Třetí vlna přehled

Třetí vlna https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187579/bmid_treti-vlna-187579.jpg 4 117 117

Chřipková pandemie přichází ve vlnách s děsivou pravidelností a vybírá si svoji daň v lidských obětech. Společnost se pod jejími údery hroutí. Mrtvé není kdy pohřbívat a jejich těly se živí neúnosně narůstající množství potkanů.... Dokázali byste přežít ve městě, kde nefunguje elektřina a topení, neteče voda a obchody jsou vydrancované? Beze zbraně ve městě, kde se pomalu ale jistě ujímají vlády zločinné gangy, které likvidují poslední zbytky pořádku? Kdy se zoufale snažíte přežít, ale nikdy nemáte jistotu, že přežijete další úder nemoci? Pokud si myslíte, že to dokážete, i přesto si zkuste přečíst tuto knihu. Možná v ní objevíte nějakou drobnost, která vám v budoucnu pomůže přežít. Ale čtěte rychle. Protože čas se krátí. Kniha, post katastrofické sci-fi, je psána formou deníku hlavního hrdiny, který se se střídavými úspěchy a neúspěchy o přežití snaží...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí vlna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

krejci
15.11.2023 4 z 5

Co víc napsat, aby to nebylo již jednou řečeno?? Asi nic moc...
Souhlasím, za mě moc kladný hlavní hrdina ( asi bych byl větší hajzl :) ).
Na druhou stranu, těžko si představit život v podobné komunitě.., v e vziklé situaci..a díky zě nemusím!!

Za mě stojí za přečtení, už jenom kůli nápadu.Vždy mě na podobném tématu zajímá, jak se autor vypořádá s vývojem a šířením " nákazy" .V popisech komunity, mi to připomíná knihu Dalibora Váchy - Nikam.

A ano,kniha ( včechny tři díly ) Apokalypsa Z je mnohem lepší , i když mě rozčilovalo " právníkovo kňourání" :D
Ať si udělá názor každý sám :)
Příjemné čtení!

Franc
28.09.2023 5 z 5

Naivně jsem si myslel, že ty nejlepší knihy z žánru postapo mi již prošly rukama. Tato kniha mě však usvědčila, jak dalece jsem se v tomto ohledu mýlil.

Strohý příběh, který v krátkých útržkovitých sděleních poměrně ponuře nastiňuje, jak vratký může náš zdánlivý blahobyt být. Nejsilnější a zároveň nejděsivější na celém příběhu je jeho uvěřitelnost v konfrontaci s událostmi ne tak dalekými. Autor nastiňuje pozvolný rozpad společnosti, která je pro její účastníky viditelná, zřejmá, ale současně mimo jakékoli možnosti ovlivnit vývoj vyjma svého bezprostřední okolí.

Autor současně poukazuje na sílu slabých a neschopnost mocných. Umně poukazuje, že o přežití nerozhoduje větší palební síla, ale schopnost předvídat, plánovat, přizpůsobit se.

Jak říkám, nebylo to lehké čtení. Možná právě proto, že je tak děsivě vizionářské.


Schary
25.02.2023 5 z 5

Mě se tato postapo kniha z české kotliny líbila. Knížka byla napsána svižně a čtivě. Hlavní hrdina Martin se vypracoval z flákače bez práce a bez budoucnosti ve vůdce přeživší skupiny, skvělého a odvážného člověka, který zůstal lidský i po hrůzách tohoto vymyšleného příběhu. Kdyby se mělo někdy něco takového stát, chtěla bych někoho takového potkat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Třetí vlna v seznamech

v Přečtených141x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených12x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst122x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech6x