Vražedná léčba diskuze

Vražedná léčba https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224295/bmid_vrazedna-lecba-KD9-224295.jpg 4 1361 228

Labyrint série

< 3. díl

Konec řady se blíží. ZLOSIN vzal Thomasovi vše. Ale je to konečně za nimi. Zkoušky jsou po posledním testu kompletní. Přežijí? Co ZLOSIN neví, je to, že Thomas si pamatuje mnohem víc, než si myslí. A je toho dost, aby věděl, že nemůže věřit ani slovu z toho, co jim říkají. Pravda bude děsivá. Thomas porazil bludiště. Přežil Spáleniště. A nyní bude riskovat cokoliv, aby zachránil své přátele. Ale pravdou je, že by to mohlo být to poslední, co udělá a čím všechno skončí. Čas lží je u konce . Dotisk v roku 2018 se stejným ISBN a pouze jinou - filmovou obálkou.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Death Cure , 2011


více info...

Diskuze o knize (51)

Přidat komentář

Janka164
21.11.2020

Dobrý den, již několikátý den sháním bez úspěchu tuto knihu, nemáte jí někdo prosím na prodej? Můžemete mně kontaktovat na jelesova@seznam.cz. Děkuji Janka

Wheezer
20.03.2018 5 z 5

Sice si stejně radši přečtu knihu ale myslíte si že budou i filmy podle prequelů ?


andrea1171
18.01.2018

(SPOILER) Jsem ráda že Tereza umřela nikdy jsem ji neměla ráda

Voluta852
07.12.2017

Viděli jste trailer na film??? Taky vám to přijde, že to naprosto zničili??? Jako vážně mě štval 2. díl, z nemoci se stalo bůh ví co, jako vážně z těch raplu rostly kořínky??? Já nevím přijde mi to, že ve filmu to bude mít úplně jiný konec...

paja5
21.09.2016 4 z 5

Proč, proč zrovna Newt????!

Laura Krivdova
17.02.2016 3 z 5

smog11: Ne, není. Vyjde v roce 2018.

smog11
16.02.2016

A je i Labyrint 3 jako film Děkuji.

Sarfias
15.11.2015 5 z 5

Přiznám se na úvod bez mučení, že závěr knihy mě velmi zklamal. Nerozdýchala jsem smrt Teresy, dost mě štval Thomas, že si nechtěl nechat vrátit vzpomínky a Teresu v podstatě nenáviděl. Místy byla kniha sice velmi, velmi napínavá a nutila mě číst dál a dál stránku za stránkou. Samotný závěr pro mě byl ale prazvláštní. Překvapil mě, to ano. Takže musím říct, že z tohoto důvodu má velké plus. A knihu bych rozhodně doporučila. Jen bych si ji asi podruhé nepřečetla.

zuzkailleova
29.10.2015 4 z 5

Je to poslední díl série, a jak to tedy u mě bývá zvykem, čtu to jedním dechem, protože už opravdu chci vědět, jak to dopadne. Rozhodně bych tu některé věci pozměnila, nelíbily se mi osudy některých hrdinů.. A ani tady se mi nějak nepodařilo si Thomase oblíbit. Je mi prostě šíleně nesympatický!
SPOILER
Smrt Theresy na konci mi přišla taková zbytečná.. Jak udělaná spíš proto, aby se Thomas nemusel rozhodovat mezi ní a Brendou.
Jinak se mi konec ale celkem líbil, hlavně dodatek ze zprávy od ZLOSINU, který byl naprosto šokující a hlavně díky němu ve mně kniha zanechala dojem. Hlavně kvůli těmto řádkům tedy dávám Vražedné léčbě čtyři hvězdičky.

