Se šarmem Pařížanky

Se šarmem Pařížanky https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121165/se-sarmem-parizanky-121165.jpg 3 157 46

Se šarmem Pařížanky je dokonalý průvodce světem francouzské elegance, typického šarmu a joie de vivre. Ines de la Fressange v něm nabízí nejen módní tipy a rady, jak se oblékat, líčit, nakupovat či bavit jako Pařížanka, ale také píše o zajímavých místech, obchůdcích, parcích, muzeích, které město na Seině před turisty tak trochu skrývá. Kniha poslouží jako inspirace nejen těm, kdo se do Paříže chystají, ale i těm, které hodlají zapracovat na svém pařížském šarmu doma.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

La Parisienne , 2011


více info...

Přidat komentář

petrucha86
11.02.2024 4 z 5

Ne že bych se dozvěděla něco nového (ale musím to brát tak, že kniha je z doby, kdy na nás instagram nechrlil desítky módních typů každou hodinu), ale kniha je psána zábavnou zápisníkovou formou, obsah sice trochu pokulhává za zpracováním, ale bavilo mě to.

M.E.Hyťhová
29.08.2023 5 z 5

Kniha faktů v otázce móda Pařížanky. Nádherně pojato.


Robodruh
18.08.2023 3 z 5

Ano, dá se říct, že knížka je plná klišé. Přesto ji mám ráda a listuju v ní znovu a znovu. Ono není od věci si čas od času připomenout i ona klišé, staré zlaté pravdy a jednoduché tipy. Zejména v téhle malé kotlině, kde jsme příliš mnoho vkusu a citu pro módu nepobrali.
Baví mě i grafické zpracování. Dnes už možná není nijak originální, ale v době, kdy kniha vyšla, ještě poměrně bylo.
Ovšem cenná je pro mě jen první polovina knížky. Druhá, odkazující na konkrétní místa v Paříži jsem využila jen před prvním výletem do Paříže a i tak jsem se bála, jestli budou tipy z knížky vůbec ještě platné. Překvapivě byly :)

Ithaka
12.03.2021 5 z 5

Možná je to tím, že už mi dávno bylo "náct" a za chvíli mi nebude ani těch "cet", že babička byla dámská krejčová a máma na nás šila doma. Ines de la Fressange psala knihu ve věku, ke kterému se pomalu, ale jistě blížím a tak mi spousta jejích doporučení přišla skvělá. Nikam už nepospíchá, má nadhled, umí si vystřelit sama ze sebe a drží se zlaté rady, že méně znamená více. Navíc respektuje základní pravidla formulovaná Coco Chanel, neváhá je však vtipně modifikovat. Moc se mi líbily její tipy na místa, která turisté při cestě po Paříži zákonitě minou, stejně jako odkazy na malá zapadlá muzea či knihkupectví. A vůbec mi nevadí, že nejsem frankofonní. Inspirovat váš styl totiž může cokoliv, třeba starý obraz nebo decentně řešený interiér, stačí se jen dobře dívat. V knize je nespočet dobrých tipů na místa, které se dají navštívit třeba i jen virtuálně. Aneb jak pravil klasik: "Móda je to, co kupujete. Styl je to, co s ní uděláte."

klarazelena
03.11.2020 1 z 5

Opravdu škoda papíru na něco, co už tady bylo v mnoha - a daleko lepších - obměnách. Tato kniha je do sebe zahleděnou reklamou na obchody v Paříži. Nerozumím.

Libi.livres
26.08.2020 3 z 5

Tato kniha působí na první pohled opravdu krásně, je moc hezky zpracovaná a ilustrovaná, zároveň je plná hezkých fotografií. Ovšem, co se týká obsahu už to tak slavné není, jelikož zdejší tipy a návody jsou již obecně známé a tak se zde nic moc nového nedočtete. Navíc podstatná část, co se počtu stránek týká, je věnována autorčiným oblíbeným obchodům v Paříži, kde si toho jednak obyčejný člověk moc nekoupí, a za druhé je tam toho prostě moc... proč má čtenář projít tolik stránek ohledně obchodů s popiskem názvu, adresou, fotkou a typem prodávaného zboží... naprosto zbytečné.
Kniha je určitě hezká na prohlížení a potěší každého nadšence do Paříže a všeho francouzského, ale obsah moc nosný opravdu není.

