Tajný deník - Otevřená zpověď luxusní prostitutky

Tajný deník - Otevřená zpověď luxusní prostitutky https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60951/bmid_tajny-denik-otevrena-zpoved-luxusni-ZSo-60951.jpg 3 231 71

Životní příběh prostitutky, která přes všechny rány osudu zůstala silnou, vyrovnanou a hrdou ženou. Její nelehký osud, vyprávěný s nadhledem a ironií, sleduje čtenář ve dvou rovinách – pasáže o dětství, dospívání a začátcích její netradiční kariéry se prolínají s deníkovými zápisky ze současnosti, kde otevřeně, přesto decentně popisuje svůj běžný den nejen jako prostitutka a majitelka privátu, ale také jako přítelkyně, matka a žena.... celý text

Přidat komentář

Bytost na cestě
12.09.2021 2 z 5

Začátek mě chytl, ale pak jsem se do čtení nutila a knihu jsem nedočetla (a ani mě to obsedantně netrápí, jako u jiných knih).

Kskaja
09.09.2021 2 z 5

První pulka me vcelku bavila, ale druhou uz jsem nedocetla..luxusní prostitutku si představuji jinak.


lenka6751
07.04.2021 5 z 5

Mne se kniha líbila, je to sice o ženě z nižších vrstev a je pozvat že v dětství ji nebyla poskytnuta dostatečná láska rodiny , ale svůj život popisuje velmi hezky a bez vulgarit.

Vendy1987
24.04.2020 odpad!

Opravdu odpad. Literární hodnocení NULA. Nikdy jsem nečetla tolik samochvály, nikdy jsem neviděla takové vychloubání. Od knihy jsem čekala, že mě přesvědčí o tom, že předsudky vůči prostituci jsou neoprávněné. Ale ,,spisovatelka" čtenáře ujistí v tom, že prostitutky skutečně jsou takové, jak si většina populace myslí...hloupé (což dokazuje nejen dramatickými chybami, ale celkově svými omezenými názory), orientované převážně jen na peníze (které si jinak než prostitucí nejsou schopny vydělat) a ještě k tomu feministky (takové ponižování mužů jako v této knize jsem ještě nezažila). Samozřejmě nechci generalizovat, možná je Kamila taková proto, že je velmi zakomplexovaná, což pravděpodobně pramení z jejího dětství a snaží se o kompenzaci tím, že si idealizuje politováníhodnou situaci, v níž se nachází. Možná je problém v tom, že se zasekla ve vývoji někde kolem 14. roku. Celkově je kniha deníčkem puberťačky plným zdrobnělin a je v podstatě ztrátou času. Nedočetla jsem ji celou, ale pochybuji, že závěr nějak překvapí stále se opakující děj bez nějaké výraznější zápletky.

Martula107
16.04.2020 5 z 5

Mě se knihy líbila byla pro mě zajímava.. Spíše jak nějací klienti atd mě nějak více zajímalo její otřesné dětství a taky mě zajímal jak to snášel její syn, přece to taky neměl lehký.. Ale začetla jsem se a nějak mě to chytlo.. Za mě TOP.

hippiesak
02.12.2019 4 z 5

Nooo :))) člověk se musel trošku začíst, pár stran jsem potřeboval z těch cca 350, abych přišel knížce na chuť :) Normálně bych po ní nesáhl, ale pro téma Čtenářské výzvy 2019 "Děj, který se odehrává v Ostravě" jsem si řekl, že to bude ideál :) Jediné co mi vlastně vadilo, jsou hodně používané slova jako "penízky, byteček, prácička, kávička" a podobně. To mi vždy tekly nervy, ale jinak si přečíst takový životní příběh je celkem zajímavé. A když nad tím tak přemýšlím, tak knihu mohu vlastně i doporučit :) Je to vlastně takovej dobrej úlet a kniha jako relax.

Veríňák
02.11.2019 odpad!

To byla taková příšerná hrůza. Až fyzicky mě bolelo dočíst to (splněno jen kvůli Knižní výzvě).
Samé zdrobněliny, příběh veskrze žádný, jen popisy klientů, přehnaně sebevědomé pasáže o vzhledu, sexuálních výkonech i podnikavém duchu. Vlastně jsem se z celé knihy (nekonečných 360 stran) ani nedozvěděla, jestli Camillyn syn o povolání své matky věděl nebo ne. Každopádně, pro mě nepochopitelné je, že jako privát fungoval její být, když byl syn ve škole.
No... O dokonalých nožkách a vášnivé lasturce Camilky už doufám nikdy neuslyším. Padesát odstínů šedi je oproti tomuto aspirant na Pulitzerovu cenu.

konformita
11.10.2019 3 z 5

Zajímavý exkurz do takového běžného pracovního dne prostitutky, ale zároveň také životní příběh madam Camily.