PozorGranat
14.10.2015 5 z 5

Dobré zprávy ve spolek! YOLI se chystá přeložit The Kill Order :)

Lenka-knihy
07.10.2015 5 z 5

Teď jsem to dočetla a je to fakt super série! Začátek a uprostřed bomba! Akorát konec trochu zklamal. Spoilery: konec je špatný kvůli tomu že umře Teresa a Newt. Dvě z mých nejoblíbenějších postav. Konec spoileru. Jenom kvůli tomu, že se mi nelíbil konc kvůli tomuto, tak nedám menší počet bodů. Celkový náhled na tuto knihu je úžasný a proto za mě 5*

muchomurka
07.10.2015 3 z 5

(Obsahuje spoilery).
Jsem zklamaná. Třetí díl byl 300 stran utrpení. Těšila jsem se na velké finále, jak příběh vygraduje a jak to celé skončí, ale tohle bylo takové nijaké. Bylo to několik příběhů, které jsou spojené jakous takous dějovou linkou. Navíc mě neskutečně štvalo, že když byla nějaká situace a více možností řešení, tak bylo vybráno to nejstupidnější, které bylo možné (např. to, že se Thomas chtěl dívat, jak zatýkají nakaženého ad.) To, že si Thomas nenechal vrátit pamět úplně vyznívalo tak, že jinak by autor neměl o čem psát, ale bylo to podložené reálným argumentem.
S Thomasem jsem se nemohla sžít, většinou mě štval. Buď byl ohromený a jen zíral, nebo dělal mizerná rozhodnutí. Navíc mi přišel jako děsný pokrytec, Brendě odpustil a jsou velcí kamarádi, ale Tereze ne a navíc ji nebyl ochoten ani vyslechnout, nechat ji, aby vše vysvětlila? Hrozně mě zajímalo, co mu chce říct, ale když už nějaký rozhovor byl, tak celkem o ničem.
Navíc nesouhlasím s tím, co autor udělal Newtovi a v důsledku i Tereze.
Závěr - lék na erupci - byl aspoň trochu neočekávaný. Za něj bod.
Škoda, že se autorovi nepodařilo udržet tu originalitu a napětí prvního dílu. Ale zase oproti druhému byl tehle určitě lepší. Ale škoda, že autor nenapsal prostě jenom jednu knížku, kdyby k prvnímu dílu dopsal 50, 80, 100 stran a ukončil to, bylo by to podle mě mnohem lepší...

kacka29
24.09.2015 2 z 5

Tak tahle kniha mě hodně zklamala. Zatím asi nejhorší konec trilogie, co jsem kdy četla...
(Budou následovat spoilery)
Přišlo mi, že autor nacpal děj úplně všude. Nebyla stránka, kde by nebyl nějaký dějový zvrat. Mám ráda nečekané zvraty a hodně akce, ale tady toho bylo už prostě trochu moc... Navíc nemám ráda Thomase. Něčím mi prostě leze na nervy. Úplně mě dorazila smrt mé nejoblíbenější postavy - Newta. Zvlášť způsob a popis jeho smrti. Snad ještě nikdy se mi nestalo, aby zemřela má nejoblíbenější postava. Vzlykala jsem u toho nahlas. Zkrátka tenhle díl byl pro mě naprostým zklamáním.

xmetelkova
20.09.2015 5 z 5

TROCHU SPOILER!
Poslední díl... Strašně jsem se na něho těšila, protože mě zajímalo, jak to skončí. Celá kniha byla super a při posledních asi 100 stranách jsem ji téměř nedokázala dostat z ruky. Po dočtení jsem z toho měla dost nejednoznačné pocity, protože jsem nevěděla, jestli se mi konec líbil nebo ne. Asi bych konec nazvala tak nějak... zvláštním, akorát mi na konci chybělo, něco jako... Po dvaceti letech... ale aspoň si to můžu sama domyslet.
Návrat do Labyrintu byl úplně senzační a v posledním díle jsem si strašně oblíbila Brendu. Ztráta Newta a Teresy mě docela mrzela, ale kdyby k žádným ztrátám na Thomasových přátelích nedošlo, asi by to bylo dost divný, takže...
Nejlepší díl to nebyl, ale rozhodně to byla další super knížka :D

anishta
22.08.2015 5 z 5

SPOILER!
Podle pár názorů, co jsem četla, jsem čekala strašný konec, co mě faaaakt naštve. Musím říct, že zas tak strašné to nebylo. Konec se mi líbil - nejlepší cesta je ta nejjednodušší. Myslím, že to bylo dobré zakončení série. Úmrtí hlavních postav zamrzí, ale už se to lehce očekává. Newta je škoda. Každopádně celkově sérii budu doporučovat dále. :)

