misaC misaC komentáře u knih

☰ menu

Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Knihu jsem si vážně užila! Poslouchám podcast přímo s Janem Štočkem, seriál Případy 1. oddělení je můj oblíbený, a tak jsem si ráda oprášila a doplnila to, co už jsem částečně znala, ale zároveň jsem se seznámila i s pro mě neznámými případy.

27.05.2024 5 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Moje druhá kniha od této autorky. Zajímavý námět - nedokážu si představit, jak se dá žít s takovým rodinným osudem jako má hlavní hrdinka Nora.
Rozuzlení bylo pro mě až moc překvapivé.

20.05.2024 4 z 5


Zlomené duše Zlomené duše Patricia Gibney

Mám všechny knihy z této série - a musím říci, že mě tato kniha až tak moc nebavila. Úvodní napětí brzy vyprchalo a logika se mi také nějak ztrácela.

12.05.2024 3 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Další mnou přečtená knížka od Martina Moravce. Pobavila jsem se i poučila - ale strachu z létání jsem se nezbavila :)

22.04.2024 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Knihu jsem četla se zaujetím, a i když chápu, že existují opravdoví psychopaté, tak mi Jack přišel v některých situacích opravdu přehnaný. Četla jsem už knihu Pomocnice, a tak jsem vlastně od první stránky očekávala, jak to s Grace a Jackem dopadne.

04.04.2024 4 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

(SPOILER) Knihy Angely Marsons mám ráda - mám doma celou sérii. ALE ! V tomto díle mě rozuzlení fakt naštvalo. Takovéto soupeření sourozenců, obzvlášť sestry a bratra pro mě není opravdu uvěřitelné.

11.03.2024 4 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Výborná kniha! Skvělý člověk s až nevyčerpatelnou energií! Služby v letecké záchranné službě, na urgentu v Motole a - což mě opravdu velmi překvapilo - first responder ! Prostě Marek Dvořák chce lidem opravdu pomáhat! Lidsky, zároveň někdy i drsně, ale i vtipně popisuje svůj soukromý i pracovní život záchranáře.

29.02.2024 5 z 5


Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Přečteno v poměrně svižném tempu. Knihu jsem četla na doporučení a určitě nelituji, naopak, těším se i na další díly této série.

21.02.2024 4 z 5


Kniha dvou cest Kniha dvou cest Jodi Picoult

Musím napsat, že mám rozporuplné pocity. Pasáže z Egypta mě bavily, popisy "povinností" duly smrti mě děsily a hlavní hrdinku Daw jsem ke konci knihy už asi doopravdy nesnášela.

12.02.2024 3 z 5


Smrt posluhovačky Smrt posluhovačky Agatha Christie

Další klasika od Agathy Christie s úžasným Hercule Poirotem. tentokrát se snaží - a samozřejmě úspěšně - zachránit mladého muže od popravy za vraždu.

20.01.2024 4 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Rychle přečtená kniha. Zápletka byla opravdu předvídatelná, ale přesto mě čtení bavilo. Opravdu mě "potěšily" poslední dvě stránky....

01.01.2024 4 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Tušila jsem, že to pro mě bude docela náročné čtení - a nespletla jsem se. Některé pasáže jsem četla jen po pár stránkách, v některých částech mi pan Beneš přišel docela cynický, ale je pravda, že kdo umí tak umí.

26.12.2023 4 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Bezvadný začátek další série tohoto autora. Kate to má hned v prvním případu opravdu těžké. Kdo by si chtěl po patnácti letech zopakovat nejděsivější situaci svého života ?

26.12.2023 4 z 5


Nové království Nové království Wilbur Smith

Velmi ráda jsem se prostřednictvím této knihy vrátila ke dvěma nejoblíbenějším knihám série Řeka bohů - a to k prvnímu a druhému dílu. Hyksósové, ťuhýci, Taita aTanus. Díky!

06.12.2023 5 z 5


Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Tak toto bude moje další oblíbená série!
A protože se děj nedá popsat pouze třemi jednoduchými větami :), tak si jdu zase raději číst!

16.11.2023 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Další z mnou přečtených knih od Aleny Mornštajnové - a mohu jen chválit. Snad jen - na můj vkus - urychlený závěr.

28.10.2023 4 z 5


Noční návštěvník Noční návštěvník Jeffery Deaver

Všechny knihy s detektivem Lincolnem Rhymem mám doma, a tak jsem si musela koupit i tuto. Nelituji, ale začátek knihy mě trochu nudil. I když se během řešení případu objevily různé zvraty, tak podle mě nepatří tento tato kniha k nejlepším.

17.09.2023 4 z 5


Vražda v ambitu Vražda v ambitu Vlastimil Vondruška

Moje první kniha ze série Hříšní lidé Království českého - a hned jsem trefila povídky seznamující s úvodem kariéry Oldřicha z Chlumu :) Hlavní hrdina mě zaujal a po krátké pauze se vrhnu na nějaký další díl.

17.09.2023 4 z 5


Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Zajímavý případ. Vyřešení vraždy během soudního procesu je typické spíše pro Gardnera, ale i zde potěšilo.

16.08.2023 5 z 5


Muž v mlze Muž v mlze Agatha Christie

Ideální knížka na dovolenou plná detektivních povídek. Ačkoliv vyznávám "klasiku" - tj. slečnu Marplovou a Hercula Poirota, tak jsem byla mile překvapena ze všech povídek. Dokonce i ten "zatracovaný" Harley Quin mě pobavil.

09.08.2023 5 z 5