DK197 profil

☰ menu
DK197

Sacharin

1993 · žena · Jihomoravský kraj · statistiky

Aktivní: 25.04.2024 19:21 (poprvé 11.11.2013)
Body:2 183
Palce za komentáře: 2 195 · 267 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Ted Bundy, vrah po mém boku
Ted Bundy, vrah po mém boku
Ann Rule
Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1
Přežít a závodit: Jeden rok...
Guenther Steiner
Milovaný nevlastní bratr
Milovaný nevlastní bratr
Penelope Ward
Království z kostí
Království z kostí
Barry Hutchison

Kdo jsem

Další přečtené knihy:

2024
#Harry Potter y el prisionero de Azkaban (HP 3 španělština)
#Tenká hranice (nepublikovaná kniha)
2023
#Mohli jsme to být my (nepublikovaná kniha)
#Harry Potter y la cámara secreta (HP 2 španělština)
2022
#Harry Potter y la piedra filosofal (HP 1 španělština)
#Krátké příběhy z Bradavic 1. (cz)

U komentářů zásadně nezaškrtávám políčko spoiler. Je to z toho důvodu, že sama za sebe automaticky takto označené komentáře přeskakuji, pokud se jedná o dílo, co jsem ještě nečetla, protože o spoilery nestojím a nevím, v které části komentáře bych na nějaké vyzrazení děje mohla narazit. Místo toho ve svých komentářích přímo vyznačuji začátek a konec spoilerující pasáže (pokud nějaká v komentáři je a většinou se snažím, aby nebyla), takže ji stačí bez obav přeskočit. Přijde mi to jako lepší řešení, aby si mé komentáře mohl číst každý čtenář, bez ohledu na to zda knihu četl, nebo ne. Prosím tedy administrátory, aby mé komentáře zpětně neoznačovali spoilerem.

V záložce OBLÍBENÉ - SÉRIE najdete série nikoli oblíbené, nýbrž právě rozečtené. Nebo se v blízké době na čtení chystám. Také série prozatím dočtené, kde se očekává další díl. Je to pro mou vlastní potřebu.

Jsem zapálená čtenářka, která má občas období, kdy knihu prostě nevezme do ruky. Čistě proto, že nemám náladu číst. A nutit se do toho nebudu, nechci si zprotivit koníčka. :-) Když ale čtu, mým průměrem je 100 stránek za den, s čímž jsem spokojená. Střídám žánry, zbožňuju všechno! Číst jeden žánr pořád dokola mě navíc nebaví. Mám pocit, že se pak motám v kruhu podobných situací a motivů, což je ubíjející... Hezky román, horor, detektivku, povídkovou knížku, poezii, fantasy... Chápete, kam tím mířím, ne? :-) Tento kolotoč navíc poslední dobou zpravidla hodně prokládám jistou dávkou dětské literatury, neboť i ta je krásná a já si u ní příjemně odpočinu a vyčistím hlavu. Snažím se také, leč ne vždy úspěšně, střídat i národnost autorů. Jelikož náplavová vlna amerických (popřípadě britských) autorů mi trochu leze krkem. Nikoli snad proto, že by tito autoři neuměli psát, umí. A čtu je. Ovšem myslím si, že je dobré občas se porozhlédnout kolem a zjistit, že spisovatelé (a dobří) jsou i v Německu, ve Španělsku, prostě všude. Díkybohu alespoň za lidem do povědomí vsazené severské detektivky! :-)

Proč nikdy knize nedám odpad?

Protože to slovo a hodnocení nula procenty mi přijde moc příkré a definitivní. Odpad... Na každé knize se dá něco pozitivního najít - námět, záměr, humor, myšlenka, obálka... nebo jen to, že je dílo praktickým příkladem jak knihu nepsat. A i to by se mělo nějak ocenit - jinak, než nulou a odpadem, když už na tom pracoval tým lidí, aby to vydal... Ačkoli by to pod drobnohledem ze sta dostalo třeba 8 %, to pořád není nula... Proto u mě opravdu subjektivně špatná díla najdete pod jednou hvězdou.

Nedočtené knihy nehodnotím, protože...

...kdybych našla sílu knihu dočíst, možná mě něčím nakonec příjemně překvapí. Nemůžu hodnotit, když mi chybí kompletní obraz díla (například i se závěrečným zvratem atd.) Ale můj názor najdete v komentáři. A seznam nedočtených knih v mém profilu. Dílo odkládám nejpozději v první třetině. Později jen ve výjimečných případech - např. když ji musím vrátit (do knihovny, nebo kamarádům) a zjišťuji, že mi to vůbec nevadí. Následná představa, že se k ní někdy vrátím, je navíc nepříjemná, takže to jednoduše neudělám.