luke442 luke442 komentáře u knih

☰ menu

Krvavá cesta na smrt Krvavá cesta na smrt Sven Hassel (p)

Výborná Hasselovka. Tuto bych zařadil k těm lepším. Velice mě pobavil Portův zablešenej kožich a anglický čaj. Skvělá byla napínavá až hororová scéna ze zákopové hlídky. Takových v ostatních knihách moc není.

Kdo už pár Hasselovek prečetl tak mu musí být jasné že to není reálné, aby naše skupinka prošla všemi frontami evropy, kde se dějiny často překrývají. Je to prostě oddechová beletrie založená na reálných událostech z války, možná něco na základě vyprávění ostatních vojáků z různých front které autor sbíral po válce, možná v zajetí.

I tak to stojí, jako všechny ostatní autorovy knihy, za přečtení.

20.07.2023 5 z 5


Vláda pekel Vláda pekel Sven Hassel (p)

Oddychové čtení o krutostech války založené na reálných událostech. Naše trestanecká skupinka tentokrát zavítá potlačit Varšavské povstání. Zcela určitě není reálné aby autor byl na tolika místech evropy během světové války ale i tak mě Hasselovky baví. Jsou kruté, surové ... věřím že válka samotná byla mnohem horší.

02.05.2023 5 z 5


Město zrcadel Město zrcadel Justin Cronin

No kdybych jen tušil do čeho jdu. S mojí rychlostí čtení, asi 3 stránky denně mě to trvalo přes půl roku se celou trilogií prokousat.

Ale určitě to stálo zato. Občas trochu utahané ale to se u obsáhlých románů dá čekat. Závěr skvělé trilogie, nabízí napětí, horor, akce a skvělý a dramatický vývoj hlavních postav. Autor to má opravdu dobře promyšlené a často jsem se vracel do prvního dílu abych si osvěžil některé souvislosti. Za mě trilogie z žánru která stojí zato přečíst. A to i pro pomalé čtenáře jako já.

04.03.2023 5 z 5


Dvanáctka Dvanáctka Justin Cronin

Koukám že autor si vzal moji radu k srdci a přidal milostné scény.
Skvělá kniha, napínavá, logická, hororová. Těším se na finále.

07.01.2023 5 z 5


Hněv spravedlivých Hněv spravedlivých Manel Loureiro

(SPOILER) Pozor Spoilery!


Na tuto knihu jsem se dlouho těšil a musím uznat že me opravdu hodně zklamala. Přitom první díl byl naprosto našlapanej, úplně člověka vtáhl do děje. Druhý ne tak dobrý ale stále velice kvalitní a příběhově zajímavý. Tímto dílem však autorovi došel dech, což je opravdu škoda.

Začalo to potkáním náboženských fanatiků, rasistů. To jsou nevděčná témata, která už takhle ze začátku nabízí jak to asi dopadne. No jak by mohlo v dnešním světě. Už od začátku je to jasné, jinak by autor byl veřejně pranýřován doteď. Skupinka hrdinů se léta courá po světě, náročně utíká před smrtí, probíjí se životem a když konečně mají bezpečí a teplo domova tak jejich hlavní starostí je sociální nerovnost a v podstatě ihned do toho liberální hrdinka musí začít šťourat.

Poté autor přidal komunisty, židy, nacisty atd a to už byla poslední kapka. Autor se měl vykašlat na tyto moderní politická témata, vůbec je neotvírat a raději se držet zavedeného až hororového či dobrodružného stylu předchozích knih. Vůbec KLDR knize nepřidala v podstatě nic. Vycvičená speciální jednotka obsadí tanker plný ropy, ale neporadí si s jedním pletivovým plotem na který použije trhavinu?? Od té doby jsem se těšil na konec ať mám tu knihu za sebou a můžu začít číst něco jiného.

Nejzajímavější a nejlepší sekce knihy byla návrat do Gulfportu po projížďce vlakem. To mě hodně připomínalo první díl. Obecně zombie v této knize neměli v podstatě žádnou roli kor ke konci. Škoda.

Pro fanoušky žánru doporučuji Přechod od Justina Cronina nebo nepřekonatelnou trilogii Cesta Krve od mistra Kulhánka.

29.11.2022 2 z 5


Přechod Přechod Justin Cronin

*kdo jsem kdo jsem kdo jsem kdo jsem*
Skvělá kniha. Napínavá, logická, hororová, chvílemi trochu roztahaná ale rozhodně to stojí zato se tím prokousat i pro pomalé čtenáře jako jsem já.

Jediná drobná výtka, autor mohl trochu rozvést milostné scény (nebo je alespoň zmínit), těch příležitostí bylo víc než dost :)

Pro fanoušky žánru doporučuji trilogii Cesta Krve od mistra Kulhánka. Podobný žánr, více strhující.