stesa
01.07.2019 2 z 5

Z hlediska grafického zpracování je to knížka za pět hvězdiček. Zdání, že člověk čte něčí zápisník, mě opravdu bavilo a čtení díky tomu rychle utíkalo. Po obsahové stránce to ale bylo už podstatně horší - snaha o vtipný tón často působila dost vynuceně a rady v knížce vlastně nebyly ničím novým, co se člověk už stokrát nedočetl v různých časopisech. Dovedu si tuto knížku představit jako docela fajn dárek pro někoho, kdo miluje Francii a Paříž a kniha pro něj bude mít spíš citovou hodnotu, jako čtení ale za moc nestála.

ElfkaEleanor
28.05.2019 2 z 5

Pěkná úprava po grafické stránce. Po obsahové: pár tipů si člověk odnese, ale z větší části je to brožura pařížských butiků.

Angie_Missfit
13.05.2019 2 z 5

Kniha ve všech ohledech připomínající módní časopis. Není úplně špatná, chvílemi jsem se docela bavila, ale od poloviny knihy šla zábava prudce dolů. Druhá půlka je totiž tvořena reklamami na různé pařížské podniky, které Vám k ničemu nejsou, pokud v Paříži nežijete a nejste finančně zcela za vodou. V první polovině knihy čtenář najde určité módní rady. Na nich je legrační sledovat módní posun za těch pár let. Kniha vyšla v roce 2011 (v Čechách 2012) a relativně striktně odsuzuje věci, které jsou teď hit, jakožto módní faux pas :-) . Když jsem zmiňovala psaní na způsob módních časopisů, měla jsem na mysli zejména následující nešvar: stejně jako v časopisech kniha zdůrazňuje, že správná Pařížanka (a žena obecně) má svůj styl a nenechá si do něj mluvit a ovlivňovat se trendy. Zároveň však direktivně určuje pravidla pařížského outfitu (musíte x nesmíte, svetr z jiného matroše než z kašmíru je tabu, bílé kalhoty jsou naopak 'must have' , stejně jako dlouhý pánský blejzr, i když měříte 150 cm a v čemkoli oversize vypadáte jako hastroš). Kniha na mě rovněž působila trochu odfláknutým dojmem: chybí úvod, chybí závěr, je tu hromada malůvek, ale textu poskrovnu, přičemž některé popisky nejsou zrovna valné kvality, jako by nad nimi autorka ani neuvažovala a potřebovala jen rychle něco splácat. Nejedná se tedy vyloženě o průšvih, ale pro mě je to prostě spíš předražený módní časopis, než kniha, se všemi klady a zápory, co to obnáší.

Kamiliana
21.02.2019 4 z 5

Kniha je nádherná, obrázková, kvalitně provedená s dobrými tipy. Je rozdělená do čtyř částí, přičemž poslední čtvrtá část doporučuje obchody v Paříži, což je důvod, proč bych si knihu sama nekoupila.

6839
20.08.2018 3 z 5

Stránky této knihy proletíte rychlosti rovné prolistování módního katalogu. Velkou část knihy zabírají reklamy na mnohé obchůdky, které vám asi moc říkat nebudou, nežijete-li v Paříži, či se tam nechystáte. Co mi tento magazín v pevné vazbě dal? - Pořídila jsem si na doporučení černé šaty, a modrý svetr. A voalá, máme trošku ze šarmu Pařížanky :D.

keksik4
02.08.2018 odpad!

Jako opravdu kniha? Spíš horda reklamy úhledně svázaná, doplněna nekvalitními fotkami a informacemi obšlehnutými z módních blogů, to vše s patřičným promo a patřičnou cenou. Takže za mě opravdu NE, škoda i toho času na zapůjčení v knihovně. Nějakou hodnotu má možná pro ženy bydlící v Paříži, ale pouze jako seznam obchodů, kaváren apd.,opravdu se zde nedozvíme žádné tipy a vychytávky jak být krásné, opravdu škoda papíru.

