním z největších zklamání pro mě byla postava Terezy. I přes to, že byla klíčovou postavou v ději, její motivace a činy mi připadaly nejasné až nesourodé. Nepodařilo se mi s ní vytvořit empatii nebo pochopení, což značně snížilo mé zapojení do příběhu.

I když hlavní postavy měly zřetelný plán, zdálo se, že se stále pohybují v kruhu a nedosahují výrazného pokroku.

I přes tyto nedostatky musím přiznat, že samotné čtení nebylo špatné. Autor umí vytvořit napínavé scény a udržet pozornost čtenáře. Avšak vzhledem k očekáváním a předešlým dílům série, jsem si od posledního dílu slibovala více a cítila jsem určité zklamání.

apq
27.01.2024 4 z 5

Tak poslední díl série. Kdybych to měla srovnat s jinými knihami, tak řeknu, že to bylo hodně dobré, ale v porovnání s předchozími díly série musím říct, že tento díl byl nejslabší. Už to prostě nemělo to původní napětí a chyběla tam ta atmosféra jasně stanovených pravidel.
Ale i tak se našlo několik napínavých scén a samotné zakončení celé série nezklamalo.

Nathally
06.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Já jsem se zakončením celé trilogie docela spokojená. Jediné, co mě opravdu zasáhlo, tak smrt Newta. To jsem opravdu hodně brečela a strašně mě to dostalo. Za to smrt Teresy mě nějak nevykolejila, stejně jsem ji ráda neměla. Mrzí mě, že jsem se nedozvěděla víc věcí o ZLOSINu

pam225
25.07.2023 5 z 5

Konec série. Nemohla jsem se dočkat, až začnu číst. Na konci jsem brečela. Rozhodně jsem nečetla naposledy. Celá série byla skvělá, rozhodně doporučuji

Charming
23.07.2023 3 z 5

Za mě asi nejslabší dil. Jsem rad, že vím jak to dopadlo, ale první dil byl prostě nejlepší.

Ermeston009
10.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Rozhodně ne tak dobrý jako první díly protože už to tak hezky neuplynulo. Nerada to říkám ale bylo to tak trochu o ničem. Jako něco mezi útěkem před ZLOSINem a raply ale vlastně taky ne. Taky mě hodně zasáhly některé stráty že jsem si fakt říkala “to nemyslí vážně” a taky by chtěl trochu víc rozvinout vztah s Brendou. I tak hodnotím kladně protože se kniha četla velmi rychle a snadno. Konec byl velmi dobrý opravdu mi to dalo naději ale Newt a Teresa to bylo fakt hnusný. V celku ale jak říkám dobré.

midone
13.04.2022 4 z 5

Asi tak na stejné úrovni jako druhý díl.

Mishi
29.12.2021 4 z 5

Po slabším druhém dílu jsem se třetího trochu bála, ale nakonec nebylo proč. Není v něm tolik akce, ale je opět zamotané, komu věřit a komu ne. Místy možná až moc, což mi vadilo už v předchozím díle.
Většinou u zfilmovaných knih předlohu hodnotím lépe, ale u Labyrintu jsem na vážkách. Možná proto, že se druhý a třetí díl ve filmu od knihy hodně liší. Ale díky tomu mě i knihy bavily a jsem ráda, že jsem se k nim konečně dostala.

Johny_H.
16.08.2021 3 z 5

(SPOILER) No upřímně jsem zaražen zdejším vysokým hodnocením této knižní série. Já dám i u tohoto dílu tedy 3/5, ale jen z důvodů, že 1 je průměr 2 se dostal na průměr jen díky úvodu do děje a 3 je lehce nad 1 dílem. Jinak nějak nerozumím pro koho je tato kniha určená. Ne vážně v 1 díle jsou uvězněni v něčem co připomíná vězení a rozhodnou se utéct což se povede ok. V 2 díle zjistíme, že je to vše kvůli léku na nemoc která ochromuje lidstvo a mají za úkol jít přes město z bodu A do bodu B za určitý čas (Proč přesně to není vysvětleno) Ovšem 3 díl to zachraňuje máme možnost udělat lék není to tedy na 100% jistý ale stačí zabít 1 kluka z toho množství co už zemřelo je to zanedbatelné. Ne je to o tom, že se vzdalují od zlosynu aby následně šli spět nakopat jim prdel. Nakonec jdou bydlet na trávníček kde není kromě tekoucí vody stromů a trávy nic. Kde vezmou jídlo no moc přemýšlím prostě 3/5 a zbylé dva díly si rád nechám ujít.

