Lily189 Lily189 komentáře u knih

☰ menu

Žena číslo 99 Žena číslo 99 Greer Macallister

Velmi ctivá kniha zaměřující se na zajímavé historické téma. Hlavní postava sympatická. Příběh fajn. Asi bych tam nekomponovala tolik retrospektivních pasáží, občas mi přišlo, že to autorka dělala dost na sílu. Taky bych ocenila více napětí. Jinak dobrá kniha k oddechové čtení.

24.05.2023 4 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

První přečtená kniha od této autorky a pravděpodobně i poslední. Nevyhovoval mi styl psaní, kdy přímá řeč není graficky oddělená a člověk se v tom potom ztrácí. Od samotného začátku mě štvaly všechny postavy...měla jsem chuť s knihou praštit. Další věcí je potom děj, který stojí na nesmyslných a až příliš častých hádkách. O konci knihy raději mluvit nechci, působí to tak, že autorka zapomněla dopsat závěr. Za mě zklamání.

24.05.2023 2 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Četla jsem knihu v rámci povinné četby a nelituji. Je dost čtivá, autor předá čtenáři složité téma, ale zvládá mu to předávat stravitelně na to, o jak těžké události se jedná. Bylo to takové...nevím...melancholické vyprávění. Člověk se ale velmi blízko sžíval s postavami. Doporučuji.

31.12.2021 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Neskutečně milé čtení. Paní Mornštajnová to prostě umí. Nedokázala ksem se od knihy odlepit, dokud jsem ji nedočetla. Velmi čtivá, i když by se řeklo, že člověk si semtam může něco dopředu domyslet, děj je stejně jiný, než by čtenář čekal a umí příjemně překvapit. Opět vřele doporučuji.

31.12.2021 5 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Sáhla jsem už po 3. knize paní Körnerové a určitě nelituji. Opět poutavá kniha se silným příběhem a k tomu ještě neskutečně čtivá. Jednoznačně doporučuji.

31.12.2021 5 z 5


Modlitba za Černobyl – kronika budoucnosti Modlitba za Černobyl – kronika budoucnosti Světlana Alexandrovna Alexijevič

Úžasná kniha, která člověku spolehlivě dokáže alespoň přiblížit dění v té době. Měl by si ji přečíst každý. Jediné, za co dávám o hvězdičku méně, byli neustálé monology. Osobně bych dala přednost, kdyby byla kniha psaná jako dialog mezi spisovatelkou a vypravěči. Jinak ale všechno výborné.

31.12.2021 4 z 5


Smršť Smršť Jozef Karika

Četla jsem už hodně knih v různých žánrech, ale tato na mě působila jako neskutečná slátanina. Dejme tomu, že tak do 1. třetiny se to docela dalo a děj utíkal rychle, ale zbytek knihy byl za mě velmi podprůměrný. Začalo to asi řečmi o paralelním vnímání světů, to jsem si říkala, že to začíná smrdět, ale pořád jsem tomu dávala šanci. No nakonec se to bohužel nezlepšilo a posledních asi 5 extrémně zbytečně natahnutých stran jsem dočetla bez nějaké snahy jim porozumět.

30.12.2021 1 z 5


Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

Opět super kniha. Můj mozek právě hýří kvanty nových informací. Při čtení se člověk lehce vcítí do autorky. Doporučuji všemi deseti.

22.10.2021 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Neskutečně poutavá kniha. Přečtena jedním dechem. Zajímavý styl vedení rozhovorů, pěkné ilustrace uvnitř. Opravdu poučná kniha plná zajímavých informací. Určitě doporučuji.

22.10.2021 5 z 5


Tři dny do pekla Tři dny do pekla Heather Chavez

Kniha byla čtivá, příběh zajímavý. Asi do poloviny knihy byl děj i napínavý. Konec byl za mě až moc neuvěřitelný, jen jsem kroutil hlavou. Každopádně jinak fajn kniha.

22.10.2021 4 z 5


Mapa soli a hvězd Mapa soli a hvězd Zeyn Joukhadar (p)

Kniha mi moc nesedla, děj až příliš komplikovaný. Vadila mi kombinace s pohádkovým příběhem. K dočtení jsem se donutila, jelikož jsem čekala, že konec mě možná překvapí. Nepřekvapil. Za mě docela nuda.

22.10.2021 2 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Paní Mornštajnová mě baví. Kniha opět úžasná, velice čtivá. Krásný příběh jako vždy, doporučuji.

22.10.2021 5 z 5


Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Hrozně zajímavě napsaná a čtivá kniha. Děj zajímavý, postavy skvělé, rozuzlení naprosto nečekané. Mám ráda knihy, u kterých musí být člověk ve střehu, což jsem u této být musela, protože jinak bych se lehce ztratila v ději a zamotala bych se, což je vlastně jediné mínus, nebo vlastně plus této knihy.

22.10.2021 5 z 5


Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

Kniha se silným dějem, místy jsem na to neměla žaludek. Každopádně přečetla jsem ji jedním dechem. Jediné, co mi opravdu vadilo, byl slang z trampského okolí. Jakožto dospívající, která celkově slang neovládá, mi dělalo často problém domyslet si, co ono slovo znamená. Knihu ale rozhodně doporučuji, kvůli tomu, co nám připomíná.

22.10.2021 3 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Za mě takový průměr. Nebyla jsem z knihy úplně příjemně překvapená. Měla jsem obrovské očekávání, když jsem jí kupovala a četla na ni samou chválu, ale ve finále to bylo takové...těžko říct jaké. Místy to bylo napínavé, to ano, ale někde se mi nedařilo začíst a děj se vlekl. Myslím si, že autorka má mnohem lepší knihy.

22.10.2021 3 z 5


Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Jedna z nejkrásnějších knih, co jsem přečetla. Hlavní postavy výborně zvolené, lidsky mi sedly, krásné životní příběhy. Autorka má hrozně čtivý styl. Určitě budu ve čtení jejích knih pokračovat.

22.10.2021 5 z 5


Falešný sňatek Falešný sňatek Magdalena Mintová

Za mě zklamání, autorčin styl je takový nevypsaný, nezáživný, na čtení je dosti primitivní, místy jsem se i začetla, ale většina knihy byla utrpením. Taková dost podprůměrná kniha, asi nejhorší kniha od české autorky, co jsem kdy četla. Další autorčiny knihy číst určitě nebudu.

22.10.2021 1 z 5


Noci běsů Noci běsů Kateřina Šardická

Nešla jsem do čtení této knihy s přílišným očekáváním, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Kniha byla čtivá, příběh zajímavý.

02.07.2021 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Opět jsem nadšená, paní Mornštajnová to prostě umí. Krásný, smutný příběh. Velice čtivé. Budu se těšit na další knihu.

02.07.2021 5 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Na knihu jsem se těšila, ale abych řekla pravdu, nijak moc se mi nelíbila. Čtivá byla, ale čekala jsem duchařský příběh, kterému by se dalo věřit, v tomto případě byl začátek velice slibný, ale pak se to zvrtlo. Celému příběhu se nedalo ani trochu věřit a místy jsem se musela smát. Autorčin styl psaní chválím, ale příběhy by to chtělo více vychytat. Líbily se mi i popisy míst, které mi alespoň pomohly představit si místa v knize.

02.07.2021 1 z 5