13.11.2022 5 z 5


Myšák Myšák Tomáš Dušek

Skvělá kniha, opět dobře a realisticky popsané. Mě osobně se první kniha líbila více, ale tato určitě stojí za přečtení. Doufám že budou další :) Pro komentující níže, kniha se dá zdarma stáhnout nebo poslat přímo do čtečky na mojeknihy.eu

27.10.2021 5 z 5


SAS - Příručka jak přežít SAS - Příručka jak přežít John Wiseman

Jsem zastánce e-knih ale tato v papírové podobě putuje do mé knihovny, nikdy nevíte kdy se bude hodit. Je skvěle napsaná, obsahuje spoustu užitečných informací. Je hodně obecná, ne všechny informace jsou důležité pro tuhle danou oblast.

21.09.2021 5 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

(SPOILER) Zajimavé téma, celkem dobře napsáno ale některé situace mě přisly až moc nereálné, nelogické. Např. proč austrálie posílala jako pomoc parní lokomotivy. Oni nemají funkční normální lokomotivy? :) Že by se po 2 mesících bez elektřiny ze všech staly trosky co se sotva hýbou a většina lidí umřela? Vymírání hrdinů na konci knihy "protože už se blíží konec, tak co s nimi" mě vůbec nepotěšil. Kniha je až moc cílená na amerického čtenáře, na můj vkus až mnoho patriotismu, ale takoví jsou asi američani no. Dobré postapo romány doporučuji Malevil a Třetí vlnu od Duška. Mnohem strhujicí a reálnější.

20.09.2021 2 z 5


Sedm zákonů: Jak civilizace vznikají, dosahují vrcholu a upadají Sedm zákonů: Jak civilizace vznikají, dosahují vrcholu a upadají Miroslav Bárta

"Velká společnost je taková, ve které muži sázejí stromy, o nichž vědí, že v jejich stínu nebudou odpočívat"

Má první knížka na toto téma a velice se mě líbila. Je napsaná jednoduchým "selským" jazykem, čtivá a velice aktuální. Dozveděl jsem se spoustu nových zajímavých informací. Rád si přečtu i další knihy autora.

08.09.2021 5 z 5


Komisař Komisař Sven Hassel (p)

Skvělá kniha! Je mě upřímě jedno nakolik je to sci-fi a nakolik je to podle reality. Hasselovky mě prostě baví. Strhující, čtivé, napínavé.

05.04.2021 5 z 5


Kola hrůzy Kola hrůzy Sven Hassel (p)

Skvělá kniha! Je mě upřímě jedno nakolik je to sci-fi a nakolik je to podle reality. Hasselovky mě prostě baví. Strhující, čtivé, napínavé. Autor to popisuje vyloženě syrově a přímo, některé scény jsou opravdu kruté. Vsadím se že válka byla ve skutečnosti mnohem horší.

05.04.2021 5 z 5


Legie prokletých Legie prokletých Sven Hassel (p)

Skvělá kniha! Je mě upřímě jedno nakolik je to sci-if a nakolik je to podle reality. Hasselovky mě prostě baví. Strhující, čtivé, napínavé.

05.04.2021 5 z 5


Generál SS Generál SS Sven Hassel (p)

Skvělá kniha! Je mě upřímě jedno nakolik je to sci-if a nakolik je to podle reality. Hasselovky mě prostě baví a tato je jedna z nejlepších. 10/10

05.04.2021 5 z 5


Co nosili s sebou Co nosili s sebou Tim O'Brien

Autor v knize krom pribehu popisuje sve osobni zazitky, pocity a komentare. Mnohdy myslenkama zabrouzdava do detstvi a casto se opakuje. Byt nektere pribehy byly zajimave, osobne me tento styl nesedi. Mam radeji uceleny silnejsi pribeh.

29.03.2021 3 z 5


Třetí vlna Třetí vlna Tomáš Dušek

Četl jsem hned po Malevilu, ten byl dobrej ale občas trochu roztahanej. Toto byla skvělá jízda, perfektně napsáno, skvělý vývoj situací a postav. Doporučuji. Konec mohl být trochu více dramatický jinak super.

06.10.2020 5 z 5


Malevil Malevil Robert Merle

Celkem zajimave postapo cteni. Vyborny popis charakteru postav.

22.09.2020 5 z 5


Stalker Stalker Arkadij Strugackij

Mam z toho takove rozporuplne pocity. Zanr mam rad, namet knihy je genialni ale cele je to takove neurcite, nedotazene. Z daneho nametu by se dalo vytezit mnohem mnohem vice.

17.08.2020 3 z 5


Kat Kat Martin Moudrý

Pan mistr kulhanek to neni, ale i tak to zvladl skvele. Paradni zaver jeste lepsi trilogie.

22.07.2020 5 z 5


Cynik Cynik Jiří Kulhánek

Pokracovani prvniho dilu. Tato knizka nastartovala moji Sci-Fi cteci karieru. To nejepsi co jsem kdy (zatim) cetl. Mel jsem to cist nakonec, tohle prekonat, to musi byt vazne majstrstych.

22.07.2020 5 z 5