ChrisSparrow
09.10.2019 4 z 5

Neurazí, ale ani nenadchne... Nicméně je to pohodová oddychovka :) Přečteno při pár jízdách v tramvaji, ani jsem se nestihla nudit :)

Kristyna95
08.09.2019 3 z 5

No, tak co k Madam Camille říct. Do poloviny opravdu zajímavé čtení, pěkně napsané, mělo to tempo, nevadilo mi ani to prokládání se současností. Pak se to už hrozně opakovalo, začalo to místy i nudit a celkově si myslím, že promazání pár stránek (nebo spíš desítek stránek) by knize vůbec nemohlo uškodit. Na čtení mi vadily ale i jiné věci. Ta strašná samochvála byla spíš protivná a místy už i úsměvná, ale vadil mi ten autorčin skoro výsměch směřovaný pracujícím ženám, které jsou tak hloupé, že dělají za pár šupů a mužům dávají zadarmo. To má být nějaký zvrácený moralizování? Hlavně, že se i přes své výdělky klidně i padesáti tisíc za dva týdny zuby nehty nemínila vzdát sociálního příspěvku. To už bylo skutečně směšné. A na to, jak je kniha i docela zbytečně rozsáhlá, jsem stejně jednu věc postrádala: opravdu mě během čtení zajímalo, co její syn. Nejen to, že ho jako malého opouštěla klidně i na dva měsíce v kuse, když odjela za výdělkem do zahraničí, ale věděl o profesi své matky? Pokud ne, co si myslel, že dělá? Pokud ano, nechápu, že by byl s mámou tak zadobře, jak je v knize vylíčeno. Škoda, že zrovna o tomhle se kniha nezmiňuje. Zajímalo by mě to víc, než popis x-tého a x-tého chlapa, se kterými to bylo na jedno brdo.

denny276
27.08.2019 2 z 5

Nuda. Tu luxusní prostitutku myslí vážně? A co ty zdrobnělinky? Všichni ji museli v okolí milovat. Přečteno v ramci výzvy a nikdy se k ní nevrátím. Z tohoto prostředí jsou mnohem lepší knihy.

zoubek69
04.07.2019

Do hodnocení o ostravskou autorku , asi ano, jináč není zrovna mým šálkem kávy.

pestas
01.06.2019 3 z 5

Ale jo, necetlo se to spatne, i kdyz pribeh byl takovy porad to same dokola, tak tam bylo par zajimavych momentu a informaci z prostredi privatu. Na druhoi stranu jsem mela tendencintu zenu i obdivovat, vzhledem k tomu, co v detstvi zazila, ze ji to nezlomilo (no, jak se to vezme, kdyz se pak vlastne zivi prostituci) a ze si dokazala stanovit nejake hranice a ze porad dokazala myslet i na to ze ma syna.

4761
17.05.2019 5 z 5

Super.

LuckyVagabond
09.04.2019 2 z 5

Hlavní postava/autorka má zdravé sebevědomí, má pozitivní vztah ke svému tělu a k sexu obecně. No a je z Ostravy, mého rodného města. To je asi tak všechno co mě zaujalo.

Příběh se nečetl špatně, jen byl neskutečně předvídatelný a chyběl mi nějaký přesah. Matka rozvedená alkoholička. Sprostý, bezcitný neurotik, vodící si domů jednoho zoufalce za druhým. Autorka jako malá zažije zklamání v lásce a potom se nezletilá nechá odpanit jedním z milenců matky, aby se ještě více utvrdila ve skepsi k lásce a mužům. Pořád jsem doufal v nějakou překvapivou životní zápletku. Dával jsem tomu šanci do strany 75. Dále jsem se tou nudou už netrápil.

Marně čekám na příběh sexy šlapky, nebo nějaké sexuální bohyně, která mě ohromí třeba i zajímavým intelektem, vědomím, hodnotami, pohledem na život, na sex, na lásku... Nějaká pro kterou je prostituce třeba složitá cesta sebepoznání s příběhem s poučením nebo něco takového..
Ale příběh kde se autorka jen chválí jak je skvělá, krásná, sexy a finančně úspěšná tím, že ji nevadí roztáhnout klín s každým kdo zaštěrká penězi v kapse mě neoslovil. I když chápu, že dělat takové řemeslo a nezcvoknout se z toho musí být docela umění. Nějaká "šlapka" intelektuálka, která by chtěla napsat knihu by nebyla? :)

Dobrá kniha se zajímavým intošským a osvětovým přesahem o prostituci, která donutí k zamyšlení byl komiks "Sex není zadarmo." Doporučuji.

Lka
27.03.2019 3 z 5

Kniha se četla dobře, bylo to zajímavé čtení, ale asi příliš dlouhé...dá se říct, že se to pořád opakovalo...Zajímalo by mne, jaká ve skutečnosti Camilla je...bylo tam opravdu dost sebechvály od ní...

Angelika92
21.03.2019 5 z 5

Knihu jsem přímo hltala! Můžu jen doporučit.

Vladka369
24.02.2019 5 z 5

Kniha se čte moc dobře.

zuzka894
25.01.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Když jsem ji viděla v obchodě myslela jsem že jde o zahraniční román a ono ejhle, Ostrava. To mě mile překvapilo.
Čte se to rychle, hodně mě zajímal její život. Proč se rozhodla pro takové povolání? Co na to její syn, manžel? No už vím jak to chodí :D
Jediné menší mínus bylo opakující se pasáže.

AngelikaMD
05.01.2019 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Občas byly pasáže, které se opakovaly. Ale za mě super.

Štítky knihy

sex prostituce

Autorovy knížky

2011  60%Tajný deník - Otevřená zpověď luxusní prostitutky

Kniha Tajný deník - Otevřená zpověď luxusní prostitutky je v

Právě čtených11x
Přečtených338x
Čtenářské výzvě73x
Doporučených11x
Knihotéce101x
Chystám se číst108x
Chci si koupit22x
dalších seznamech1x