Mluví k vám kapitán

Mluví k vám kapitán https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482125/bmid_mluvi-k-vam-kapitan-fRn-482125.jpg 5 739 204

Dámy a pánové, připoutejte se, protože vás čeká opravdový zážitek. Je to už víc než třicet let, co David Hecl poprvé usedl do kokpitu. Tehdy ho trochu vylekal rámus motoru a těžko si pomyslel, že jednou to bude právě on, kdo do Prahy přiveze největší dopravní letadlo světa. Jako první Čech se stal kapitánem na Airbusu A380 ve dvou světových společnostech, v Emirates a v Korean Air. Navštívil desítky zemí, posbíral spoustu zážitků a v poutavém knižním rozhovoru se teď pokouší odpovědět na všechno, co vás kdy o létání napadlo. A možná i na to, co vás nikdy nenapadlo. Proč hladké přistání není úplně dobré? Mají piloti rádi potlesk? K čemu jsou na palubě pouta a k čemu sekyrka? Kdy se cestujícím neříká úplná pravda? Jací pasažéři byli princ Harry či Karel Gott? Jak se převážejí zvířata, orgány, zlato nebo lidské ostatky? Kde piloti při dlouhém letu spí a co jedí? Co všechno je na palubě trestné a proč se na toaletách nesmí provozovat sex? Čekají vás témata vážná i nevážná. Odborná i laická. Dojde na turbulence, nouzová přistání, únosy i zdravotní problémy na palubě. Na své si přijdou letečtí znalci i ti, které létání jen baví. A vlastně i ti, kteří se ho zatím bojí. Otázky kladl novinář Martin Moravec, jehož předchozí knižní rozhovor s neurochirurgem Vladimírem Benešem byl oceněn v anketě Kniha roku.... celý text

Přidat komentář

nicole1990
včera 5 z 5

Druhá knížka od Martina Moravce a opět super skvěle se četla .

misaC
22.04.2024 5 z 5

Další mnou přečtená knížka od Martina Moravce. Pobavila jsem se i poučila - ale strachu z létání jsem se nezbavila :)


Bublinka
09.04.2024 5 z 5

Mě se četla velmi hezky a dozvěděla jsem se dost zajímavých informací z leteckého prostředí a letadel, což pro mě jako pro někoho, kdo má z letadel hrůzu bylo velmi přínosné.

tereza1964
03.04.2024 5 z 5

Skvělý rozhovor, stejně jako ostatní, které pan Moravec udělal.

lenjak
01.04.2024 5 z 5

Moravec je pro mě jasná volba, tento rozhovor opět nezklamal. Zábava ano, ale také velmi zajímavý pohled na život absolutního profesionála.

KajusaKil
29.03.2024 5 z 5

Wow! Pro mě jakožto cestovatelku je tahle kniha splněný sen. Všechny odpovědi ohledně letadel na jednom místě. I takové, které vědět nechcete - nebo jo? Krásně se to četlo, v mém případě na zátah. Zasmála jsem se, poučila se. Příště zkusím další příběh od Martina, který umí pěkně zpovídat osobnosti.

zuziV
27.03.2024 5 z 5

Otevřený rozhovor se zajímavým člověkem v roli obdivuhodného povolání. O některých věcech jsem jako laik vůbec netušila. Stojí za přečtení.

alzbeta2843
26.03.2024 5 z 5

I túto knihu, podobne ako osttané z tejto série som "čítala" ako audioknihu. Možno kvôli tomu, alebo práve kvôli tomu mi táto séria učarovala, ale taktiež je to kniha obohatená veľkým množstvom informácií a zaujimavosti. Sám kapítan si svoju cestu tvrdo vyšlapal a vďaka tejto knihy nám priniesol svoj príbeh i zákulisie leteckého prostredia. Mňa fascinuje toto prostredie a niektoré veci ma neprekvapili, ale mnohé informácie som fascinovane počúvala.

HŠ
24.03.2024 3 z 5

Já jsem se v některých částech hodně nudila, pár nových a zajímavých věcí jsem se dozvěděla, ale jinak mi přišel rozhovor nemastný neslaný. Pan Hecl je ve svém vyprávění hodně akurátní, postrádala jsem jakýkoli náznak humoru, takový Mirek Dušín. Ale asi i proto byl ve svém povolání tak dobrý.

vladimir5170
23.03.2024 4 z 5

Zajímavé, ale spíš "časopisové čtení" a závěr jsem už četl "na brzdu". Ale každopádně poučné a doporučuji každému, kdo si chce rozšířit obzory.

ma_Run_ka
21.03.2024 5 z 5

Naprosto skvělý rozhovor (vedený Martinem Moravcem) s Davidem Heclem, prvním českým kapitánem na největším dopravním letadle světa Airbus A380.
Spousta informací a zajímavostí o letadlech, létání a velkém světě pilotů a letušek i otevřená zpověď o osobním životě. Skvělé čtení, doporučuji!