Ildi
06.01.2018 4 z 5

Milujem Paríž a všetko čo s ňou súvisí. Viem je veľa kníh o Parížankách a aj napriek tomu sa každej poteším. Takže aj táto sa mi páčila :)

Calinda
25.10.2017 2 z 5

Kniha má krásnou vazbu, uvnitř sem tam zajímavá informace (nic, co by bylo až tak objevné či nové, takových rad je plný internet), ale jinak mě zase až tak nenadchla. Některé rady jsou úplně mimo. Informace o místech v Paříži nevyužiji.

GreenMagritte
06.01.2017 3 z 5

Se šarmem Pařížanky jsem podle mého názoru fajn, ale nějak z ní cítím, že je určena starším ženám, které již mají svůj zajetý styl, ale chtějí ho pozdvihnout. Je to pochopitelné, protože knihu sice psala bývalá modelka, ale modelka, která je dnes už přes padesát.

Osobně mi kniha přišla celkem fajn a má moje sympatie už jen proto, že byla jedou vůbec z prvních knih, které běžné smrtelnice začaly učit stylu. Nicméně mám pár výhrad k samotné úpravě, ilustrace nejsou špatné, ale není to úplně můj šálek kávy. Mnohem více bych ocenila více inspirujících outfitů. Na druhou stranu se mi líbí, že kniha si na nic nehraje a je humorná.

Líbí se mi nákupní tipy i navržené netradiční kombinace. Stejně tak dobře poslouží kapitola věnovaná tomu, co by nemělo chybět v žádném šatníku (a do čeho se tedy vyplatí investovat). Samozřejmě je nutné nikdy nezapomínat na vlastní postavu a věk, stejně tak přistupovat k radám trochu s rezervou (ne každému bude slušet světle hnědá kožená bunda). Velkou část knihy tvoří tipy na pařížské butiky společně s odkazy. Nejen tady mě dost překvapily nekvalitní fotky, které vypadají jako pořízené někde za běhu mobilem. S tímhle si myslím kniha mohla dát větší práci.

karolina5333
05.09.2016 2 z 5

Módní i kosmetické rady paní Ines se mi zdají většinou úplně mimo, ilustrace mě nezaujaly. Kniha se snad může hodit před cestou do Paříže, protože tipy na místa, která doporučuje autorka navštívit zabraly půlku publikace.

tereija
18.06.2016 4 z 5

Miluji Francii a francouzský styl. Knížka se mi vizuálně moc líbila, rady na oblékání a líčení byli inspirující. Je pravda, že tyto rady můžu najít i na internetu. Samozřejmě, že tady je to na jednom místě a ještě přidané obrázky. Druhá část naprosto zbytečná.

maximka
03.05.2016 3 z 5

Dávám tři hvězdy, ale ve skutečnosti oceňuji jen první část, kde jsou rady k oblečení, líčení. část o buticích bych nejraději přeskočila. Jediné, co prozkoumám, budou e-shopy. Rady k šatníku si beru k srdci, hlavně kupovat kvalitní oblečení jako základ šatníku a pak doplňky klidně divočejší, zkoušet nové značky. Nadchla mě myšlenka kombinovat klasické kousky a džíny, balerinky atd, čímž se celkový dojem odlehčí, člověk nepůsobí příliš nastrojeně.

Ankavi
14.03.2016 4 z 5

Pěkná kniha s mnoha tipy a radami k nadčasové módě pro každou věkovou kategorii. Některé tipy na obchody ovšem v našich podmínkách trochu nepoužitelné. Nicméně přečtení knihy beru jako velmi dobrou inspiraci k probrání a vylepšení šatníku.

janarzk
08.03.2016

Myslím, že název je zavádějící. Dle mého soudu by bylo "Se šarmem Pařížanky po Paříži" mnohem výstižnější. Já jsem si díky recenzím tady knížku nekoupila (jak jsem původně zamýšlela), ale vypůjčila si ji v knihovně. Žádné převratné poznatky jsem tedy neočekávala, takže účel zpříjemnění jednoho zimního večera splnila. A to hlavně díky velmi hezkému a nápaditému dizajnovému zpracování.