mi-nul-o
08.06.2021 2 z 5

První díl 4*, druhý 3* (doufala jsem, že je to jen trochu nudný úvod k poslednímu), ale ten třetí - to už je vážně slátanina.

frantisek8863
23.01.2021 4 z 5

Závěrečný díl opět nenudí a opět jede velmi svižně, možná až moc svižně. Hororové prvky, otázky, hledání odpovědí a klamání jsou ku prospěchu vyprávění. Místy mi to přišlo zbytečně překombinované stejně jako role Teresy a ZLOSINa, ale to nejednodušší řešení si autor a ZLOSIN nechal na závěr. S trilogií jsem spokojen, je originální, skvěle a napínavě napsaná. Klidně se k ní ještě později vrátátím.

HanaNov
01.12.2020 3 z 5

Uf, dorazila jsem to. Nevím proč, ale do posledního dílu série jsem se musela trochu nutit. Přišlo mi to hodně předvídatelné, na můj vkus příliš mnoho bojů a bitek, málo nových nápadů a zvratů. Děj se opět vpodstatě opakoval, jen se změněnými kulisami. Postrádala jsem větší prokreslení charakterů - prožila jsem s hlavními hrdiny tři díly, ale stále jsou pro mě velkou záhadou. Série se uzavřela, ale co vlastně vím o Minhovi, Thomasovi, Brendě a Terese kromě toho, že jsou inteligentní, houževnatí a ničeho se nezaleknou?
Potěšil mě návrat do labyrintu, to byla povedená myšlenka, ale čekala jsem lepší propracovanost, provázanost a lepší vysvětlení hlavních myšlenek a událostí. Na konci zbylo ještě příliš mnoho otazníků..

Alča31
18.11.2020

Naprosto dokonalé vyvrcholení série ! Já labyrint prostě miluju :) a celá tahle trilogie byla jedna velká divoká jízda. Za ty 2 díly mi zvládly postavy neskutečně přirůst k srdci a vědět, že Vražedná léčba je díl poslední bylo hrozné ... ale i po jeho přečtení pořád myslím na úžasný svět, který se podařil Jamesovi vytvořit.
PS: Jestli se chystáte tuhle trilogii přečíst, připravte se na velice silnou depresi po jejím dokončení :)

ydnac
07.09.2020 5 z 5

Další moc dobrá série :-) Všechny díly jsem zhltla a pak jsem se vrhla na filmy, ale stejně knihy jsou lepší :-)

Blanca93
20.08.2020 4 z 5

Ta je úplně jinak než film... Ale lepší film než kniha..

Chris_min
18.08.2020 4 z 5

Šel jsem do tohohle aniž bych viděl film.. Ano, byl jsem trochu naštvaný, že to nebylo úplně stejné jako u filmu, protože jsem chtěl vedet, co se děje a jak to dopadne, ale kniha(za mě) plná úžasných emocí a dramatu.
Co bych vytkl, tak už by mě to staršího asi moc nezaujalo, kdybych to četl.

Verča16
17.08.2020 5 z 5

Tak zase jiný než film, ale už jsem si zvykla. Bylo to úžasné, místy drama. Autor píše úžasně. Zase mohu jen doporučit!

Greenfingers
31.07.2020 3 z 5

Mám takový pocit, že kvalita celé série s každým dílem postupně klesala, i když i tomu poslednímu nelze upřít snahu zaujmout čtenáře (hlavně ty mladší, kterým je patrně triptych určen).

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult) puberťáci

Autorovy další knížky

James Dashner
americká, 1972
2014  85%Labyrint: Útěk
2015  80%Vražedná léčba
2014  83%Spáleniště: Zkouška
2016  79%Rozkaz zabít
2015  85%Labyrint (1.-3. díl)

Kniha Vražedná léčba je v

Právě čtených30x
Přečtených2 080x
Čtenářské výzvě103x
Doporučených123x
Knihotéce557x
Chystám se číst481x
Chci si koupit167x
dalších seznamech13x