Hana62
21.03.2024 5 z 5

Pro mě naprosto strhující. O letectví nic nevím, v letadle jsem neseděla, pokud se nepočítá vyhlídkový let čtyř osob, pár desítek metrů nad zemí...
Knihu jsem přečetla za den, manžel se těší, že si ji také přečte.
Dobře kladené otázky, zajímavé třídění kapitol, fotky, to vše dává knížce punc výjimečnosti. Doporučuji i technickým antitalentům.

Njangu
18.03.2024 5 z 5

Ani druhá kniha Martina Moravce mě nezklamala. Bylo ho hodně zajímavé, žádné extra odborné věci, takže to pochopí i laik a dozvěděla jsem se spoustu věcí.
Těším se na další zajímavé čtení o neurochirurgii.

dooky
14.03.2024 5 z 5

Srovnatelné a stejně dobré jako kniha o neurochirurgii. Ideální čtení, které baví a navíc se člověk něco zajímavého dozví o špičkách ze zajímavých oborů. A teď se budu těšit na nějakou tu krimi s panem Marešem.

azeret92
12.03.2024 4 z 5

Toto je moje první kniha ,,rozhovorů" od pana Moravce. A musím říct, že je hodně zajímavá. Člověk se při čtení dozvěděl plno zajímavých věcí o létání , které ( třeba) nevěděl. Přiznám se, že mě moc nebavila kapitola ,, Velryba" ( největší letadlo), kde je moc technických věcí. Rozhodně se chystám přečíst zbylé 3 knížky od pana Moravce. A doufám, že připravuje nějakou další knížku.

Zuzvil
12.03.2024 4 z 5

Moje druhá kniha od autora, která je opět plná těch správných otázek a především zajímavých, poučných, úsměvných i vážných odpovědí. Vzhledem k tomu, že mě technická stránka letadel příliš nezajímá, tak jsem se občas musela pousmát nadšení pana Hecla, je krásné, jak každý má vášeň pro něco jiného. Každopádně kniha je plná zajímavostí, postřehů a běžný člověk se dozví spoustu nového. K přečtení rozhodně můžu doporučit.

DK197
09.03.2024 5 z 5

AUDIOKNIHA: Po přečtení tohohle díla ve vás zůstane jeden jediný pocit. Obdiv. Obrovský obdiv a respekt ke každému, kdo se zvládne stát pilotem letadla. Kniha opět nabitá informacemi a zajímavostmi. Pan Hecl navíc působí jako člověk s nezlomným duchem a inspirativní osobností. Bylo velice příjemné trávit s ním při čtení čas. Audioverze je i v tomto případě skvěle namluvená. Opět tedy nelze jinak než autorovu knihu doporučit.

pedroK
08.03.2024 5 z 5

Jakoukoli chválu tu napíšu, už psali jiní dřív. Takže já tleskám panu Moravci, že tak skvěle vybral osobnost a profesi, která zaujme mraky lidí, protože Češi rádi lítají a zjevně i o lítání rádi čtou. Musí to být fantazie létat..ačkoliv osobní život jde do kopru. Odvrácená strana ráje. Ale zas cením, že pan kapitán to zcela upřímně doznal.
A teď už mě čeká doktor na vrtulníku, těším seee.
Edit: důkazem toho, jak jsou knihy pana Moravce nakažlivé, je fakt, že po přečtení obou jsem zhltla 1.všechny seriály o 1.oddělení, Sametové vrahy, Metanolovou aféru atd., abych doplnila to, o čem pan Mareš vyprávěl, a 2. Letecké katastrofy apod., o kterých vyprávěl pan Hecl!! Lze předpokládát, že po panu Dvořákovi si pustím Sanitku?? :D

Rapeh
04.03.2024 5 z 5

Úchvatné povídání v kterém nechyběli technické informace. Pokud nejste milovníky létání tak po přečtení budete.

joanb
27.02.2024 5 z 5

Super knížka, která popisuje život sympatického pilota. Jsou tam nejen jeho vlastní zážitky, ale také zajímavé příběhy ostatních a popis mazlíka "velryby" A 380. Vše je srozumitelně vysvětleno v souvislostech.
Kdybych mohla, tak dám knížce 6 *.
Knížku pošlu dál tatínkovi, který nám vždycky o letadlech hodně povídal.

Štítky knihy

letadla rozhovory paměti, memoáry letci piloti

Autoři knihy

Martin Moravec
česká, 1981
David Hecl
česká, 1971

Kniha Mluví k vám kapitán je v

Právě čtených29x
Přečtených955x
Čtenářské výzvě332x
Doporučených63x
Knihotéce227x
Chystám se číst348x
Chci si koupit101x
dalších seznamech8x