Markouš
20.08.2015 5 z 5

OBSAHUJE SPOILERY
Tohle byla pro mě snad nejemotivnější kniha. Stává se mi často, že moje oblíbená postava zemře a tady to není výjimkou. Newt mi opravdu přirostl k sdrci a jeho smrt mě velice zasáhla. :'(
Co k tomu dodat. Poslední díl byl stejně dobrý jako ty předešlé a jsem ráda, že budoucnost pro všechny je nadějná. :)
Celou sérii vřele doporučuji :)

Laura Krivdova
17.08.2015 3 z 5

Tato série mě oslovila příběh byl velice poutavý a jedinečný. Jediné co mi vadilo byla ta romantická vsuvka, která nedávala smysl. Spoiler - Vysvětlení: Na Terezu strašně rychle zanevřel, protože mu lhala, aby ho zachránila a přitom mu bylo úplně jedno, že mu Brenda taky lhala a pracovala pro ZLOSIN, který tolik nenáviděl. Celkově mi postava Brendy vůbec nesedla, na můj vkus byla strašně vtíravá.

zuzzuli
09.08.2015 5 z 5

Knihu jsem přečetla doslova jedním dechem za jeden den byla dočtená. Spisovatel je naprosto unikátní člověk se skvělou schopnosti výřečnosti a dokáže přesně vystihnout, co v takové knížce má být. Konec se mi líbil, Thomasovi a jeho přátelům jsem přála, aby nakonec našli vysněný "ráj." Škoda jen, že to byla celou dobu bouda a ZLOSIN nebyl nikdy dobrý.

PozorGranat
07.08.2015 5 z 5

verulik196: Jen pro info, admin z téhle fan stránky napsal, že pracuje na překladu ;) https://www.facebook.com/pages/The-Maze-Runner-CzSk/634098496733702?fref=ts

verulik196
05.08.2015

Asi jako všichni bych si chtěla přečíst ty dva díly, co říkají, co bylo předtím. Co kdybychom se domluvily s nějakým jiným nakladatelstvím? Vždyť je očividné, že ti, co si koupili trilogii, budou chtít si to přečíst. Je to asi hodně nestandardní postup, že?

PozorGranat
27.07.2015 5 z 5

No, to abych si začal pilovat angličtinu :-(

paja0903
26.07.2015 3 z 5

PozorGranat: A co třeba tohle? "Knihu neplánujeme, jedná se o jiné postavy a nemyslíme si, že je úplně nutná." a navíc na knihu musíš mít "práva" překladatel, který přeložil "Labyrint" s tím nic nemá společného :-)
Ale kdo ví..třeba jí nikdo amatérsky přeloží

Asora
23.07.2015 4 z 5

No upřímně ze začátku mě to moc nebralo, zase Thomasovo pocity a tak, ale pak nějaký ty zvraty a tak od půlky to bylo vážně dobré. Ale Newt T.T toho jsem obrečela a proklínala Dashnera, ale na druhou stranu to bylo pěkné a Thomas si mě tím trochu získal. No a Teresa to mi hned zlepšilo den, já jí vážně moc nemusela, jistě chápu že neměla moc na výběr, ale mě ta postava byla hrozně nesympatická a navíc byla hrozně otravná. A celkové konec, pořád nějak nevím co si o tom myslet, nebylo to špatný a asi to bylo nejlepší co se mohlo stát, ale i tak jsem pořád čekala že se stane něco víc epičtějšího.

PozorGranat
21.07.2015 5 z 5

paja0327: Díky za reakci! A vůbec, nebylo by lepší domluvit se přímo s českým překladatelem předchozích dílů? Pokud YOLi nehodlá nic dělat, možná by to Petr Kotrle nějak zařídil.

