magdice magdice komentáře u knih

☰ menu

Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Pohádka, nemyslím tedy žánr, ale to jak se mi kniha četla. Abych přelouskala přes 400 stránek za den a půl? No, Bratrstvo mě pohltilo víc než jsem chtěla, s příběhy každého člena dýcháte, samozřejmě, že mám ještě dnes namířeno do knihovny pro další díl. Nemůžu se dočkat na Z a Bellu. Rozhodně nedoporučuji nikomu, kdo chce prožívat knižní závislost :)

28.08.2015 5 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Není to typ knihy, která by mě strhla tak, že bych nemohla dělat nic jiného než jen myslet na to, až si k ní zase sednu. Občas byl děj pomalý, jako kdyby se jedna věta opakovala stále dokola, což nebyla pravda, jazyk je složitější ale velmi bohatý. Při prvním čtení jsem trochu bojovala se jmény. Měla jsem z knihy pocit jako když se díváte na nudný film, ale hudba v pozadí Vás očaruje-tedy občasné pasáže knihy nudné, ale v pozadí děj, který stojí za to číst.

27.08.2015 4 z 5


Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

Musím dát pět hvězd, jinak to prostě nejde, sjednocení smyšleného světa a smyslnosti je v této knize více než důmyslné, ano pro někoho jisté klišé-uzavřený svalnatý upír samotář vs. křehká krásná dívka, od které se nemůže odtrhnout i když ví, že to není správné, počáteční nevraživost ustoupí hned do pozadí při prvním "přičuchnutí" a je z toho velká lovestory. I přesto, spojení aspektu upírismu a sexu není vulgární jak jsem očekávala, právě naopak. Nejedná se o upírovské klišé, je zde poutavý příběh a pasáže plné akce a naopak něžnosti a sexu se krásně doplňují. Pokračuju druhým dílem.

26.08.2015 5 z 5


Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

A já bych právě řekla ano, ano a ještě jednou ano. Kniha je velmi dobře napsaná, i po tolika letech "odmlky" ve mně dokázala vyvolat vzpomínky na Osvícení, mráz po zádech při čtení mi naskakoval sice spíše v první polovině knihy ale druhá půlka zase měla švih, nemohla jsem přestat číst, chtěla jsem vědět jak to dopadne-unesou ji x neunesou, zachrání ji x nezachrání, zabije ji x nezabije..No prostě King :)

19.08.2015 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Pomalý rozjezd, ale po pár desítkách stránek příběh dostane šmrnc, konec knihy, kdy prolínání minulosti a přítomnosti splynou do jednoho je prostě dokonalý. Některé pasáže mě tak rozesmály, že jsem je musela předčítat i ostatním členům rodiny. Tuhle knihu opravdu doporučuji.

17.08.2015 5 z 5


Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Hlavní postava, která neví co chce, ale chce to, chybí něco, přitom má vše co chtěla..no krásně popsaná ženská, pokud to měla být jako výstraha pro pány, aby nahlédli do ženského nitra, well done. Zbytek textu nudný, styl psaní pořád stejný, moudra poučná, ale v malém množství, no rozhodně se ke knize nevrátím. Chyběla jí šťáva.

22.07.2015 2 z 5


Se šarmem Pařížanky Se šarmem Pařížanky Ines de La Fressagne

Jednodušše kniha co má styl, je zde mnoho tipů i rad jak se správně oblékat, super kniha pro milovnice módy, doporučuji.

14.07.2015 5 z 5


Tajný deník - Otevřená zpověď luxusní prostitutky Tajný deník - Otevřená zpověď luxusní prostitutky Madam Camilla

Průměrná kniha, čekal jsem od ní víc. Zdrobněliny jsou ne místy, jak hodnotí někteří čtenáři, ale VŽDY otravné a po pár stránkách i trapné, pokud to má v lidech evokovat pocit luxusu, tak se to nepovedlo. Prolínání příběhu snesitelné, ale myšlení 14-leté dívky postavit na myšlení 40-leté zkušené ženy mi přijde opravdu nesmyslné, pokud se ovšem Madam nezasekla ve vývoji ve svých 14-ti, to by bylo opodstatnělé. Nebudu ale psát jen negativa, kniha je čtivá, jednoduchá, sprostota je hezky schovaná mezi řádky. Ovšem příběh obyčejný, ničím extra mě nepřekvapil. Rozhodně doporučuji jen půjčit, v poličce by zbytečně zabírala místo.

14.07.2015 2 z 5


Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Nejen podle téhle knihy je jasné, že dnešní doba trpí svázaností a společenskými konvencemi. Mohu například srovnat s opěvovanými Padesáti odstíny šedi, kdy puberťačky tečou jako zmrzlina na sluníčku a představují svého pana Greye jak je přiváže někde k posteli. Přiznávám, Padesát odstínů šedi má něco do sebe, je to sexy dílo, ano líbilo se mi, ale Lady Fuckingham je asi o sto pater výš, co se týče propracovanosti sexuálních aktů, hrátek, úchylek a spontálnosti. Ano, je to prasárnička, ale dokonalá. Vřele doporučuji.

09.07.2015 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Přiznám se, že k této knize jsem se dostala v rámci povinné četby s heslem: Hurá, je to tenký. Moje chyba, sice útlá stránkami avšak obsáhlá svým dějem. Nadčasová kniha. Doporučuji.

09.07.2015 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Kniha plná humoru, optimismu, občas i sarkasmu, mohu jen doporučit, rozhodně pro lidi kteří mají zrovna splín. Oddechovka jak má být.

09.07.2015 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Dokonalá kniha, která Vás tak vcucne, že nemáte šanci nechat ji na pár dnů odpočívat. Stephen opět předvedl své kvality a vytvořil příběh, který boří veškeré hranice a místo pouhého představování si, jsem byla postavena přímo do děje a prožívala každou sekundu jako bych byla jeho součástí.
Filmové zpracování také nemohu opomenout, protože jako jediná filmová adaptace, na základě knížky, mě nezklamala.

09.07.2015 5 z 5


Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Jedna z mých oblíbených, poutavý děj, přečetla jsem jedním dechem a v určitých pasážích mě hodně mrazilo..

09.07.2015 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Úžasná kniha, vypravěčka smrt? Dokonalé, promyšlené, sice její občas její popisování bylo až moc zdlouhavé, ale i přes to, je to něco nového. Příběh Vás prostě strhne.

09.07.2015 5 z 5