Nymeria_
20.07.2015 4 z 5

Asi nejlepší kniha z celé série. I když mě ze začátku vážně štval Thomas a připadal mi jako blbec s tou svojí averzí vůči Terese - sice jsem jí neměla ráda, ale co jiného měla dělat? A že si nenechal obnovit vzpomínky.. Na druhou stranu jsem si docela oblíbila Brendu, kterou jsem dřív taky moc nemusela. Líbil se mi konec - podle mě nejlepší řešení, i když Newta je mi vážně líto.. Teresina smrt mi už přišla jako zbytečné klišé, přece jenom ji mohl zabít nějak jinak.. ~

paja0903
19.07.2015 3 z 5

PozorGranat: YOLI napsalo, že knihu nevydají, podle nich není důležitá. Třeba si to rozmyslí i když si to nemyslím. Kniha sice nemá nic společného s labyrintem ale dalo by se říci, že je důležitá jelikož se člověk dozví proč to všechno začalo a co bylo dříve a proč začali hledat imunní lidé. V knize je jen Tereza a to jako maličká holčička. Je škoda, že v česku nevycházejí doplňkové knihy. Kniha vyšla ve všech zemích a u nás v německu vychází teď v srpnu :-) a dokonce máme i doplňkové bonusy, které vyšli v americe jako E-kniha. A ano za rok vychází kniha jménem "The Fever Code" a ano, James prozradil, že kniha bude z pohledu hodně lidí nejen Thomase a Newta. O tázka je, jestli knihu za rok YOLI vydá

PozorGranat
19.07.2015 5 z 5

Nechce někdo domluvit YOLi, aby přeložili i zbývající díly? :D Prý to nijak moc nenavazuje na předešlé díly, ale problém je v tom, že pátá kniha už navazovat bude, a dost. Bude to dokonce z očí Newta!! YOLi to ale odmítá přeložit :/

Jana17
17.07.2015 5 z 5

Nemůžu uvěřit, že už je konec! Tahle série patří mezi nejlepší které jsem kdy četla. Pro některé čtenáře byly některé díly zklamáním, ale pro mě ani jeden. Všechny byly dobré.

SPOJLER
Jen je mi opravdu líto Newta. Když jsem si přečetla že zemřel, tak mi ukáplo pár slziček.On a Minho byly a stále jsou mými nejoblíběnějšími postavami.

BEZ SPOILERU
Doufám, že přeloží i tu poslední knížku z této série a také ostatní série od Jamese Dashnera.
Jeho knížky jsou prostě BOMBA!

zuzuky56
16.07.2015 5 z 5

Možný spoiler!
Tak. Jak začít? Asi takhle. JÁ TOHO AUTORA MILUJU A NESNÁŠÍM! Jak mohl udělat něco takového?! JAK? Bohužel, mohl. On si vymyslel tento svět. On si vymyslel tyto hrdiny. Jako první jsem z celé série viděla film, který mě neodradil, právě naopak! Jakmile jsem ho viděla, musela jsem si tu knihu přečíst. A to prostě hned! Tahle série se mi úplně vryla do mozku. A Vražedná léčba se mi líbila nejvíc z celé série, ale prostě... Kniha ve mne zanechala velmi silné emoce. A to, že neudělal úplný happy end, je dobré, ale proč on? Proč naše Lepidlo? :'( Proč? Musím říct, že jsem brečela nebo mi ukápla slzy jen u dvou knih. U Znamení Athény, když Percy s Annabeth spadli do Tartaru a do bylo jen pár slziček. Ale teď? Fakt. Autor mi zahrál na city, to musím přiznat.
Brendu jsem si oblíbila v Spáleništi, ale jak se objevila u ZLOSINu a řekla Thomasovi, že mu lhala a je imunní, tak jsem na ni byla trochu naštvaná, ale pak to zmizelo. Svou roli sehrála velmi dobře.
Teresa. Co k ní říct? Neměla jsem ji ráda v prvním díle, ve druhém jsem ji začala nenávidět, ale teď, v posledním díle, se moje nenávist zmenšila na zlomek nenávisti a bylo mi trochu líto (jen trochu) toho, co se jí stalo.
Thomas. Stejné dilema jako u Teresy, akorát toho jsem měla docela ráda. Jen jediné, co mi na něm vadí, i když to není úplně jeho chyba, je, že on je ten nejdůležitější. Že ho všichni potřebují úplně životně, všichni s ním chtěli mluvit mezi čtyřma očima, furt do něj něco hustili. Ale potěšilo mě, no, potěšilo, tak úplně se to říct nedá, ale bylo to, že zabil několik lidí. Opravdu několik. Viděl zemřít svého mladého a malého přítele a zabil svého nejlepší přítele, ale nesložil se. Není máčka. Tris se složila z toho, že zabila Willa a to to nebyl zas až tak velký přítel. Nebyl její nejlepší přítel, protože to je Christina. Thomas prostě fungoval dál, což je jen dobře.
Minho. Prostě s Newtem moji oblíbenci. Ten jeho sarkasmus a chladné chování? Prostě ho žeru :D Už od prvního dílu jsem ho měla ráda a přirostl mi k srdci. Kdyby umřel, tak nevím nevím. Miluju ty jeho kecy, jeho chování. A James nám ho v tomto díle představil i z jiné stránky. Z citlivé. Jak se choval k Newtovi. Jak byl špatný z toho, že ho odvedli do paláce raplů. Prostě můj brouček :3
Newt. Nevím. Pro mě vždy zůstane nejlepší postavou. A taky živý. A i když v tom posledním díle na něm byly vidět účinky Erupce, pořád to byl náš Newt. Myslím, možná se mýlím, že Newta má rád každý. Kdyby mi někdo řekl, že ho nemá rád, budu pochybovat o jeho duševním zdraví. (Ti, co ho nemáte rádi, neberte to špatně, ale já to tak cítím.) Jeho vzkazy v posledním díle mi vehnaly slzy do očí a i teď, jak píšu tyto řádky, se mi slzy tlačí do očí a snaží se vyklouznout na tváře. Newt je prostě Newt.
James je skvělý spisovatel. Musím říct, že z té jeho Erupce a slunečních erupcí mám docela strach. Dočetla jsem Vražednou léčbu večer a když jsem šla spát, zdálo se mi o raplech a nebyl to příjemný sen. Jamec mi svět ukázal v úplně jiném světle. V takovém, v jakém by nikdo z nás nechtěl žít. Buďme rádi, že žijeme tady a teď.
Díky, Jamesi Dashnere, za tuto úžasnou sérii. Díky za to, že jste posunul hranice mojí fantazie. Díky!
Ps.: Jestli to někdo dočetl až sem, tak gratuluju :D

sirek
13.07.2015 4 z 5

OBSAHUJE SPOILERY

První díl byl pro mně utrpením. Druhý díl byl jednou z nejlepších knih, co jsem kdy četl. A třetí díl... je něco mezi. Je docela dobrý, čtení většinou ubíhalo, ale to neznamená, že se tu nenašlo několik nudných pasáží. Každopádně jich je minimum.
Thomas mi přijde jako naprostý dement už od prvního dílu. Nesnáším ho, ta postava je příšerná. Jeho egoistický postoj k ZLOSINovi mě štval, vadilo mi, že si nenechal vrátit vzpomínky, jen aby se nezměnil jeho názor na ZLOSIN. Minha jsem si oblíbil, stejně jako v předchozích dílech. Newt mi zpočátku vadil, pak ale už ne. Jeho smrt mě ale nijak zvlášť nezasáhla. Brenda byla fajn. A Teresa... mám ji rád. U její smrti jsem skoro bulel. Fakt mě dojala. Nevím, ale byla mi sympatická od začátku. A oblíbil jsem si ji.
Ačkoliv jsem si zpočátku myslel, že to bude na tři hvězdy, nakonec dávám slabší čtyři. Slabší kvůli Thomasovi. A jsou to čtyři především kvůli jakési nostalgii, která mě na konci zasáhla.
PS: Vím, že můj názor je chaotický, takže kdyžtak sjeďte dolů a přečtete si názor uživatele "Jono". Souhlasím téměř ve všem ohledně Thomase.